مرادرسول انصاری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تاکنون ۸۰ درصد از سیب سردخانههای این شهرستان به بازار عرضه شده و هماکنون نیز روند صادرات ادامه دارد.
وی اضافه کرد: در این شهرستان بیش از ۳۵ واحد سردخانه فعالیت میکنند که ظرفیت اسمی آنها بیش از ۱۰۰ هزار تن است اما امسال به خاطر افزایش تولید، بیش از ظرفیت اسمی در سردخانهها میوه نگهداری میشود.
مدیر جهاد کشاورزی اشنویه گفت: سیب اشنویه از لحاظ کیفیت، محل پرورش و کمیت، توانایی تبدیل به برند ملی را دارد و باید در زمینه معرفی آن به بازارهای مختلف داخلی و خارجی اقدامات موثری صورت گیرد.
وی ارقام غالب سیب در این شهرستان را "رد" و "گلدن دلیشیز" عنوان کرد و افزود: بخشی از سیب تولیدی این شهرستان به دلیل کیفیت بالا و ماندگاری خوبی که دارد، علاوه بر سایر استانها به کشورهای دیگر نیز صادر میشود.
انصاری ادامه داد: با رایزنیهای صورت گرفته از سوی مسوولان استانی و کشوری و پیگیریهای فرمانداری وادارات مشکل صادرات سیب برطرف شد و عمده سیبهای مانده در سردخانهها نیز به دلیل رغبت کشاورزان به قیمتهای بالاتر برای فروش است.
وی گفت:شهرستان اشنویه بنابر وضعیت جغرافیایی و خاص از پتانسیل و ظرفیت ویژه ای جهت تولید محصولات باغی و زراعی برخوردار است و برنامهریزی جهت توسعه صنایع تکمیلی و فراوری میوه در اولویت مسوولان این شهرستان است.
شهرستان اشنویه از جمله شهرهای مرزی آذربایجانغربی است که با داشتن هزار و ۴۷۰ متر ارتفاع از سطح دریا یکی از مناطق حاصلخیز و مستعد جهت پرورش انواع محصولات کشاورزی به شمار میرود.
شرایط ویژه آب و هوایی، اشنویه را به یکی از قطبهای مهم باغداری آذربایجانغربی تبدیل کرده است به طوری که علاوه بر محصول با کیفیت سیب این شهرستان، محصول گیلاس آن نیز در داخل و خارج از کشور مشتریان فراوانی دارد.
این شهرستان دارای بیش از ۱۲ هزار هکتار باغ سیب است.
نظر شما