انجام ۵۱۹ عملیات احیای قلبی توسط تکنسین‌های اورژانس پیش بیمارستانی

تهران - ایرنا - سخنگوی سازمان اورژانس کشور از انجام ۵۱۹ عملیات احیای قلبی موفق توسط تکنسین های اورژانس پیش بیمارستانی از ۲۵ اسفند تا شانزدهم فروردین ماه در کشور و در اجرای طرح سلامت ۱۴۰۰ این سازمان خبر داد.

مجتبی خالدی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب افزود: از مجموع ۵۱۹ احیای قلبی - ریوی موفق در مدت یادشده استان های تهران با ۱۶۸، خراسان رضوی با ۱۲۴ و اصفهان با ۱۰۶ مورد به ترتیب بیشترین عملیات موفق احیای قلبی را توسط تکنسین های اورژانس پیش بیمارستانی به خود اختصاص داده اند.

وی توضیح داد: احیای قلبی - ریوی (CardioPulmonary Resuscitation) یا «سی پی آر»، مجموعه ای از اقداماتی است که توسط تکنسین های اورژانس پیش بیمارستانی، افراد آگاه و حاضر در صحنه برای بازگرداندن اعمال دو عضو حیاتی قلب و ریه و رساندن خون و اکسیژن به مغز برای جلوگیری از آسیب مغزی، انجام می شود.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: امروزه احیای قلبی - ریوی را به دو صورت اقدامات پایه ای حمایت از حیات (BLS) و اقدامات پیشرفته حمایت از حیات (ALS) انجام می دهند که «سی پی آر» پایه را می توان بدون هیچ وسیله اضافه و با دستان خالی هم انجام داد. انجام صحیح و به موقع این روش، می تواند باعث نجات جان انسانهای زیادی از مرگ حتمی شود. در مورد «سی پی آر» پیشرفته اقدامات تخصصی تری نظیر مراقبت از راه هوایی و دارو درمانی هنگام «سی پی آر» انجام می شود.

خالدی با بیان اینکه ایست قلبی علت های مختلفی دارد، اضافه کرد: از جمله بیماری های قلبی، بیماری های تنفسی، انسداد راه هوایی، مسمومیت با داروها، مسمومیت با مواد مخدر، برق گرفتگی، غرق شدگی، سرمازدگی های شدید و نظایر آن برخی علل ایست قلبی است که متاسفانه تعداد بسیاری از ایست های قلبی در خارج از بیمارستان اتفاق می افتد و در بیشتر موارد قبل از رسیدن نیروهای امدادی، بیمار جان خود را از دست می دهد.

وی یادآور شد: در صورتی که افراد جامعه آموزش لازم را در مورد «سی پی آر» پایه را فرا بگیرند، می توانند تا زمان رسیدن نیروهای امدادی و تکنسین های اورژانس پیش بیمارستانی عملیات احیاء را انجام دهند تا شانس زنده ماندن بیمار را به طرز قابل توجهی افزایش دهند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه زمانی که فعالیت عضله قلب متوقف می شود، خون رسانی به قسمت های مختلف بدن از جمله مغز متوقف می شود، اظهار داشت: در صورتی که ۴ تا ۶ دقیقه از زمان ایست قلبی گذشته باشد و اقدامی برای احیای بیمار انجام نشود احتمال آسیب به مغز وجود خواهد داشت؛  اگر ۱۰ دقیقه از زمان ایست قلبی گذشته باشد و بعد از آن «سی پی آر» آغاز شود، مغز از بین رفته و حتی در صورت موفقیت احیاء بیمار حالت مرگ مغزی خواهد داشت. پس یکی از مهمترین نکات شروع بلافاصله «سی پی آر» به محض تشخیص ایست قلبی است. این زمان بسیار حیاتی است. حتی یک دقیقه تاخیر در شروع «سی پی آر» احتمال موفقیت آن را کاهش می دهد.

وی از هموطنان خواست در صورت مواجهه با مواردی از قبیل اورژانس های قلبی و تنفسی (تنگی نفس، فشار خون بالا، افت فشار خون)، اورژانس های گوارشی (خونریزی گوارشی همراه با استفراغ خونی) درد شکم، ضربه شدید به شکم، زنان و زایمان (سقط، تشنج، فشار خون بالا به همراه تاری دید و تورم اندام ها، خونریزی شدید) با شماره اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

خالدی اضافه کرد: همچنین بیماران و مصدومان انواع حوادث می توانند در مواردی همچون اورژانس های اعصاب (تشنج، سکته مغزی، اختلال تکلم ناگهانی)، کاهش سطح هوشیاری، سردردهای شدید و ناگهانی به همراه سفتی گردن، ضربه به جمجمه و ستون فقرات به دنبال سقوط، تصادف، سوختگی، برق گرفتگی، غرق شدگی، مسمومیت دارویی و شیمیایی، خودکشی، مار گزیدگی، عقرب گزیدگی، دررفتگی، شکستگی ها، پارگی وسیع بافت نرم و خونریزی های شدید با شماره یاد شده تماس بگیرند.

ارائه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در سوانح عمدی و غیرعمدی، حوادث غیر مترقبه و فوریت‌های پزشکی در هنگام بروز بیماری‌های نوپدید، جدید و بلایای طبیعی و انسان ساخت برای آحاد مردم یا هر ملیت و تابعیتی از وظایف و مأموریت‌های اصلی سازمان اورژانس کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha