وزیر علوم: طرح ساماندهی آموزش عالی باید اجرا شود

تهران-ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه مأموریت‌گرایی آموزش عالی جزو وظایف و تکالیف ابلاغی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اظهار داشت: طرح ساماندهی آموزش عالی کشور با موارد مختلفی که در آن دیده شده است، الزاما باید اجرا شود.

به گزارش روز شنبه وزارت علوم، در نشست مجازی رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری که با محوریت بررسی وضعیت آموزش عالی کشور برگزار شد، منصور غلامی با بیان اینکه وزارت علوم، بحث ساماندهی آموزش عالی کشور را با همکاری ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور پیش می‌برد، تصریح کرد: از این جهت که ساماندهی آموزش عالی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این برنامه باید با دقت و ظرافت اجرا شود.

وی در این نشست که در وزارتخانه متبوعش برگزار شد با بیان اینکه مأموریت‌گرایی آموزش عالی جزو وظایف و تکالیف ابلاغی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، افزود: همکاران در دانشگاه‌ها و مراکزی که در این زمینه تأخیر دارند، توجه کنند که ممکن است از یک ظرفیتی محروم شوند و یا با موضوعی ابلاغی مواجهه شوند که متناسب با وضعیت‌شان نباشد.

وزیر علوم همچنین گفت: در رابطه با بحث بازنشستگی کارمندان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، برخی دانشگاه‌ها تأخیر و تعلل داشته‌اند که این موضوع مشکلاتی را به لحاظ حقوقی و قانونی و پرداخت برای دستگاه و دانشگاه و برای کارکنان ایجاد می‌کند. بهتر است ابتدای هر سال فهرست همکاران بازنشسته فراهم شود تا هم برنامه‌ریزی صورت گیرد و همچنین کارکنان در جریان فرآیند بازنشستگی تان قرار گیرند.

وی در ادامه به بحث بازنگری در آیین‌نامه‌های ارتقا، جذب اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری اشاره کرد و گفت: بحث‌های مختلفی در این حوزه مطرح است از جمله دانشگاه نسل چهارم، رشته‌های حوزه علوم انسانی و هنر و همچنین ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت و مواردی از این قبیل که باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر علوم افزود: در این خصوص باید ضمن حفظ روند رشد علمی کشور، باقی زمینه‌های تأثیرگذاری دانشگاه‌ها نیز دیده شود. در این زمینه باید حداکثر تا پایان اردیبهشت نظرات جمع بندی شده و با گستردگی که وزارت علوم در حوزه‌های مختلف علوم دارد، باید کار وسیع و سریعی را انجام دهیم.

غلامی در بحث افزایش حقوق‌های ۱۴۰۰ نیز گفت: در این راستا سه مرحله برای افزایش حقوق داریم؛ یک مرحله افزایش سنواتی ۲۵ درصد است که بعد از ابلاغ ضوابط مربوطه از سوی سازمان امور اداری و استخدامی، کارها را انجام خواهیم داد. مرحله دیگر سقف ۲.۵ میلیون تومان سقف افزایش است و مرحله دیگر بحث همسان‌سازی است که دو لایه دارد. یک لایه عمومی است و یک لایه هم بحث تمام وقتی است که مشغول تدوین ضوابط آیین‌نامه‌ای آن هستیم.

غلامی در پایان این نشست با تاکید بر همکاری نزدیک دانشگاه ها و مراکز پژوهشی با مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم گفت: در خصوص برنامه‌هایی که در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی اجرا می شود، فارغ از محدودیت‌های کرونا، مجموعه مدیران تلاش کنند که برنامه‌ها حداکثر تحقق خود را داشته باشند. همچنین تلاش خانواده آموزش عالی برای تحقق اهداف و برنامه ها نباید تحت تاثیر جریان رفت ‌و آمد دولت‌ها قرار گیرد و تأکید می کنیم که در برنامه‌ریزی‌ها و اجرای برنامه‌ها، استناد به برنامه‌های بالادستی ضروری است و باید به آنها توجه داشته باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha