به گزارش ایرنا، افشین ملایی امروز (دوشنبه) در نشست روسای فدراسیونها با مسعود سلطانی فر ضمن اشاره به اقداماتی که سال گذشته در ورزش همگانی صورت گرفته است، اظهار داشت: برای سال جاری شعار «بهره وری نیروی کار ایرانی با توسعه ورزش همگانی» را در نظر گرفتهایم که در همین راستا طرحهای این فدراسیون را با چهار محور «جامعه فعال»، «محیط فعال»، «مردم فعال» و «سیستم فعال» اجرایی خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه مثل سال گذشته اجرای برنامههای مشارکتی با نهادها و سازمانهای مختلف را در دستور کار فدراسیون قرار خواهیم داد، گفت: امسال باید بتوانیم به رقم ۴ میلیون شهروند مشارکت کننده در فعالیتهای ورزشی برسیم. عدد بزرگی است اما وظایف هر استان به طور مشخص تعریف شده و امیدواریم با حمایت وزارت ورزش بتوانیم به این هدف مهم برسیم.
رییس فدراسیون ورزش های همگانی با اشاره به مشکلات و موانعی که پیش روی فدراسیون برای اجرای برنامههایش وجود دارد، تصریح کرد: تخصیص ناقص اعتبارات در سال گذشته زمینه اخلال در برنامههای هیاتهای ورزش همگانی را فراهم کرد و نارضایتیهایی را به وجود آورد.
وی در ادامه تاکید کرد: طبق آماری که در اختیار داریم در شرایط فعلی برای هر ایرانی ۵۴ تومان سرانه ورزشی داریم که اگر بخواهیم برای جمعیت در نظر گرفته شده ۴ میلیونی برنامه داشته باشیم به ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز داریم که امیدوارم با حمایت وزارت ورزش این امر محقق شود.
ملایی با تاکید بر اینکه اجرای برنامههای اثربخش به حمایت وزارت ورزش نیازمند است، خاطرنشان کرد: همانطور که در حوزه ورزش قهرمانی خودمان را با سایر کشورهای مقایسه میکنیم باید بدانیم خروجی ورزش همگانی ما هم که باید به کاهش اضافه وزن و چاقی در بین مردم منجر شود، چه وضعیتی دارد.
وی ادامه داد: طبق پیش بینی فدراسیون جهانی چاقی که در سال ۲۰۱۹ انجام شده ما تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۳ میلیون شهروند ۵ تا ۱۹ ساله خواهیم داشت که دچار اضافه وزن و چاقی هستند. بر اساس همین پیش بینیها ما ۳ درصد شانس اهداف تحقق ملی در این سال را خواهیم داشت.
رییس فدراسیون ورزش های همگانی افزود: با وجود برنامهها و طرحهای خوب و قابل دفاعی که در ورزش همگانی اجرای شده است اما هنوز نتوانستهایم به اثربخشی لازم برسیم. به همین دلیل نیاز به اجرای پروژههای مشترک در سطح ملی و تعامل بین بخشی با سازمانها و ارگانهای مختلف داریم که سال گذشته به بهترین شکل این اتفاق رقم خورد.
وی خاطرنشان کرد: براساس آمار منتشر شده سازمان جهانی بهداشت، میزان چاقی مردم ایران در سال ۱۹۹۰ بین ۵۰ تا ۶۰ درصد بوده است اما این رقم در سال ۲۰۱۰ به ۶۰ تا ۷۰ درصد رسید که نشان میدهد سرعت رشد افزایش چاقی و اضافه وزن و کاهش کم تحرکی در ایران زیاد شده است و باید کار جدی در این بخش صورت بگیرد.
ملایی در پایان تاکید کرد: به همین خاطر از خدای بزرگ و پیام مقام معظم رهبری که تاکید دارند باید به سراغ کارهای ناشدنی برویم، مدد گرفتیم تا بتوانیم در سال جاری برنامهها و طرحهای اثربخش و ماندگاری را در همگانی اجرا کنیم.
نظر شما