به گزارش گروه علمی ایرنا از سازمان امور دانشجویان، سعید حبیبا در نشست دبیران مناطق دهگانه ورزشی دانشگاهها اظهار داشت: دبیران مناطق دهگانه ورزشی بازوان توانمند ورزش دانشجویی و ورزش کشورهستند بنابراین میتوانند نقش موثری را در ریل گذاری و تعیین نقشه راه برای ارتقاء ورزش دانشگاهی داشته باشند.
معاون وزیر علوم افزود: هر منطقه ویژگیهای خاص خود را دارد؛ بنابراین دبیران مناطق باید با توجه به مشکلات موجود در منطقه خود، پیشنهادهایی را برای ما در سازمان امور دانشجویان ارسال کنند تا ما بر اساس این موارد برنامه ریزی کنیم.
وی مهمترین ابزار برای افزایش نشاط در دانشگاهها را ورزش دانست و تصریح کرد: بر اساس تحقیقات علمی دانشمندان، بخشی از افسردگی های موجود در جوامع به دلیل استفاده بیش از حد از فناوری است به این معنا که افراد در مواجه با فناوری درون گرا میشوند و به سبب آن دچار افسردگی خواهند شد؛ بنابراین برای جلوگیری از این معضل ورزش بسیار گزینه مناسبی است.
ضرورت تعریف جایگاه ورزش دانشگاهی درزیستبوم ورزش کشور
مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان نیز در این نشست گفت: سیاست سازمان در چند سال گذشته، بهرهگیری از دبیرخانهها به عنوان بازوان اجرایی برای پیشبرد فعالیتها بوده است که بر اساس این سیاست کانونهای ورزشی نیز راه اندازی شدهاند.
مصطفی زارعی ادامه داد: نگاه ما به دبیرخانهها فقط به عنوان بازوان اجرایی نیست، زیرا در بطن دانشگاه حضور داشته و هر روزه با مسائل ورزشی دانشجویان آشنا هستند. بنابراین میتوانند در تدوین سیاستها و برنامهها به خوبی نقشآفرین باشند.
وی افزود: اکنون بیش از سه دهه از عمر ادارات تربیت بدنی دانشگاهها می گذرد. در این مدت اقدامات زیادی رخ داده است، به طوری که برخی از مدیران تربیت بدنی با دیدگاه خود توانستهاند منجر به رخدادهای بسیار خوبی در ورزش کشور شوند اگرچه برخی نیز موفق عمل نکردهاند.
زارعی گفت: با اشاره به اینکه رئیس سازمان امور دانشجویان در دولت چهاردهم جایگاه ویژهای را برای ورزش و تربیت بدنی دانشگاهها به منظور ارتقای سلامت جسم و روان دانشجویان در نظر گرفته است. در چند سال اخیر، نقش مراکز مشاوره دانشگاهها بسیار پررنگ شده طوری که مراجعه کنندگان آنها بسیار افزایش یافته که یکی از دلایل این موضوع شکست در حوزه ورزش دانشگاهی و کاهش توجه به جایگاه ورزش و نقش آن در دانشگاهها بوده است.
مدیرکل تربیت بدنی اظهار کرد: جایگاه ورزش دانشگاهی را باید ارتقا دهیم؛ اولین برنامه در این خصوص طراحی ساختار استاندارد برای ادارات تربیت بدنی دانشگاهها است تا بر اساس آن بتوانیم به اهداف خود دست یابیم؛ متاسفانه حدود ۴۰ درصد از پستهای سازمانی اختصاص یافته به ادارات تربیت بدنی دانشگاهها خالی هستند و این نشان از آن دارد که نقش تربیت بدنی در دانشگاهها پر رنگ نیست.
وی افزود: ما وظیفه داریم در حوزه فعالیتهای خود ماموریتهایی را ترسیم کرده و در جهت انجام آنها کوشش کنیم. اما متاسفانه جایگاه ورزش دانشگاهی در کشور به شدت افول یافته به طوری که کمتر شاهد حضور قهرمانان دانشگاهی در مسابقات جهانی هستیم.
زارعی با بیان اینکه در زیست بوم ورزش کشور باید برای ورزش دانشگاهی نقش تعریف شود، افزود: علاوه بر ارتباط با فدراسیونهای ورزشی باید با بدنه وزارت ورزش به عنوان متولی وزرش کشور نیز تعامل سازنده داشته باشیم؛ اکنون ما در اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان این مسیر را پیش گرفته و با قوت آن را ادامه خواهیم داد.
مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: بر اساس آمار پایش سلامت دانشجویان در سالهای گذشته که از جامعه آماری بیش از ۲۰ هزار نفر از دانشجویان به دست آمده است، حدود ۵۰ درصد آنان در بدو ورود به دانشگاه به نحوی اضافه وزن دارند، باید بر این معضل چارهاندیشی کرد.
وی با اشاره به اینکه محدودیت منابع مالی، امکانات و نیروی انسانی در ورزش دانشگاهی باید آسیب شناسی شود ادامه داد: اکنون سرانه ورزشی دانشگاهی دو و نیم متر مربع است که بسیار بیشتر از سرانه ورزش کشور است. اما یا از آن به نحو بهینه استفاده نشده و یا صرف امور دیگری میشود که باید به آن رسیدگی کرد.
زارعی در پایان خاطر نشان کرد: انجمنهای ورزشی دانشگاهها باید فعال شوند. با توجه به محدودیت موجود در حوزه نیروی انسانی در حوزه تربیت بدنی میتوانیم از ظرفیت دانشجویان بهره ببریم.
ضرورت استانداردسازی اماکن ورزشی دانشگاهی
معاون امور دانشجویان اخل سازمان امور دانشجویان نیز در این نشست گفت: ما در دانشگاهها علاوه بر نقشه راه مدون نیازمند کارشناسان متخصص تربیت بدنی برای پیاده سازی این نقشه راه نیز هستیم.
جهانبخش دانشیان ادامه داد: در برخی دانشگاهها کارشناسان تربیت بدنی وجود دارد که بسیار پر کار هستند اما تخصص مورد نظر را ندارند و نمیتوانند آن طور که باید به حل چالشها بپردازند، به همین منظور وجود متخصصان برای نگاه کارشناسانه به مسائل و مشکلات ضروری است.
وی با اشاره به اینکه برای افزایش نشاط در میان دانشجویان، گسترش ورزش های همگانی بسیار حائز اهمیت است؛ تصریح کرد: سازمان امور دانشجویان تلاش دارد امکاناتی را با توجه به اهدافی که دانشگاهها در حوزه تربیت بدنی برای خود ترسیم کردهاند در اختیار آنها قرار دهد تا بتوانند موفق تر عمل کنند. یکی از مهم ترین نکات در ورزش دانشگاهی، حفظ سلامت دانشجویان است بنابراین استاندارسازی اماکن و تجهیزات ورزشی در دانشگاهها در اولویت قرار دارد.
نظر شما