محمد اربابی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه اشتغالزایی مناطق روستایی و عشایری از ابتدای سال ۱۳۹۷ در اولویت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفت، گفت: این تسهیلات ارزان قیمت با سود چهار درصد برای مناطق مرزی و ۶ درصد برای مابقی مناطق استان پرداخت شد.
وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از تسهیلات پرداخت شده برای طرح های روستایی و عشایری در بخش کشاورزی، برای اجرای دامپروری بوده است، گفت: اکنون اشتغال در بخش دامداری استان به حالت اشباع رسیده و پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی وعشایری به رسته دام متوقف شده است.
معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی با اشاره به اینکه ارزان بودن تسهیلات روستایی و عشایری، اقبال به دریافت این اعتبارات را افزایش داده است، گفت: در نواحی صنعتی استان طرحهای زیادی در حوزه فراوری گیاهان دارویی، تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و دامی و بسته بندی محصولات کشاورزی در حال اجرا است.
وی افزود: با ابلاغ وزارت صنعت، معدن و تجارت، به منظور بهره مندی صاحبان کسب و کارهای مشمول تسهیلات حمایتی دولت شامل ثبت نام واحدهای صنفی آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا و روستایی و عشایری به صورت متمرکز از طریق سامانه کارا متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نشانی https://kara.mcls.gov.ir انجام خواهد شد.
اربابی اضافه کرد: روستاییان و عشایر صاحب ایده به همراه تمامی صاحبان اصناف آسیبدیده از کرونا در اولین فرصت برای دریافت تسهیلات اقدام کنند و از تسهیلات کم بهره استفاده کنند.
اشتغال حدود ۱۲ هزار نفر با تسهیلات کرونایی
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در ادامه گفت: ۱۰ هزارو ۱۲۶ فقره پرونده تسهیلات کرونایی برای دریافت هزار و ۶۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال به بانک های عامل معرفی شدند که از این میزان ۷۶۹ میلیارد و ۲۱۰ میلیون ریال پرداخت شد.
وی تصریح کرد: استفاده از تسهیلات کرونا موجب تداوم اشتغال ۱۱ هزار و ۶۷۰ نفر در این استان شده است.
اربابی افزود: این تسهیلات به اصناف مختلف و بسته به رسته و نوع فعالیت پرداخت شد و هر واحد صنفی و تولیدی از ۶۰ تا ۱۶۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت با سود ۱۲ درصد و بازپرداخت ۲۴ ماهه دریافت کردند.
وی افزود: : بانک های انصار، تجارت، رفاه، سپه، صادرات، ملت و ملی بانک های عامل جهت پرداخت تسهیلات کرونا هستند.
معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: رانندگان تاکسی، رستوران ها، باشگاه های ورزشی، اصناف فرهنگی و گردشگری از مشاغل آسیب زایی بودند که در اولویت دریافت این تسهیلات قرار داشتند.
اکنون سیر صعودی آمار ابتلا به کووید ۱۹ در خراسان شمالی و قرار گرفتن سه شهرستان این استان در وضعیت قرمز این ویروس سبب شد تا محدودیتهای کرونایی بار دیگر به این خطه بازگردد و ممنوعیت برای فعالیت اقتصادی در وضعیت قرمز و نارنجی شیوع کرونا هم همچون گذشته در این استان اعمال می شود.
بر این اساس در شهرهای قرمز، تنها مشاغل گروه یک مجاز به فعالیت هستند و سایر گروه های شغلی تا ۱۴ روز تعطیل اعلام شده است و در شهرهای نارنجی هم تنها مشاغل گروه یک و دو مجاز به فعالیت هستند.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها ساکن هستند.
نظر شما