کرونا سبب سقوط اخلاقی در مناسبات بین‌المللی شد

تهران - ایرنا - مسئول روابط عمومی شبکه کمک (کمیته غیردولتی مهار کرونا) گفت: کرونا سقوط اخلاقی در مناسبات بین المللی و وقوع یک فاجعه انسانی دیگر را برای ملل دنیا به همراه خود آورده است.

احمد قویدل روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اینکه از یک سو رهبران بسیاری از کشورها هنوز باور ندارند که مهار پاندمی یک بیماری در جهان نیازمند یک هماهنگی بین المللی است و از سوی دیگر رسانه های گروهی در کشور های ثروتمند که سازنده افکار عمومی هستند، بر طبل ناسیونالیسم بهداشتی می کوبند و واکسن را اول حق مردم خود می دانند یا مقامات قضایی کشورهای سازنده واکسن هر نوع صادرات واکسن را موکول به واکسینه کردن مردم کشور خود دانسته مانند دستور دادستان هند برای جلوگیری از فروش واکسن به ایران یا جلوگیری آمریکا از صدور واکسن کرونا به کانادا تا پایان واکسیناسیون عمومی، باید باور کنیم که کرونا یک سقوط اخلاقی در مناسبات بین المللی و یک فاجعه انسانی دیگر را برای ملل دنیا به همراه خود آورده است.

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهای بهداشت ۷ آوریل مصادف با ۱۸ فروردین قصد برگزاری یک کارزاری جهانی برای پایان دادن به نابرابری های جهانی در حوزه سلامت را دارد این سازمان در موضع‌گیری های قبلی خود نیز مکررا در رابطه با این نابرابری ها هشدار داده و حتی معتقد است امروز جهان بر بستر همه گیری کرونا که خود ابعاد فاجعه بار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بزرگی برای بشریت دارد، گرفتار فاجعه انسانی دیگری شده است. این سازمان معتقد است هر نوع مسابقه کشور ها برای بهره مند کردن صرفا ملت خود از واکسن کرونا و دیگر اقدامات درمانی جهان را به سمت یک فاجعه انسانی سوق می دهد.

مسئول روابط عمومی شبکه کمک افزود: یکی از شاخص های بزرگ این نابرابری در شرایط پاندمی کرونا که ناشی از سرایت یک ویروس غیراخلاقی به دولت های ثروتمند جهان است، بهره مندی ناعادلانه مردم دنیا از واکسن های ساخته شده کرونا در دنیاست. بهره مندی ۱۰ کشور ثروتمند از بیش از ۷۶ درصد واکسن های تولید شده در جهان، خبر از شکست پیام سازمان بهداشت جهانی برای هماهنگی در مهار کرونا می دهد. ساز و کار "کواکس" که با هدف توزیع عادلانه واکسن در جهان توسط سازمان بهداشت جهانی تاسیس شد موفقیت بسیار کمی در اثر گذاری بر ۲۵ درصد تولید واکسن در جهان داشته است. در حالی که سازمان بهداشت جهانی با شفافیت از غیر عادلانه بودن واکسیناسیون افراد عادی در کشورهای ثروتمند صحبت می کند، میلیون ها پزشک، پرستار و خدمه بیمارستانی در کشور های مختلف دنیا در خطرناک ترین شرایط خدمت می کنند اما از واکسن محرومند، بی‌توجهی دولت های ثروتمند جهان به این پیام صریح تعبیری به جز مشروعیت بی عدالتی و سقوط اخلاقی درمناسبات بین الملی ندارد.

قویدل اضافه کرد: در چنین شرایطی سازمان بهداشت جهانی، به عنوان یک سازمان بین المللی که آرمان تشکیل آن متکی بر یکی از آرمان های بزرگ ملل متحد یعنی حق بر سلامت شکل گرفته است، امسال در روز جهانی بهداشت جهانی مردم جهان  را به پیوستن به یک کارزار جهانی جدید برای ساختن جهانی عادلانه و سالم دعوت خواهد کرد.

مسئول روابط عمومی شبکه کمک گفت: سازمان بهداشت جهانی در پیش آگاهی این روز تاکید کرده است دنیای ما جهان نابرابری است. در شرایط همه گیری کرونا برخی از افراد می توانند زندگی سالم تری داشته باشند و دسترسی به خدمات بهداشتی بهتری نسبت به دیگران دارند، این کاملا به دلیل شرایطی است که در آن متولد شده اند، رشد می کنند، زندگی می کنند، کار می‌کنند و به سالخوردگی می رسند.
وی تاکید کرد: این در حالی است که در بسیاری از نقاط جهان برخی از گروه ها برای تأمین هزینه های زندگی خود با درآمدهای روزانه اندک تلاش می کنند، از شرایط مسکن مناسب و امکان تحصیلات یا برخوردار نیستند یا این برخورداری بسیار ضعیف است. فرصت های شغلی کمتری را تجربه می کنند، نابرابری جنسیتی بیشتری را تجربه می کنند و به محیط های امن، آب و هوا و آب تمیز، امنیت غذایی یا دسترسی کم دارند یا اساسا ندارند. خدمات بهداشتی نامطلوب منجر به رنج غیر ضروری و مبتلا شدن به بیماری بیماری قابل اجتناب و مرگ زودرس می شوند. این آسیب ها به این جوامع و اقتصادهای جهان آسیب می رساند.

قویدل افزود: این شرایط نه تنها عادلانه نیست، بلکه قابل پیشگیری است. وظیفه سازمان بهداشت جهانی است که اطمینان حاصل کند همه افراد از شرایط زندگی و کار مناسب برای سلامتی برخوردار هستند. در عین حال از دولت ها باید خواسته شود تا نابرابری های بهداشتی را کنترل کرده و اطمینان حاصل کنند که همه افراد می توانند به خدمات بهداشتی با کیفیت با توجه به همه گیری کرونا  در هر زمان و مکانی که نیاز دارند، دسترسی پیدا کنند. بی تردید کشور ما علاوه بر اینکه این فاجعه اخلاقی باری بزرگ را به مردم ایران تحمیل می کند، تحریم های غیر انسانی و یکسویه آمریکا فشار مضاعفی است که در سایه سکوت بسیاری از کشور های مدعی حقوق بشر به خصوص شرکای اروپایی آمریکا هر روز شدت می یابد.  

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۲۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha