به گزارش ایرنا، شاهپور علاییمقدم چهارشنبه در جلسه شورای عشایری شهرستان خلخال افزود: تسهیلات و خدمات ارائه شده به جامعه عشایری در دولت یازدهم و دوازدهم، قابل مقایسه با دورههای گذشته نیست.
به گفته وی، افزایش اعتبارات عمرانی همراه با افزایش خدمات ارائه شده به جمعیت عشایری کشور که با توجه خاص دولت و نمایندگان مجلس حاصل شده، بهبود زندگی عشایر کشور را فراهم کرده است.
وی با اشاره به وجود ظرفیتهای قانونی در برنامه ششم برای حمایت از عشایر اظهارکرد: در این برنامه ۱۷ ظرفیت قانونی جهت حمایت از عشایر وجود دارد و پیگیر استفاده از این ظرفیتها برای تقویت معیشت و اقتصاد عشایر هستیم.
علاییمقدم به نامگذاری امسال به عنوان سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها، اشاره کرد و گفت: این نامگذاری برای ما که در تولید نقش داریم این انگیزه را ایجاد میکند که مصممتر در سه محوری که مقام معظم رهبری تعیین فرموده، معیشت و رفاه جامعه عشایری را ارتقا دهیم.
وی با تاکید بر پشتیبانی از تولیدات عشایر قبل ، حین و بعد از تولید اظهارکرد: در چند سال اخیر پشتیبانی از زنجیره تولید گوشت قرمز از طریق انتقال یافتههای علمی، اصلاح نژاد دام و اصلاح روش تغذیه دام در کنار تجربه خود عشایر باعث شد هزینههای تولید کاهش پیدا کرده و بهرهوری در مناطق عشایری بالا برود.
رئیس سازمان امور عشایری با اشاره به اینکه بخشی از مانعزداییها برای تولید در بخش عشایری مربوط به تامین نهاده دامی است، افزود: امسال در برخی از استانها به دلیل خشکسالی وضعیت سختی داریم و این یک هشدار جدی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از تهدیدات برای عشایر بازرگانی محصولات آنان است، ادامه داد: باید در بازرگانی دام و محصولات عشایر مانعزدایی کنیم تا حلقههای زنجیره ارزش و تولید در آخرین مرحله به دست تشکلها افتاده و تا سر سفره مردم ادامه پیدا کند.
او اظهارکرد: شرکتهای تعاونی عشایری میتوانند با تکمیل زنجیره تولید گوشت، شیر و راهاندازی کارگاههای قطعهبندی و بستهبندی آن ضمن خارج کردن دست دلالان سود حاصل از آن را به سمت عشایر تلاشگر هدایت کنند.
علاییمقدم گفت: مقررات بانکی برای پرداخت تسهیلات به عشایر نیز یکی از موانع تولید است که لازم است با تسهیلگری آن را برطرف کنیم.
رئیس سازمان امور عشایری با بیان اینکه یکی دیگر از معضلات مهم در جامعه عشایری مربوط به صنایع دستی است که سود آن را واسطهها و دلالها میبرند، افزود: میتوانیم زنجیره تولید صنایع دستی را از طریق فروشگاههای اینترنتی و واگذاری مکانهایی به تشکلهای عشایری برای فروش محصولات و همچنین فروش در جشنوارههای برون مرزی تکمیل نماییم.
وی تاکید کرد: مدیران امور عشایر استانها کمیته تحقق شعار سال را راهاندازی و بر اساس سیاستها و برنامههای ستاد ملی تحقق شعار سال در سازمان عمل نمایند.
نظر شما