به گزارش ایرنا، محسن رفیعی روز سهشنبه در حاشیه جلسه شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: گروههای بازرسی و گشت امور منابع آب هر ساله حدود ۱۰۰ حلقه چاه شناسایی میکنند که ۸۰ حلقه چاه در۲ سال اخیر پرشده است.
مدیر امور منابع آب شهرضا با اشاره به آثار زیانبار حفر چاهها بر سفرههای آب زیرمینی و چشمهها، تصریح کرد: بیشترین میزان آب در بخش کشاورزی مصرف میشود بنابراین مدیریت دقیق مصرف در این بخش بیش از سایر حوزهها ضروری است.
رفیعی با بیان اینکه طبق قانون توزیع عادلانه آب هر نوع حفاری و برداشت از منابع آب بدون دریافت مجوز از اداره منابع آب منطقهای تخلف است، ادامه داد: این اداره از ۲۱ مورد حفاری غیرمجاز در سال گذشته جلوگیری کرده است.
وی به دیدگاههای کارشناسی درباره سامانههای آبیاری تحت فشار اشاره کرد و گفت: استفاده از این نوع آبیاری به کاهش میزان برداشت از آبهای زیرزمینی منجر نمیشود.
مدیر امور منابع آب منطقه ای شهرضا افزود: در این روش به هر میزان که کشاورز از مقدار آب مصرفی خود بکاهد به همان میزان سطح زیر کشت را افزایش میدهد که استمرار این روند تفاوتی در میزان برداشت منابع آبی ندارد.
رفیعی فشار به منابع آب زیرزمینی برای تامین آب مورد نیاز بخشهای مختلف را یادآور شد و اظهار داشت: آب استحصالی از چاهها بسیار بیشتر از ظرفیت آب تجدیدپذیر آبخوانهاست و همین امر به نزول سطح آب زیرزمینی در بسیاری از دشتها منجر شده است.
وی بر اجرای طرح تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی تاکید کرد و گفت: مزایای اجرای این طرح باید بطور مستمر برای همه اقشار بهویژه کشاورزان تبیین شود، زیرا اجرای کامل آن بدون مشارکت آنان و فرهنگ سازی ممکن و موثر نیست.
رفیعی تصریح کرد: وضعیت بارندگی در فصل بهار در بیشتر نقاط استان اصفهان از جمله شهرضا مناسب نیست و لزوم صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آب شرب و کشاورزی به هر طریقی یک ضرورت قطعی است.
شهرستان شهرضا با حدود ۱۶۰ هزار نفر جمعیت ،۲۳روستا و ۲ شهر، در ۷۰کیلومتری جنوب استان اصفهان قرار دارد.
نظر شما