به گزارش خبرنگار ایرنا عباس صابر روز پنجشنبه در جلسه شورای کشاورزی آستارا در فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: کشاورزان به بیمه محصولات برای رفع خسارات احتمالی ناشی از کم آبی و یا سیلاب اقدام کنند و اداره جهاد کشاورزی مزایای بیمه را تبیین کند.
وی بیان کرد: ۳۷ حلقه چاه عمیق با نظارت ادارات منابع آب و جهاد کشاورزی و ۶۷۰ حلقه چاه نیمه عمیق مجاز و ۸۰۰ حلقه چاه نیمه عمیق غیرمجاز در این شهرستان موجود است و دستگاه های متولی باید در تامین برق و سوخت چاه ها همکاری کند.
وی ادامه داد: چاه های غیرمجاز باید توسط اداره منابع آب ساماندهی و کد اشتراک موقتی به آنها ارائه شود تا در تامین سوخت از شرکت فرآورده های نفتی مشکلی پیش نیاید.
وی گفت: دو چاه نیمه عمیق در روستای کانرود نیازمند راه اندازی سیستم برق است و اداره منابع آب با همکاری میراب ها و دهیاران به حفاظت از تاسیسات چاه ها اقدام کنند و سردهنه ها و آب بندان ها آبگیری شود تا با کمترین چالش آب مواجه شویم.
مدیر جهاد کشاورزی آستارا هم گفت: ۳۲ میلیون متر مکعب آب برای اراضی کشاورزی نیاز است اما منابع موجود، کمتر از این میزان است و همه دستگاه ها در مدیریت منابع همکاری کنند.
ساسان کارجویان اراضی حدفاصل روستاهای ویرمونی و عباس آباد، روستای خسرومحله، سیرالیوه، باباحسن و بخشی از شهر لوندویل به میزان ۳۰۴ هکتار را دچار تنش آبی اعلام کرد.
آستارا هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و ۶ هزار بهره بردار دارد و بیشتر کشاورزان آن شالیکار هستند؛ کشت برنج از اردیبهشت ماه آغاز می شود و به طور متوسط از سه هزار و ۲۰۰ هکتار شالیزار، حدود ۱۵ هزار تن شلتوک برداشت و بیش از هشت هزار تن برنج سفید تولید می شود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
نظر شما