به گزارش ایرنا از مسکو، گینتسبورگ روز شنبه گفت: امیدوارم که واکسن اسپوتنیک وی فقط یک یا دو سال موثر نباشد بلکه با تزریق دو بار این واکسن، بدن انسان تا ابد دربرابر بیماری کرونا مصون باشد.
دانشمند روس خاطرنشان کرد: مرکز گاملیا سازنده واکسن اسپوتنیک وی، به افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده و میزان پادتن بدن آنها کاهش یافته است، در چارچوب یک برنامه تحقیقاتی دوباره واکسن خواهد زد.
وی افزود: این اقدام صرفا برای دفاع بدن در برابر کرونا انجام نمی گیرد بلکه در وهله اول می خواهیم ببینیم با چه سرعتی پادتن در بدن انسان بوجود می آید.
به گفته گینتسبورگ، این تحقیقات تا یک و نیم سال بطول می انجامد.
مرکز گامالیا در مسکو سازنده اسپوتنیک وی، اولین واکسن علیه ویروس کرونا در جهان است و صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه مسئول تحویل این واکسن به کشورهای مختلف است.
واکسیناسیون عمومی کرونا در روسیه از اواسط دی سال ۱۳۹۹ آغاز شد و تاکنون روس ها با واکسن اسپوتنیک وی، واکسیناسیون را انجام داده اند و بتازگی مرحله دوم آزمایشی واکسن «اپی واک کرونا» برای واکسیناسیون مردم در روسیه آغاز شده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه هفته گذشته واکسن کرونا را تزریق کرد و برخی مقامهای ارشد این کشور از جمله سرگئی شایگو وزیر دفاع نیز با واکسن اسپوتنیک وی واکسیناسیون شده اند.
اخیراً یک مطالعه در مجله تخصصی «لنست» (The Lancet) نیز تایید کرد که واکسن اسپوتنیک وی بسیار موثر و بی خطر است.
روسیه نخستین کشوری بود که واکسن ضد ویروس کووید-۱۹ را یازدهم آگوست ۲۰۲۰ (۲۱ مرداد) به ثبت رساند. مرکز تحقیقات ملی همه گیر شناسی و میکروب شناسی «گامالیا» وابسته به وزارت بهداشت روسیه، این واکسن را تولید کرد. اسپوتنیک وی، واکسنی که بر پایه ناقل انسانی ساخته شده است و دو مرحله ای بودن آن در دو دوز تکمیل می شود.
موسسه تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی گامالیا روسیه و متعاقب آن دکتر الکساندر گینتسبورگ، مدیر مرکز تحقیقات گامالیا در وزارت بهداشت روسیه که این واکسن را تولید کرده است، اعلام کرد: فاصله بین تجویز دوز اول و دوم دوز واکسن اسپوتنیک وی بین سه هفته تا دو ماه خواهد بود.
نظر شما