قانون علیه تغییرات اقلیمی اسپانیا؛ گامی مهم اما ناکافی

تهران - ایرنا - تصویب قانون مقابله با تغییرات اقلیمی در اسپانیا اگر چه گامی مهم در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و حرکت به سمت اقتصاد سبز است اما همچنان با هدف اتحادیه اروپا در کاهش ۵۵ درصدی این گازها تا سال ۲۰۳۰ فاصله دارد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه ال پائیس اسپانیا در گزارشی با اشاره به تصویب (روز پنجشنبه) قانون تغییر اقلیم در اسپانیا پس از یک دهه تاخیر در کنگره و ارسال آن به سنا برای تصویب نهایی نوشت، این قانون بی تردید گامی مهم و ابزاری اساسی در راستای کاهش گازهای گلخانه ای و اجرای مجموعه ای از اقدامات در بخش‌های حمل‌ونقل، املاک و مستغلات و یا تولید انرژی است که روند کربن زدایی برگشت ناپذیر و ریشه کن کردن انتشار این گازها تا سال ۲۰۵۰ را تضمین می‌کند.

از طرفی باید این نکته را مد نظر قرار داد که اسپانیا بار سنگینی را به دوش می‌کشد زیرا همسویی دیرینه این کشور با پیشرفته ترین کشورهای اروپایی نیل به این هدف را دشوار می‌کند. اسپانیا در حالی در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰، انتشار گازهای گلخانه ای را ۲۳ درصد کاهش دهد که این امر از هدف اتحادیه اروپا در کاهش حداقل ۵۵ درصدی فاصله دارد.

همچنین در این قانون به رغم نیاز مبرم به سرمایه گزاری‌های هنگفت و تحول الگوهای اقتصادی، تدابیر مالی به منظور کاهش فعالیت‌های اقتصادی آلاینده که از سال‌ها پیش به عنوان اصلاحات مالی سبز از مطالبات اصلی کمیسیون اروپا از اسپانیا بوده است نیز وجود ندارد.

کاهش ۲۳ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰ نسبت به سال ۱۹۹۰، توقف فروش وسایل نقلیه با موتور احتراقی، دیزلی یا بنزینی برای اهداف غیر تجاری، تجهیز پمپ بنزین‌ها و ساختمان‌های با ظرفیت بیش از ۲۰ محل پارک خودرو به ایستگاه‌های شارژ برقی به منظور توسعه موتورهای الکتریکی، از اهداف اسپانیا در طرح جدید مقابله با تغییرات آب‌وهوایی است.

به بیان دقیق تر بر اساس مقررات جدید از این پس، همه برنامه‌ریزی‌های شهری اسپانیا طبق تغییرات اقلیمی طراحی خواهند شد.

به نوشته ال پائیس تا کنون شمار معدودی از کشورها برنامه های عملیاتی خود در راستای اهداف توافق پاریس برای یک دهه آینده را اعلام کرده اند در حالی که این یک شرط ضروری است که کشورها تا سال آینده برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت خود را ارائه دهند. در غیر اینصورت صرف اعلام آمادگی، کافی نبوده و اهداف تعیین شده تا سال ۲۰۵۰ قابل دسترسی نخواهد بود. برنامه ریزی ها از همین حالا باید شروع شود.   

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۴ روی این هدف توافق کرده بود که تا سال ۲۰۳۰ میلادی میزان تولید گاز های گلخانه ای نسبت به سال ۱۹۹۰ دست کم ۴۰ درصد کاهش داده شود حال آنکه شورای اروپا اخیرا (دسامبر ۲۰۲۰) اعلام کرد که تا سال ۲۰۳۰ میلادی باید دست کم ۵۵ درصد تولید گاز های گلخانه ای کاهش داده شوند.

سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در گزارشی پیرامون وضعیت آب‌وهوا، سال ۲۰۲۰ را یکی از سه مورد گرم‌ترین سال‌ها از زمان ثبت دمای هوا در اواسط سده نوزدهم میلادی در قاره اروپا دانست.

اتحادیه اروپا در نظر دارد تا سال ۲۰۵۰ انتشار گازهای گلخانه ای را به صفر برساند که این به معنی کنار گذاشتن زغال سنگ، نفت و گاز، تغییر سریع در سامانه های تولید انرژی (اصطلاحا انرژی سبز)، تولید وسایل نقلیه بدون انتشار گازهای گلخانه ای و بازسازی میلیون ها خانه است. این اقدامات مستلزم هزینه کرد و سرمایه گذاری میلیاردها یورویی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha