به گزارش روز یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «کامبیز عباسی» با اشاره به نامگذاری سال جدید به نام «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» اظهارداشت: مکانیزاسیون به عنوان یکی از مولفههای پشتیبان در تولید محصولات کشاورزی در اولویت وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: امیدواریم با برنامهریزی مناسب در صنعت ماشینهای کشاورزی و تامین مناسب این ماشینآلات بتوانیم اهداف توسعه مکانیزاسیون را به نحو مطلوبی پیش ببریم.
عباسی پیشبینی کرد: حدود ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب خط اعتباری شماره ۹ مکانیزاسیون کشور در نظر گرفته شده و به استانها ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: برنامهریزی ما برای تأمین حدود ۳۰ هزار دستگاه تراکتور کشاورزی و حدود ۵۰ هزار دستگاه ادوات و تجهیزات مختلف کشاورزی در زیر بخشهای زراعت، باغبانی، دام و طیور و آبزیپروری و نزدیک به ۸۰۰ دستگاه کمباین برداشت غلات در سال ۱۴۰۰خواهد بود.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تصریح کرد: امیدواریم با مدیریت مناسبی که در سال گذشته و امسال برای جابهجایی کمباینهای برداشت غلات انجام شد و همچنین حمایتهای وزیر جهاد کشاورزی، بتوانیم ضایعات برداشت غلات را به محدوده سه درصد برسانیم و برنامه ریزی ما برای امسال منسجمتر و با شدت بیشتری در راستای تولید و پشتیبانی از آن پیش برود.
وی پیشبینی کرد: امسال ضریب مکانیزاسیون کشاورزی را به محدوده ۲.۳ اسب بخار می رسانیم و هدف نهایی ما تزریق کافی ماشین به بخش و ارتقا وضعیت درجه و ضریب مکانیزاسیون در فرایند تولید محصولات کشاورزی است.
عباسی افزود: با توجه به نوسان قیمت ماشینهای کشاورزی و ثبات نسبی در اواخر سال گذشته در قیمت ارز و مواد اولیه تولید ماشینهای کشاورزی، امیدواریم امسال قیمت ماشینها از وضعیت مطلوب تری برخوردار باشد.
وی با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی و بهرهوری از اراضی گفت: مکانیزاسیون بذر، کود، سموم و آب و خاک را مدیریت میکند و امیدواریم در سال جدید شاخصهای این مولفه اثرگذار در تولید را افزایش دهیم.
به گزارش ایرنا، در دولت یازدهم ردیف اعتباری مستقلی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی تعلق گرفت، بهطوری که برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محور اقتصاد مقاومتی از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون به تدریج هفت خط اعتباری به این بخش اختصاص یافته است.
خط نخست اعتباری در سال ۹۲ به ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، خط دوم به میزان هشت هزار میلیارد ریال در سال ۹۳، خط سوم به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۴، خط اعتباری چهارم به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵، خط اعتباری پنجم در سال ۹۶ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری ششم در سال ۹۷ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال و خط اعتباری هفتم در سال ۹۸ به مبلغ یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و در سال ۹۹ خط اعتباری هشتم دو هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.
آمارها نشان میدهد سالیانه ۲۵ هزار میلیارد ریال تقاضای تسهیلات برای توسعه و نوسازی ماشینآلات کشاورزی وجود دارد.
نظر شما