حجتالاسلام "محمد هادی نظیری" روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در شرایط ویژه بیماری کرونا با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی میتوان از ظرفیت مساجد و اماکن زیارتی در ماه مبارک رمضان استفاده کرد.
وی با بیان اینکه طبق اعلام ستاد کرونا، رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه نیازمند این است که عده ای مردم را در زمینه عمل به دستورالعمل های بهداشتی توجیه کنند گفت: شبکه تبلیغی در مساجد با توجیه مردم و اینکه به خطر انداختن جان دیگران از منظر اسلام حرام است می توانند در پیشگیری از شیوع بیماری نقش بسزایی داشته باشند.
وی افزود: مساجد از صدر اسلام پایگاه اجتماعی برای مدیریت مناسبت های مختلف جامعه اسلامی بوده است اما غفلتی صورت گرفته که مسجد را فقط محل اقامه نماز می دانند در صورتیکه مسجد نمازخانه نیست بلکه پایگاه اجتماعی برای مدیریت این برنامه ها است که این حضور در مسجد جنبه عبادی هم دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان اظهار داشت: هیات های دینی و مذهبی بیشترین تبعیت را در عمل از مصوبات ستاد ملی کرونا داشتند و آمار و اطلاعات موجود نیز تصدیق کننده این موضوع است.
حجت الاسلام نظیری خواستار تجدیدنظر ستاد کرونا در بحث تعطیلی مساجد شد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط روحی و روانی مردم جامعه در زمان شیوع بیماری کرونا هر چه بیشتر باید زمینه ارتباطی مردم را با مناجات،دعا و فصل بندگی ایجاد کنیم که این امر به طور کامل ملموس و ضروری است.
وی با بیان اینکه انسان ها به گونه ای هستند که ارتباطات معنوی و دینی آنها در قالب هسته های جمعی شکل میگیرد یادآور شد: عمده مناسک اسلام مانند نماز جمعه و حج دسته جمعی است که باید با ایجاد زمینه آن در جامعه امکان برگزاری مناسک جمعی را فراهم کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان با اشاره به آیه قرآن در خصوص ضرورت استغفار و استغاثه برای خارج شدن از ابتلای الهی عنوان کرد: بیماری همه گیر کرونا یک ابتلای الهی است که استغفار ،توسل و نیایش جمعی بعد از رعایت دستورالعمل های بهداشتی در دفع آن موثر و بستر آن در مسجد فراهم است.
حجت الاسلام نظیری، مسجد را پایگاه و زنجیره ارتباطی شبکه تبلیغی با آحاد مردم و سازماندهی کردن بخشی از فضای اثر گذار جامعه برای کمک به ستاد کرونا دانست و خاطرنشان کرد: هیچ فردی در هنگام حمله دشمن سنگرها و پایگاه های خودش را تخلیه و تعطیل نمی کند و از آنها در مسیر سازماندهی لشکر خودش در مقابله با دشمن استفاده میکند.
وی با اشاره به اینکه برنامه های تبلیغی سازمان در ماه رمضان کاهش پیدا نکرده است اعلام کرد: بعد از پیک چهارم کرونا با برنامه ریزی گسترده و اعزام مبلغان به مناطق روستایی و شهری و تغییر الگوی برنامه ها در قالب ارتباطات چهره به چهره، بستر تبلیغ نوین و ارتباطات مجازی فراهم شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان یادآور شد: مساجد، خانه خدا و مرکز ترویج دین و فرهنگ اسلامی بوده و به ویژه با نزدیک شدن با ماه مبارک رمضان نیازمند به تقویت روحیه معنویت در جامعه هستیم.
حجت الاسلام نظیری با بیان اینکه برگزاری مراسم عروسی و عزا در روستاها به معضلی تبدیل شده عنوان کرد: می توان از ظرفیت امام روستا برای توجیه مردم و تشویق آنها برای رعایت دستورالعمل های ستاد کرونا استفاده کرد.
وی با بیان اینکه ماه رمضان ظرفیتی برای برگزاری آیین های مذهبی است ادامه داد: اگرچه رعایت نکات بهداشتی در اولویت است اما نباید معنویت را نادیده گرفت و از مناجات و نیایش غافل شویم.
نظر شما