به گزارش ایرنا، پنجره ماه رمضان، ماه بستن بار معنوی و اخروی در حال گشوده شدن است اما ترس از گرسنگی و غذا نخوردن برای مدت طولانی که گاه به زیاده روی در نوع تغذیه و بروز مشکلات جسمی و بیماری های خاص می شود، این ماه را برای بعضی از افراد تلخ میکند. این درحالی است که به باور متخصصان تغذیه، ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای تغییر در سبک زندگی و ایجاد عادتهای سالم است.
موضوعی که کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا بر آن تاکید کرد و یادآور شد: نکات تغذیه ای در ماه رمضان باید رعایت شود که افراد علاوه بر دریافت و کسب فیض الهی، در پایان ماه مشکلی از جهت سلامتی نداشته باشند.
توصیه به مصرف سالاد و مواد پروتئینی در وعده سحری
وی ادامه داد: خوردن سحری و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کردنی و شور و فست فود در هنگام سحر به شدت تاکید و توصیه می شود. ضمن اینکه روزه داران باید از مصرف فست فود در وعده سحر به دلیل شور و پرچرب بودن که آنان را در طول روز دچار عطش و ناتوانی می کند، اجتناب کنند.
این متخصص تغذیه، مصرف غذاهای پروتئین دار مانند مرغ و گوشت یا تخم مرغ در وعده سحر را توصیه و خاطرنشان کرد: مصرف سالاد در کنار غذا نباید فراموش شود چرا که باعث می شود فرد در طول روز احساس تشنگی کمتری داشته باشد.
صمدپور با اشاره به اینکه مصرف نان و برنج جز ملزومات غذایی سحری است، به روزه داران توصیه کرد: سعی نکنید از مواد قندی و زولبیا و بامیه در هنگام سحر استفاده کنید؛ این مواد قندی به سرعت قندخون را بالا می برد که منجر به ترشح انسولین می شود و همین امر فرد را به سرعت دچار ضعف و گرسنگی می کند.
ضرورت داشتن افطاری سبک همراه با آرامش
این رژیم درمانگر با تاکید بر اینکه باید با افطاری سبک روزه را تمام کرد، تصریح کرد: بهینه است که در ماه رمضان، وعده اصلی غذایی را به هنگام سحری سپرد و در وعده افطار، معده گرسنه را با سوپی سرشار از مواد مغذی تازه آماده جذب غذا کرد تا بعد از ساعتها روزهداری، مواد مغذی ضروری را دریافت کند.
صمدپور یادآور شد: آهسته غذا خوردن سبب هضم آسانتر غذا میشود پس بهتر است برای پرهیز از پرخوری و پیشگیری از درد معده به آهسته خوردن پرداخت.
وی، مصرف دو تا سه واحد میوه بین افطار و سحری را توصیه و خاطرنشان کرد: در فاصله افطار تا سحر از همه گروه های غذایی شامل سبزیجات، لبنیات، غلات و پروتئین ها به اندازه کافی استفاده شود.
پیاده روی بعد از افطار فراموش نشود
این متخصص تغذیه به روزه داران توصیه کرد: در صورت امکان بعد از افطار نیم ساعت پیاده روی و فعالیت فیزیکی داشته باشید تا بدن به تعادل برسد. افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند با رعایت کامل اصول تغذیه و انجام نیم ساعت پیاده روی می توانند بعد از ماه رمضان کاهش وزن صحیح داشته باشند. اما متاسفانه برخی با این تفکر که به دلیل روزه گرفتن نیاز به کالری بیش از همیشه هستند، افراط در پرخوری می کنند و پس از ماه رمضان دچار عوارض جسمی بسیاری می شوند.
صمدپور به کسانی که بیماری زمینه ای مانند دیابت یا بیماری های قلبی و عروقی دارند توصیه کرد: حتما قبل از روزه داری با پزشک خود مشورت کنید چون بسیاری از داروهای مصرفی باید سرساعت مشخص مصرف شود.
از: فاطمه دهقان نیری
نظر شما