به گزارش ایرنا ، اگر چه آژیر تشدید شیوع کرونا در مازندران از ۱۳ فروردین با تغییر رنگ اولین شهرستان به قرمز روشن شد و در کمتر از پنج روز ۱۸ شهرستان استان همین رنگ را به خود گرفتند و تنها چهار شهرستان نارنجی باقی ماندند ، ولی محدودیت های کرونایی تا حدود زیادی با سرعت کندتری اعمال شد.
طبق اعلام ستاد مقابله با کرونای مازندران ، تمامی محدودیت های مربوط به شرایط قرمز و نارنجی از امروز به صورت جدی به اجرا گذاشته شده است و تا اطلاع بعدی ادامه خواهد داشت.
مصوبات تشدید محدودیت های کرونایی از روز پنجشنبه به تمامی صنوف ، ادارات و دستگاه ها اعلام و از طریق رسانه ها هم برای شهروندان اطلاع رسانی شده است.
طبق این مصوبات فعالیت تمامی مشاغل در استان به استثنای مشاغل گروه یک و دستگاه هایی که خدمات ضروری و امدادی عرضه می کنند ، تعطیل است.
مشاغل گروه یک به کسب و کارهای تامین کننده نیازمندی های ضروری و اولیه شهروندان مانند نانوایی ها ، قصابی ها ، سوپرمارکت ها ، میوه و سبزی فروشی ها و مشاغلی با این ویژگی ها گفته می شود.
کسب و کارهایی که مصوبات تعطیلی کرونایی را رعایت نکنند به مدت ۱۵ روز پلمپ خواهند شد.
تردد شبانه ممنوع
همچنین بر اساس مصوبه محدودیت های شرایط قرمز کرونایی ، ترددهای شبانه از ساعت ۲۲ تا سه بامداد ممنوع است . متخلفان در صورت مشاهده مبلغ ۲۰۰ هزار تومان جریمه می شوند.
تمامی تالارهای استان هم از امروز تعطیل شده است و رستوران ها هم تنها به صورت بیرون بر حق فعالیت دارند.
همه مدارس ، دانشگاه ها ، موسسات آموزش عالی ، آموزشگاه ها و حوزه های علمیه نیز طبق مقررات و مصوبات مربوط به شرایط قرمز کرونایی ، تعطیل است .
ادارات نیمه تعطیل
طبق مصوبه شرایط قرمز کرونایی ، تمامی ادارات و سازمان ها به استثنای دستگاه های ارائه دهنده خدمات ضروری و مرتبط با خدمات اساسی در محل ، ملزم به کاهش حضور کارکنانشان به میزان یک دوم و در نظر گرفتن دورکاری یا مرخصی برای بقیه هستند.
تمامی ماموریت های اداری غیرضروری هم از امروز لغو شده است.
جلسات ضروری با رعایت پروتکل های بهداشتی در فضای سربسته تنها با حضور ۲۰ نفر قابل برگزاری است.
ورود خودروهای غیربومی ممنوع
یکی از مصوبات مهمی که چند روز پیش اجرا و از امروز تشدیده شده است ، ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی به مازندران است. تنها آن دسته از خودروهای با پلاک غیربومی می توانند وارد استان شوند که دارای مجوز از فرمانداری های شهرستان های مبدا باشند.
برابر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ، جریمه ورود خودروهای غیربومی وارد شده به استان در شهرستان های دارای وضعیت قرمز جریمه یک میلیون تومانی بابت هر شبانه روز و در شهرستان های دارای وضعیت نارنجی هم جریمه ۵۰۰ هزار تومانی بابت هر ۲۴ ساعت ماندگاری است.
بستری حدود یکهزار و ۳۰۰ بیمار کووید ۱۹
محدودیت های کرونایی در مازندران در حالی از امروز تشدید شده است که طبق آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون یکهزار و ۲۸۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
طبق این گزارش طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر جمعه ۲۵۳ بیمار جدید کووید ۱۹ در بیمارستان های مازندران بستری و ۱۸۴ بیمار هم پس از بهبودی نسبی ترخیص شدند.
همچنین از مجموع بیماران کووید ۱۹ بستری ، ۲۳۶ نفر به خاطر وخامت حالشان در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.
شیوع کرونا در مازندران از دوم فروردین ماه امسال پس از طی کردن دستکم ۲ ماه روند کاهشی ، افزایشی شد و طی کمتر از ۲۰ روز آمار بیماران کووید ۱۹ بستری در استان ۳۰۰ درصد افزایش یافت.
مازندران با رنگ بندی زرد و آبی وارد سال جدید شد و در نخستین روز فروردین امسال آمار بیماران بستری در بیمارستان به ۴۴۱ نفر رسید که کمترین میزان از مهر ماه سال گذشته به بعد بود.
عادی انگاری های پیش از نوروز که بیش از همه در بازارها با کمترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی همراه بود ، دید وبازدیدهای نوروزی ، سفرهای نوروزی از اقصی نقاط کشور به این استان در کنار چرخش ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی سبب شد تا مازندران با رنگ زرد و آبی خداحافظی کرده و به رنگ نارنجی و قرمز برسد.
طبق آخرین ارزیابی سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی که ۱۸ فروردین به روز شد ، مازندران ۱۸ شهرستان قرمز و چهار شهرستان نارنجی دارد و مسیر حرکت کرونا در استان هم به خاطر افزایش روز افزون بیماران بستری به سمت بحرانی شدن است.
بر اساس اعلام مسئولان شهرستان های قائمشهر و آمل ، آمار بیماران بستری در این شهرستان ها با شتاب بیشتری رو به افزایش است به گونه ای که بیمارستان ها در حال پرشدن است. در شهرستان قائمشهر از چند روز پیش نقاهتگاه کرونایی در سالن ورزشی امامعلی حبیبی برپا و تجهیز شده است .
نظر شما