به گزارش ایرنا؛ حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله شعبانی موثقی روز چهارشنبه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه باید از تجربه های سال گذشته برای اجرای محدودیت ها استفاده کرد افزود: محدودیتهای کرونایی در زمانی که تجربه ای درباره این ویروس وجود نداشت تدوین شده بنابراین هم اینک باید در برخی از تصمیم های اتخاذ شده بازنگری صورت گیرد.
امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه منشا شیوع ویروس کرونا شناسایی شده است اظهار داشت: هیات های دینی و مذهبی بیشترین تبعیت را در عمل از مصوبات ستاد ملی کرونا داشتند و آمار و اطلاعات موجود نیز تصدیق کننده این موضوع است.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی موثقی افزود: در شرایط عادی و آبی کرونایی نیز شمار نمازگزاران در مساجد از ۲۰ تا ۲۵ نفر تجاوز نمی کند همچنین مکرر به مبتلا نشدن افراد در مساجد به ویروس کرونا اذعان شده است.
وی با ذکر این سوال که بنابراین باید بعد از گذشت یکسال از شیوع کرونا، پروتکل هایی روز اول رعایت شود؟ گفت: در حالیکه باز بودن مساجد تاثیری در شیوع ویروس کرونا نداشته است بر این اساس توجیه منطقی برای تعطیلی مساجد وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان ادامه داد: مساجد خانه خدا و مرکز ترویج دین و فرهنگ اسلامی بوده و به ویژه با نزدیک شدن با ماه مبارک رمضان نیازمند به تقویت روحیه معنویت جامعه هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی موثقی ادامه داد: با وجود تاکید بر بازگشایی مساجد اما به علت تراکم جمعیت در نماز جمعه موافق برگزاری این آیین و مراسم های مذهبی پرتجمع و شلوغ از سوی هیات های مذهبی نیستم.
فرماندار نهاوند نیز گفت: وضعیت این شهرستان از هفته گذشته به رنگ قرمز تغییر یافت و پس از آن مسئولان در بخش های مختلف مرتبط با ستاد کرونا برای حفظ سلامت مردم بسیج شدند.
مراد ناصری افزود: اصناف و بازاریان سال گذشته و امسال همراهی خوبی با ستاد کرونا در تعطیلی محل فعالیت و رعایت محدودیت های پیش بینی شده داشتند با این وجود خسارت هایی را متحمل شدند.
وی اضافه کرد: بنابراین انتظار می رود برای حمایت از صنوف مشوق ها و معافیت های مالیاتی و حتی بخشودگی برای آنها پیش بینی کرد تا با این شیوه آنها امیدوارانه با سیاست های اتخاذ شده در ستاد کرونا همراه شوند.
فرماندار رزن نیز خواستار پیش بینی معافیت های مالیاتی برای صنوف شد و گفت: گروه های شغلی ۲، سه و چهار در شرایط قرمز کرونایی ۱۰۰ درصد تعطیل هستند که این گروه ها سال گذشته و امسال آسیب دیدند.
رضا سلامتی با بیان اینکه ۳۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های رزن از اکسیژن استفاده می کنند افزود: محلی برای تامین اکسیژن ساز در رزن وجود ندارد و اکسیژن ساز موجود نیز پس از ۲ بار تعمیر همچنان دارای اشکالاتی است.
فرماندار کبودراهنگ نیز گفت: ظرفیت اکسیژن ساز بیمارستان این شهرستان به ۵۰۰ لیتر در دقیقه رسیده و هم اینک هیچگونه نگرانی در زمینه اکسیژن ساز در کبودراهنگ وجود ندارد به گونه ای که حتی می تواند به شهرستان های همجوار از جمله رزن در صورت نیاز، اکسیژن ساز برای استفاده بیماران کرونایی ارائه بدهد.
«حجت اله مهدوی» پیشنهاد داد تمامی شرکت های تولید کننده اکسیژن تولیدات خود را تا یکماه آینده در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار بدهند تا مشکل و چالشی در زمینه اکسیژن ساز مواجه نشویم.
فرماندار اسدآباد نیز گفت: ۱۶ مرکز در این شهرستان «رپید تست» انجام می دهند و در ۲ مرکز بهداشتی نیز انجام تست کرونا به صورت رایگان است.
سعید کتابی با بیان اینکه تست کرونا از ۶ هزار و ۸۷۷ مراجعه کننده به این مراکز دریافت شده است اظهار داشت: با وجود اینکه اسدآباد هم اینک در شرایط نارنجی است درخواست می شود محدودیت های کرونایی پیش بینی شده برای شرایط قرمز اعمال شود.
نظر شما