«مجتبی بخشیپور» روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، افزود: در کشور ما حجم نقدینگی بسیار بالاست ولی به جای اینکه به سمت تولید روانه شود صرف امور غیر مولد میشود.
وی اظهار داشت: از آن طرف بسیاری از کارخانههای ما به علت نبود سرمایه در گردش دچار مشکلات عدیده میشوند، برای حل این مشکل جذب سرمایهگذاری خارجی و ایجاد مشوقهای جذاب برای سرمایهگذاران میتواند بسیار اثربخش باشد. :
بخشی پور تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی به علت ناتوانی در پرداخت تسهیلات بانکی تعطیل شدهاند با این اتفاق در بیشتر موارد نه بانک به پول خود میرسد و نه تولید کننده قادر به ادامه تولید خواهد بود و عدهای نیز کار خود را از دست میدهند.
نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: برای رفع این مشکل حمایت مالی دولت از تولید کننده، اصلاح مقررات بانکی و شریک شدن آنان در واحدهای تولیدی میتواند راهگشا باشد.
او گفت: در شرایط بد اقتصادی کنونی ما نیازمند سرعت بخشیدن به فرآیندهای اداری و حذف مقررات زائد هستیم تا کارهای تولیدی هر چه زودتر به نتیجه برسند و اثرات مثبت آنها در جامعه احساس شود.
بخشی پور اضافه کرد: به نظر مجوزی که به عنوان مثال در مدت ۶ ماه صادر میشود اگر در یک ماه صادر شود نه تنها اتفاق خاصی نمیافتد بلکه موجب انگیزه برای تولیدکننده خواهد شد.
مشکلات عدیدهای بر راه تولید است
این نماینده مجلس در ادامه در مورد موانع موجود بر سر راه تولید در کشور، افزود: عمده مشکلات تولید کنندگان مربوط به سرمایه در گردش، بازار فروش، بدهیهای بانکی، واردات بیضابطه، قاچاق سازمان یافته و کلان، فرآیندهای پیچیده اداری و قوانین دست و پاگیر بر میگردد.
بخشیپور همچنین خام فروشی، کمبود صنایع تبدیلی، کمبود و یا نوسان قیمت مواد اولیه و طولانی بودن فرآیند صدور مجوزهای تولیدی و عدم ریسک پذیری برخی مدیران و مسوولینی که همیشه در یک چارچوب خشک و بدون انعطاف عمل میکنند و جسارت لازم را ندارند را از دیگر موانع بر سر راه تولید در کشور دانست.
وی اظهار داشت: هر کدام از این موانع، برای زمینگیر کردن یک واحد تولیدی کافی است.
واردات کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارد باید حذف شود
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: نکته دیگر اینکه مادامی که خودمان در کشور یک محصولی را تولید میکنیم و کفاف احتیاج داخلی را میدهد چه لزومی دارد که مشابه همان محصول را از خارج وارد کنیم و بازار محصول داخلی را خراب کنیم. دولت نباید اجازه این کار را بدهد.
بخشیپور افزود: همانطور که میدانید تأمین مواد اولیه نقش حیاتی برای تولید کننده دارد در کشور ما بسیاری از تولید کنندگان از عدم اطمینان خاطر در تهیه مواد اولیه و نوسان قیمت آن رنج میبرند و دولت باید با اتخاذ یک سیاست حمایتی تا حد ممکن اجازه ندهد واحدهای تولیدی از این ناحیه دچار مشکل شوند.
او یادآور شد: دولت در کنار این موضوعات باید حمایت ها و مشوقهای صادراتی برای کسب بازار در خارج از کشور و ساماندهی بازار ارز را هم در اولویت قرار دهد.
وی تاکید کرد: رسیدگی به این مشکلات با روال معمول کنونی چندان اثرگذار نیست و نیازمند یک کار جهادی است البته تشکیل کمیتههای مشترک متشکل از نمایندگان هر سه قوه و نمایندگان تولید کنندگان و بخش خصوصی با هدف پیدا کردن راهکارهای عملی، برای رفع مشکلات تولید چارهساز خواهد بود.
بخشی پور افزود: البته نقش مدیران و نحوه برخورد آنها با مسائل نیز بسیار مهم است، مدیران باید دلسوز و ریسک پذیر باشند.
وی گفت: بسیاری از راهکارهای مشکلات را نباید فقط از طریق بخشنامهها و مقررات جستجو کرد، وجود مدیران با جسارت و خلاقی که با دیدبلند خود و درک درستی که از شرایط دارند و اجازه نمیدهند روند کارها کند شود، بسیار اثرگذار است.
همراهی سه قوه و بخش خصوصی برای تحقق شعار سال
نماینده مردم شهرستانهای اسلامآبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی در ادامه این گفت و گو در ارتباط با راهکارهای تحقق شعار سال نیز گفت: با توجه تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از تولید و با توجه به اینکه این موضوع نیاز جدی کشور و راه غلبه بر تحریم هاست قطعا رفع موانع تولید و پشتیبانی از آن باید در اولویت تمام ارکان نظام قرار بگیرد.
بخشیپور افزود: برای تحقق شعاری که مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۰ انتخاب فرمودند باید با کار کارشناسی و بررسی علمی در کنار استفاده از تجربیات و نظرات تولید کنندگان و صنعتگران تلاش شود که موانع تولید شناسایی و در اسرع وقت و به بهترین شکل رفع شوند.
او تاکید کرد که در این راستا همراهی و هماهنگی هر سه قوه و مشارکت بخش خصوصی در سیاست گذاریها ضروری است و تحقق این شعار باید هدف و دغدغه اصلی همگان باشد.
نقش آفرینی مجلس با حذف قوانین دست و پاگیر
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه این گفت و گو به نقش مجلس شورای اسلامی در تحقق شعار سال نیز اشاره کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از تولید آماده هر نوع همکاری با تمام نهادها است و مسلما این موضوع از دغدغههای اصلی مجلس به شمار میرود.
بخشیپور یادآور شد: مجلس در این زمینه به عنوان یک عامل محرک و پیشبرنده حتما نقشآفرینی خواهد کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه ۲ وظیفه اصلی مجلس قانونگذاری و نظارت بر اجرای آن است بالطبع حذف و اصلاح قوانین دست و پاگیر و بازدارنده در کنار تصویب قوانین مثبت جدید در حمایت از سرمایهگذاری و تولید، همچنین نظارت جدی بر دولت در خصوص حرکت در راستای حمایت از تولید و رفع موانع موجود بسیار مؤثر خواهد بود و مجلس در این راستا تلاش می کند.
مرزهای اقتصادی کرمانشاه ظرفیتی برای حمایت از تولید
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی این گفت و گو در ارتباط با نقش مرزهای رسمی اقتصادی کشور در تحقق شعار سال نیز گفت: یقیناً هر تولید کنندهای که نگاهش به بازارهای خارجی باشد تولیدات بهتری خواهد داشت و طبیعی است که بازارهای خارجی و صادرات عامل بسیار مهمی در رونق تولید است.
بخشیپور با بیان اینکه گسترش صادرات غیر نفتی و ورود ارز به کشور نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور خواهد داشت، افزود: مرز مشترک با کشور عراق و بازارچههای مرزی یک فرصت بسیار ارزشمند برای استان کرمانشاه و کشور محسوب میشود.
وی اظهار داشت: عراق به عنوان یکی از کشورهایی که همواره پذیرای تولیدات کشورمان بوده قطعا باید جزو اهداف اصلی صادراتی ما باشد.
او اضافه کرد: نکته مهم در این رابطه رقابت ما با سایر کشورها از جمله ترکیه و چین است که میطلبد با افزایش تنوع و کیفیت تولیدات خود بتوانیم سهم بیشتری از بازار این کشور را تصاحب کنیم.
وی یادآوری کرد البته این امر مستلزم رفع موانع موجود بر سر راه صادرات، ارتباطات گستردهتر هیاتهای تجاری دو کشور و دیپلماسی فعال وزارت خارجه نیز هست.
بخشی پور اظهار امیدواری کرد با همکاری قوای سه گانه کشور و همراهی بخش خصوصی و تولیدکنندگان بتوانیم موانع بر سر راه تولید در کشور را برداریم و به تولید داخلی رونق ببخشیم واز این طریق نیز اشتغال ایجاد و بیکاری در کشور را رفع کنیم.
نظر شما