امضای سند همکاری با چین ما را نسبت به تامین منافع‌ملی امیدوارتر می‌کند

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امضای سند همکاری با چین، اقدام صحیحی بوده و می‌تواند ما را نسبت به تامین منافع‌ ملی امیدوارتر ‌کند.

«حسین نوش‌آبادی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، امضای سند همکاری ایران و چین را گام خوبی برای همکاری با شرق  عنوان کرد و گفت: غربی‌ها نشان دادند که تعهد چندانی به توافقات و قراردادهای خود ندارند و این موضوع در مسائل زیربنایی و موضوعات مهم دوجانبه یا چند جانبه مشهود است. بنابراین ما باید نگاهمان کشورهایی باشد که توان همکاری و ظرفیت همکاری‌های فنی، صنعتی، اقتصادی و تجاری دارند و سابقه بدعهدی هم ندارند.

نوش‌آبادی با بیان اینکه چین دومین قدرت اقتصادی جهان است و در آینده نزدیک به عنوان بزرگترین قدرت اقتصادی دنیا مطرح خواهد شد، تصریح کرد: ما می‌توانیم در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی و با رعایت تمام شرایطی که به استقلال و اقتدار ملی کشور لطمه نزند با کشورهایی مانند چین همکاری کنیم.

وی با اشاره به روابط تاریخی ایران و چین گفت: ما همواره در حوزه‌های اقتصادی - تجاری با چین همکاری داشته‌ایم و این سند نقشه راهی برای دو کشور است تا ۲۵ سال متناسب با شرایط اعلام شده همکاری‌های خود را قانونمند و در چارچوب‌های خاص پیگیری کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: جزییات همکاری دو کشور در این سند عنوان نشده و  فعلا کلیات و چشم‌انداز همکاری‌های ۲۵ ساله عنوان شده است و ما باید قوانین خود را در هر محور و هر موضوعی که در سند آمده دنبال کنیم. دستگاه‌های ذیربط هم باید با طرف مقابل یک سند قابل قبول و موافقتنامه و توافقنامه در خور شأن که پیشرفت و گسترش همکاری‌ها را به دنبال داشته باشد، تنظیم کنند.

نوش‌آبادی خاطرنشان کرد: براساس قانون اساسی، موافقت‌نامه‌های بین‌المللی باید به تایید مجلس شورای اسلامی برسند، لذا، این اسناد سیری را طی خواهند کرد که فرایند آن در نهایت در مجلس هم دنبال خواهد شد و مجلس نسبت به این موضوع هم حساسیت دارد و در زمان تشریفات قانونی هم نظر خود را اعلام خواهد کرد.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران درباره تاثیر امضای سند همکاری ایران و چین بر خنثی‌سازی تحریم‌ها تصریح کرد: امضای این سند تاثیر خود را بر تحریم‌ها ظالمانه و یک‌جانبه آمریکا علیه ایران خواهد گذاشت کما اینکه آمریکا و برخی از کشورهای غربی از امضای این سند نگران هستند و این نشان می‌دهد که امضای این سند همکاری، اقدام صحیحی بوده و می‌تواند ما را نسبت به تامین منافع‌مان بیشتر امیدوار ‌کند.

نوش‌آبادی با بیان اینکه غربی‌ها چین را رقیب خود می‌دانند، گفت: آنها اکنون می‌بینند جمهوری اسلامی روابط خود را با چین تقویت می‌کند و هر دو کشور مورد بغض آمریکا هستند و آن را دشمن خود می‌دانند و نزدیکی دو کشور، ضریب قدرتشان را افزایش می‌دهد و تأثیرگذاری آنها را در منطقه و جهان بالا می‌برد.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اولویت‌ و توسعه همکاری‌های ما آسیاست و اگر بتوانیم روابط خودمان را طوری با کشورهای آسیایی و شرقی تنظیم کنیم که نیازمند غرب و آمریکا نباشیم، به نفع کشور است.

وی یادآورشد: البته ما با همه دنیا مراودات خودمان را داریم با این حال عهدشکنی اروپایی‌ها موجب بدبینی ما نسبت به آنها شده است ولی ما از این جهت آسیب کمتری از شرق دیده‌ایم.

نوش‌آبادی هجمه‌ها و انتقادات به امضای سند همکاری ایران و چین و تاثیر منفی آن بر استقلال کشور را پیشداوری توصیف کرد و گفت: به هر حال برخی‌ از اینکه ما یک سند راهبردی ۲۵ ساله برای کشور می‌نویسیم، ناراحتند. در عین حال که این حرکت، می‌تواند اقدام خوب و چشم‌انداز مثبتی به همراه داشته باشد اما حفظ استقلال کشور و در نظر گرفتن قوانین و مقرراتی که ما در چارچوب استقلال کشور داریم باید حتماً رعایت شود و مجلس هم نسبت به این موضوع حساسیت‌ خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha