۱۶ فروردین ۱۴۰۰، ۷:۲۵
کد خبرنگار: 916
کد خبر: 84282924
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

چابهار چشم‌انتظار یاری اهداکنندگان خون

۱۶ فروردین ۱۴۰۰، ۷:۲۵
کد خبر: 84282924
 چابهار چشم‌انتظار یاری اهداکنندگان خون

چابهار - ایرنا - پایگاه انتقال خون چابهار طی یک سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۰۰ واحد خون به بیمارستان این شهرستان تحویل داده که فقط پنج هزار واحد در چابهار اهدا و کمبود خون از استان‌ها و شهرستان‌های همجوار تامین شده است، این موضوع یاری اهداکنندگان را می‌طلبد.

به گزارش ایرنا، در سال جاری با در نظر گرفتن پنج درصد افزایش مصرف خون، به حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار واحدخون در چابهار نیاز است، چون ۶۰۰ کودک تالاسمی تحت پوشش انتقال خون هستند و احتمال افزایش این کودکان در سال جدید وجود دارد.

سازمان انتقال خون چابهار چشم انتظار مردم بوده تا با اهدای خون مشکل کمبود را برطرف و نیاز روزانه بخش تالاسمی هم فراهم شود.

بیماران خاصی مانند تالاسمی نیاز به این ماده حیاتی دائمی دارند و روزانه باید به‌طور متوسط ۶۰ واحدخون به بخش تالاسمی و بیمارستان تحویل شود.

استان سیستان و بلوچستان به سبب داشتن آمار بالای بیماران تالاسمی و حوادث جاده‌ای همواره نیازمند خون است اما از یک طرف بسیاری از شهرستان‌های استان از داشتن پایگاه انتقال خون بی‌بهره‌اند و از سوی دیگر کاهش اهدا کنندگان خون، این استان را با مشکل روبرو کرده است.

اهدای خون بخشش حیات دوباره و اهدای زندگی است و می‌توان با اهدای خون خود بسیاری از بیماران را زندگی دوباره بخشید و این امر خداپسندانه علاوه بر تامین سلامت، اجر و مزد دنیوی و اخروی دارد.

صدها بیمار در چابهار و شهرستان‌های همجوارش همچون کنارک، دشتیاری، نیکشهر، قصرقند، راسک، فنوج و سرباز نیازمند به خون و چشم انتظار سخاوت مردم نیکوکار برای اهدای خون هستند تا با کمک‌های سخاوتمندانه مشکلات آنان رفع شود.

 ادامه دار بودن شیوع بیماری کرونا در کشور از جمله استان سیستان و بلوچستان و چابهار نیز موجب کاهش چشمگیر اهداکنندگان خون شده و با وجود مصرف بالای خون در چابهار به دلیل وجود بیماران تالاسمی متاسفانه انتقال خون و بیمارستان امام علی (ع) چابهار با کمبود شدید فرآورده های خونی مواجه شده‌اند.

چنانچه سایر استان‌ها و شهرستان‌ها در رفع نیاز بیماران چابهاری به خون همکاری نمی‌کردند این شهرستان با مشکل جدی روبرو می‌شد، براساس آمار سازمان انتقال خون چابهار مصرف روزانه این شهرستان حدود ۶۰ واحدخون و ذخیره خونی ۲۰۰ واحدی تنها جوابگوی نیاز سه تا پنج روز است.

این آمار نشان می‌دهد که باید پیوسته اهدای خون از سوی مردم ادامه داشته باشد در غیر این صورت جان بسیاری از بیماران به خطر می‌افتد.

به گفته کادر بهداشت و درمان و مدیران انتقال خون، دستورات و پروتکل‌های بهداشتی در زمان اهدای خون کاملا رعایت می‌شود و هیچ مشکلی اهدا کنندگان را تهدید نمی‌کند، لذا اهدای خون یک کار بسیار ضروری است و مردم باید به این امر مهم و حیاتی توجه ویژه داشته باشند.

هر کودک تالاسمی به‌طور متوسط ۲۰  روز یک بار نیاز به خون پیدا می‌کند

مدیر پایگاه انتقال خون چابهار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، نجات جان انسان‌ها را یکی از بالاترین خدمات دانست و از ائمه جمعه و جماعت، مسوولان ادارات و قشرهای مختلف مردم درخواست کرد سازمان انتقال خون را در این امر خداپسندانه یاری کنند.

عبدالرزاق صابری افزود: هر کودک تالاسمی به‌طور متوسط ۲۰ روز یک بار نیاز به خون پیدا می‌کند و این بستگی به شدت بیماری دارد. با این اوضاع نیاز جدی برای اهدای خون احساس می‌شود.

وی ادامه داد: هم اینک اوضاع اهدای خون در چابهار مناسب نیست و روزانه حدود ۱۲ نفر مراجعه می‌کنند، انتقال خون چابهار از ساعت هفت صبح تا ۱۳ پذیرای اهداکنندگان خون است و از مردم خیر و نیکوکار در خواست می شود در این شرایط بحرانی به کمک سازمان انتقال خون بشتابند. 

وجود ذخیره مناسب خونی در چابهار امری ضروری است و تحقق این امر مشارکت بیش از گذشته مردم نوع‌دوست را می‌طلبد.

۶۰۰ بیمار تالاسمی شهرستان چابهار نیازمند فوری خون

مدیر پایگاه انتقال خون چابهار ادامه داد: ۶۰۰ بیمار تالاسمی این شهرستان نیازمند خون هستند و از مردم درخواست می شود در زمینه اهدای خون به صورت جدی ورود کنند تا مشکلات این قشر مرتفع شود.

صابری بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا و به علت ماندن مردم در خانه و تردد کمتر، مراجعه به مراکز اهدای خون کاهش یافته و همین موضوع باعث شده تا در خون رسانی به کودکان تالاسمی و دیگر بیماران دچار مشکل جدی شویم.

وی افزود: قبل از شیوع کرونا واحدهای سیار انتقال خون به مراکز نظامی مراجعه می‌کردند اما اکنون به علت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا این مراکز قرنطینه شده‌اند، از طرفی حمل خون از زاهدان به چابهار قبلا به سهولت بوسیله اتوبوس انجام می‌شد. 

مدیر پایگاه انتقال خون چابهار ادامه داد: در یک سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۰۰ واحد خونگیری انجام شده که فقط پنج هزار واحد از سطح شهرستان چابهار بوده و مابقیه کمبود خون از سایر شهرها و استان‌ها تامین شده است.

وی گفت: همیشه باید درخصوص کمبود خون دست به دامان شهرستان‌ها و استان‌های همجوار باشیم که آنها هم اگر داشته باشند می‌فرستند در غیر اینصورت مشکلات بیماران بیشتر می‌شود.

او با بیان اینکه این آمار یک هشدار جدی است که باید به فکر جذب اهدا کننده بیشتر باشیم و ما نیز همواره از اهداکنندگان خون قدردانی می‌کنیم، خاطرنشان کرد: اهداکنندگان خون با تشویق دوستان و نزدیکان به طور مستمر به اهدای خون خود ادامه دهند.

صابری افزود: وسایل سازمان انتقال خون یکبارمصرف و کاملا استریل شده است و هیچ نگرانی از انتقال ویروس کرونا و دیگر بیماری‌ها وجود ندارد.

مدیر انتقال خون چابهار با اشاره به اینکه انتقال خون یکی از حیاتی‌ترین سازمان‌هاست گفت: بسیار دردآور است که یک کودک تالاسمی بدون دریافت خون، مجددا به روستا برگردد.

وی تصریح کرد: اهدای خون برای شخص اهدا کننده نیز مفید و مؤثر است زیرا این امر سبب تولید سلول‌های جدید می‌شود.

هفت شهرستان همجوار چابهار پایگاه انتقال خون ندارند

مدیر پایگاه انتقال خون چابهار با اشاره به اینکه در سطح استان سیستان و بلوچستان با هزاران بیمار تالاسمی و سایر بیماران نیازمند خون فقط در شهرستان‌های ایرانشهر، چابهار، سراوان، زابل و زاهدان پایگاه انتقال خون وجود دارد، خاطرنشان کرد: شهرستان‌های همجوار چابهار شامل کنارک، نیکشهر، دشتیاری، سرباز، قصرقند، راسک و فنوج پایگاه انتقال خون ندارند.

وی اضافه کرد: نیاز است در تمامی مراکز این شهرستان‌ها پایگاه انتقال خون راه‌اندازی شود تا بتوان بخشی از مشکلات کمبود خون را برطرف کرد چون در این مناطق عده زیادی از مردم خواهان اهدای خون هستند ولی کمبود امکانات و نبود پایگاه به مشکلات افزوده است.

صابری با اشاره به اینکه بیماران تالاسمی مناطق همجوار چابهار ماهانه به بیمارستان امام علی (ع) این شهرستان مراجعه می‌کنند، گفت: فقط در شهرستان کنارک یک روز در ماه پایگاه انتقال خون مستقر و اقدام به خونگیری می‌کند و در سایر شهرهای یاد شده که فاقد پایگاه انتقال خون هستند، بستگی به هماهنگی شهرستان‌ها و مسوولان دارد تا حضور پیدا کنیم.

استانی با بیشترین بیماران تالاسمی و مصرف بالای خون نیازمند همکاری بیشتر مردم خیر و نوع‌دوست در اهدای خون است و برای این مهم و دسترسی آسان اهدا کنندگان به پایگاه‌های انتقال خون ضروری است این پایگاه‌ها در تمامی شهرستان‌های ۲۳ گانه این استان دایر و یا مستقر شوند. این در حالی است که اکنون تنها پنج شهرستان از پایگاه انتقال خون برخوردارند و از آنجایی که فاصله شهرستان‌های استان از یکدیگر زیاد است مردم برای اهدای خون باید مسافتی حداقل ۱۵۰ کیلومتر را طی کنند.

با این وجود سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان نهایت تلاش خود را برای تامین خون مورد نیاز استان بکار گرفته و تاکنون مشکلی در این زمینه بوجود نیامده است و همانگونه که در بالا اشاره شد چنانچه استان به کمبود خون روبرو شود از سایر استان‌ها تامین می‌کند اما از مردم خیر و نیکوکار استان انتظار است بیش از پیش با اهدای خون خود یاری‌گر این سازمان در خدمات رسانی به بیماران به‌ویژه کودکان تالاسمی باشند.

سن اهدای خون بین ۱۸ تا ۶۰ سال است و وزن اهدا کننده باید بالای ۵۰ کیلوگرم باشد و مردان هر سه ماه و بانوان هر چهار ماه می‌توانند خون اهدا کنند.

لازم به ذکر است براساس آمار و توصیه‌های بهداشتی اهدای خون منظم با تنظیم آهن بدن خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را نیز کاهش می‌دهد.