به گزارش ایرنا، کردستان نیز مانند بسیاری از استانهای کشور، روزهای آرام خود را می گذراند، بیشتر مناطق آن از لحاظ شیوع کرونا آبی و یا زرد بودند، هر چه که به روزهای پایانی سال نزدیک تر شدیم، هشدارها جدیتر شد، بازارها شلوغ بود و مردم بی توجه به دستورالعملهای بهداشتی در تدارک برگزاری جشن نوروز بودند.
می گفتند، پارسال دلمان پوسید، همه تعطیلات در خانه بودیم و هیچ جا نرفتیم، برنامه سفر ریختند و بعد از دید و بازدید حسابی و فشرده در ۲ روز اول سال، راهی مسافرت شدند.
عدهای راه شمال را در پیش گرفتند و عده ای هم راهی مناطق مرکزی کشور شدند، فضای مجازی پر شد از عکس هایی که نشان می داد در سفر چقدر به آنها خوش گذشته است.
خانواده ای در قروه، چند روز مانده به عید به سفر رفتند، به هوای اینکه در ایام تعطیلات شلوغ است و مبادا کرونا بگیرند، چند روزی را در مسافرت بودند و برای سال تحویل برگشتند، دقایقی بعد از تحویل سال نو به دیدن بزرگترها رفتند و همانجا بود که فهمیدند فرزند خردسالشان به شدت تب دارد، بعد از چند روز تب و استفاده از دارو، نوبت علائم گوارشی بود، دکتر گفته بود احتمال ۹۰درصد فرزندشان مبتلا به کرونا شده است.
تا پایان تعطیلات در خانه ماندند و نگران از اینکه چند خانواده ای که در عید با آنها دید و بازدید داشته اند، مبادا مبتلا شوند.
مادر خانواده می گفت: در طول تمام سفر نهایت دقت را داشتیم و بهداشت را رعایت می کردیم.
ظاهرا چند لحظه غفلت فرزند خردسال آنها را مبتلا کرده بود و کل خانواده تمام تعطیلات عید را با کرونا دست و پنجه نرم کردند و این حکایت بسیاری از خانوادههایی است که در این روزهای با ویروس کرونا دست و پنجه گرم میکنند.
در ایام تعطیلات بود که به اجبار و برای حضور در شیفت کاری، در مسیر بین شهری با چهار مسافر دیگر همسفر شدم، تنها یک نفر ماسک داشت و راننده هم می گفت که اعتقادی به ماسک ندارد، انگار این هم به اعتقادات اضافه شده که تا یقه خودمان را نگیرد، همچنان به آن بی توجه می مانیم.
تعطیلات تمام شد، تعطیلاتی که برای ما مردم عادی بود، نه برای کادر درمان و حالا آنها بعد از تعطیلات ما باید باز هم سرپا بمانند تا رنج بیماری ما را از پا نیندازد.
کاش امسال هم دندان روی جگر می گذاشتیم تا کرونا شعلهور نشود.
افزایش سفرها
اماکن تفریحی و جاذبه های گردشگری که پارسال را در سکوت مطلق گذرانده بودند، امسال طاقت نیاوردند و پذیرای گردشگران شدند.
بخش خدمات به ویژه هتلها و صنعت گردشگری کردستان پارسال بخاطر کرونا بشدت آسیب دید و اقتصاد صاحبان آن، با خطر جدی مواجه شد و خیلی ها عطای کار را به لقایش بخشیدند.
امسال ۲۰ هزار و ۹۰۶ نفر مسافر نوروزی در هتلها، مهمانپذیرها، اقامتگاههای بوم گردی و هتل آپارتمانهای کردستان اقامت داشتند.
البته این اقامتها بدون نظارت نبود و معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان اظهار داشت: یک هزار و ۶۹ مورد بازدید نظارتی انجام شد و برای ۶۷ مورد تذکر، اخطار و تعلیق به صاحبان اماکن متخلف داده شد.
خانه مسافرها از پذیرش مهمان منع شدند و تنها ۳۲ هتل، ۲۴ مهمانپذیر، ۲۲ اقامتگاه بومگردی و ۲ هتل آپارتمان با مجموع ظرفیت اسکان چهار هزار و ۵۰۰ نفر در شبانه روز فعالیت داشتند.
آرمان وطندوست بیشترین آمار اقامت مربوط به شهرهای مریوان، سنندج، سقز و بانه اعلام و اضافه کرد: دریاچه زریبار مریوان، منطقه اورامان، بازار بانه و مریوان، عمارتهای تاریخی شهر سنندج و روستای پالنگان امسال بیشترین آمار بازدید گردشگران نوروزی را داشتند.
روزهای پررفت و آمد
البته این تنها تعداد مسافران مقیم بود و خیلی از مسافران که به کردستان می آیند یا بومی های استان هستند که در دیگر شهرها ساکن هستند و یا دوستان و آشنایی هستند که آمدند تا دیدارها را تازه کنند، این را میزان تردد در استان در این روزها می گوید.
رییس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان گفت: از ابتدای طرح نوروزی(۲۵ اسفند پارسال) تا پایان روز ۱۳ فروردین، پنج میلیون و ۲۴ هزار و ۲۸۲ مورد تردد در جادههای استان ثبت شد.
دانش زندی اظهار داشت: آمار ترددهای ثبت شده این مدت در محورهای مواصلاتی کردستان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته حدود ۸۹ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به ثبت ۳۹ هزار و ۵۶۶ مورد تردد ورودی به استان در ۱۳ فروردین و افزایش ۳۸۸ درصدی آن، افزود: آمار ترددهای خروجی از استان نیز ۴۴ هزار و ۴۸۰ مورد و ۴۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال بیشتر بود.
بهار قرمز و نارنجی
مردم خسته از کرونا که حالا کم کم ترسشان هم ریخته بود، به دیدن هم رفتند، مهمانی گرفتند، عروسی رفتند، جشنهای معوق یک ساله را برپا کردند، غافل از اینکه بهارشان دارد رنگ عوض می کند و روزهای شکوفه بارانشان رفته رفته، خزان کرونایی را به خود می بیند.
۲۷ اسفند پارسال بود که ابتدا وضعیت کرونا شهرستان دیواندره نارنجی شد و بعد از حدود یک هفته سقز، بانه و قروه هم به آن پیوستند.
سقز که اسفند ۱۳۹۸ شروع کرونا در کردستان را به اسم خود ثبت کرده بود، ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ اولین شهر قرمز کردستان شد و شمار بستریها و موارد ابتلا به کرونا در آن رو به افزایش رفت.
۱۳ فروردین سنندج هم به جمع شهرهای نارنجی پیوست و رییس شبکه بهداشت این شهرستان درباره وضعیت کرونا هشدار داد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: روند افزایشی مبتلایان به ویروس کرونا و شروع خیز چهارم بیماری کووید۱۹ در استان باعث شده تا شهرستانهای سنندج، بانه، دیواندره و بیجار در وضعیت نارنجی و سقز در شرایط قرمز قرار گیرند.
آرزو فلاحی با بیان اینکه وضعیت اکثر نقاط استان به لحاظ شیوع کرونا، تعداد بستری و ابتلا صعودی و نگرانکننده است، افزود: خطر ورود استان به پیک چهارم همهگیری کرونا جدی و در حال آغاز است.
کردستان اول فروردین امسال ۶۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا داشت و این تعداد در چهار فروردین به ۸۲ نفر رسید و قروه هم در جمع شهرهای نارنجی قرار گرفت.
با وخیم شدن اوضاع تعداد بیماران استان در هفت فروردین جهش یافت و سه رقمی شد و به ۱۴۶ بیمار رسید، رقمی که در اسفند ۱۳۹۹هم تجربه نشده بود و این شروعی شد تا آمار کرونا در کردستان همچنان افزایشی باشد و از ۱۱ فروردین این رقم به بالای ۲۰۰ نفر رسید.
شمار بستری ها هم افزایش یافت و بستری های کرونا هم از حدود ۱۰۰ نفر در اسفند به ۲۱۷ نفر تا ۱۱ فروردین افزایش یافت.
مردمی که به فکر کادر درمان نبودند، نهایت استفاده را از تعطیلات می بردند و حتی منع تردد و محدودیتها هم حریف آنها نشد و در ۱۳ اسفند ترددها در کردستان رکورد زد.
ترددهای ثبت شده در روز ۱۳ فروردین در جادههای استان ۳۰۰ هزار و ۹۳۴ مورد بوده که این رقم در مقایسه با روز مشابه آن در سال گذشته ۳۷۶ درصد افزایش داشت.
نتیجه همه این بی توجهی ها بحرانی خواهد بود که معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان آن را از ۲۰ فروردین به بعد دانسته است.
ابراهیم قادری افزود: با توجه به رفتار مردم در اسفند ماه پیش بینی این افزایش موارد بیماری را داشتیم و انتظار می رود که از ۲۰ فروردین با افزایش شدید بستری های کرونا مواجه شویم.
وی موج جدید کرونا را مزمن اعلام و تاکید کرد: این موج ممکن است تا خرداد هم طول بکشد.
در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز شنبه ۱۴ فروردین، ۲۱۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی و سه نفر جان خود را از دست دادند.
در حال حاضر ۲۱۶ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که ۴۰ نفر آنها در بخش آیسییو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
از اسفند سال ۱۳۹۸ تاکنون یک هزار و ۱۱۲ کردستانی قربانی کرونا شدهاند.
نظر شما