به گزارش ایرنا، وبینار علمی بین المللی با حضور جمعی از وزرا و اعضای کمیته اسکان بشر سازمان ملل متحد و استانداری اصفهان با عنوان دانش و نوآوری برای تغییر شهرهای جهان و به مناسبت سال بین المللی اقتصاد خلاق برای توسعه پایدار با حضور وزرا و نمایندگان بیش از ۱۰ کشور دنیا از جمله ایتالیا، روسیه، الجزایر، پرو، سنگال، اکراین، هند، ژاپن، سوریه و مالزی برگزار شد.
در این وبینار به پیشنهاد دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر ایران و موافقت رئیس سازمان اسکان بشر سازمان ملل متحد، شهر اصفهان به عنوان شهر پیشگام در بین شهرهای توسعه پایدار انتخاب و یادداشت تفاهمی در این خصوص به امضا رسید.
عباس رضایی روز سه شنبه در وبینار علمی بین المللی با جمعی از وزرا و اعضای کمیته اسکان بشر سازمان ملل متحد افزود: در این مقطع زمانی که بشریت در آزمونی سخت و طاقت فرسا با بیماری کووید ۱۹ دست و پنجه نرم میکند شاید مجالی برای تفکر بیشتر فراهم آید تا اقدامات به صورت مجازی برگزار گردد.
وی ادامه داد: بدون شک شهرها از مهمترین مظاهر تمدنی در جهان هستند که هرآنچه از فرهنگ، تمدن، هنر و خلاقیت متصور است در بستر شهرها پدیدار میشود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: در حقیقت ظرفیتها و قابلیتهای هر شهر بیانگر عیار تمدنی و پیشینه غنی آن منطقه میباشد.
وی اضافه کرد: اصفهان این شهر موزه تاریخ ایران، یکی از نمونههای بارز و برجسته هنر و خلاقیت در معماری و شهرسازی با تکیه بر آموزههای دینی و تعالیم روحانی است.
رضایی گفت: اندک تامل در میراث فاخر و سترگ اصفهان، ذهن بازدیدکننده را به عمق نگاه بلند معمار و خلوص نیت وی در ارزشمند نمودن اثر تاریخی با پرداختن به اندیشههای والای دینی و معنوی و رعایت الزامات شهری و تمدنی معطوف میکند.
وی اظهار داشت: مسجد جامع عتیق اصفهان با بیش از هزار و ۲۰۰ سال معماری به عنوان دانشنامه هنر و معماری اصفهان در قلب بافت تاریخی و سنتی قرار گرفته و بیانگر خلاقیت در طراحی و معماری و ایمان کمال یافته سازندگان آن است که هر بازدید کنندهای را به تأمل وا میدارد.
استاندار اصفهان بیان کرد: اصفهان به عنوان چهارراه همزیستی مسالمت آمیز بین ادیان توحیدی از دیرباز ذهن بسیاری از متفکران، اندیشمندان و نقش آفرینان حوزه هنر و معنویت را به خود مشغول داشته است.
وی افزود: معتقدم با شعار تحقق زندگی شهری بهتر ترویج و ارتقای توسعه پایدار اجتماعی و زیست محیطی، رسالتی عظیم، انسانی، اخلاقی و خداپسندانه است.
رضایی گفت: آمادگی اصفهان را برای میزبانی از کشورهای شرکت کننده در نشست، بعد از شکست بیماری کرونا و با هدف بازدید از میراث غنی فرهنگی، هنری و گردشگری اعلام میکنم.
دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: جامعه جهانی در شرایط معاصر همواره در مسیر کسب تجارب بنیادینی است و در این مسیر با موضوعاتی مواجه شده که پیش از این برای انسان متصور نبوده است.
محمد مهدی مظاهری افزود: زندگی انسان قرن بیست و یکم به صورت پدیدهای بوده که مرتب در حال دگرگونی است و این دگرگونیها در محورها و قلمروهای متنوعی رخ میدهد تا جایی که روش زندگی و به طبع آن روش سکونت در حال تغییر مداوم است.
وی ادامه داد: جوامع شهری در این مسیر با ورود تکنولوژی و دگرگونیهای حاصل از فناوری، خواستهای جدید را مطرح میکند و انتظار است که این خواستها توسط رهبران شهری مورد توجه قرار بگیرد.
دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: باید نسبت به بسیاری از موضوعات با نگاه نقادانه و دانش محور نگاه و سعی کرد که این فرآیند را در چهارچوب یک معادله چند وجهی درک و تجزیه و تحلیل کرد.
وی اضافه کرد: توجه به دانش یک توجه راهبردی است و به منظور جلوگیری از شکستها که هزینه بسیار زیادی را بردوش جوامع میگذارد، باید با تمرکز بر دانش و مدل سازی مبتنی بر دادههای دقیق، ارزیابی درست و مناسبی از شرایط صورت بگیرد تا هزینههای اقدامات توسعهای را کاهش دهیم.
مظاهری بیان کرد: ارزیابی شهری یک گام اساسی در مسیر تحقق توسعه است و بدون داشتن دادههای شهری مناسب این امر ممکن نیست.
به گفته وی، میزانی که امروز ما از دانش و تکنولوژی برای درک مختصات شهر بهره میگیریم در قیاس ظرفیتی که وجود دارد بسیار ناچیز است که باید در این جهت تلاش بیشتری داشته باشیم.
دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد با این ابتکار عمل و با تمرکز بر دانش و نوآوری یک انسجام جهانی در جهت تحقق توسعه پایدار ایجاد کند.
وی با اشاره به پیشنهاد برگزاری نشست جهانی اصفهان به صورت مجازی گفت: انتظار میرود بتوانیم در این نشست در همکاری و همراهی نزدیک با برنامه اسکان بشر در جهت تحکیم نقش برنامه اسکان بشر به عنوان راهبر توسعه پایدار شهری گام موثریی برداشته و آن را تقویت کنیم.
مظاهری گفت: معتقدم که نشست مجازی اصفهان که با عنوان نشست جهانی وزرای مسکن و شهرسازی که در تاریخ ۶ آوریل سال جاری برگزار میشود بتواند نقش تعیین کنندهای را در تقویت نقش برنامه اسکان بشر در این مسیر ایفا نماید.
وی اظهار کرد: این نشست مقدماتی بین کشورها با یک نشست دوم با عنوان نشست شهرداران در تاریخ ۲۱ آوریل دنبال خواهد شد که به مناسبت روز جهانی خلاقیت و همچنین روز ملی سعدی شیرازی در ایران است.
دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد: بتوانیم براساس گفت و گو و تعامل ظرفیتهای جدید توسعه شهری را تقویت کنیم و با تمرکز و حمایت از نقش ارزنده در این مسیر بتوانیم امکان مناسبی برای ارزیابی و راهبری توسعه پایدار شهری پیدا کنیم.
وی اظهار داشت: این نشست به مناسبت سال خلاقیت برای شکوفایی اقتصادی تنظیم شده و حضور نمایندگان کشورهای جهان در این نشست مجازی مغتنم خواهد بود.
نظر شما