به گزارش ایرنا از وبدا، سعید نمکی روز شنبه در نامه ای خطاب به محمدرصا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مصرف داروهای ضدویروس فاویپیراویر و رمدیسیور برای جلوگیری از جهش و مقاومت ویروس باید منطبق با پروتکل ها بوده و نسخه نویسی نیز توسط پزشکان متخصص عفونی و ریه یا پزشکان عمومی آشنا به پروتکل ها و مورد تائید معاونان درمان و بهداشت دانشگاه ها صورت گیرد.
نمکی در این نامه نوشت: پیرو مکاتبات و مذاکرات قبلی در مورد افزایش دسترسی راحت تر بیماران مبتلایان کووید۱۹ به داروهای ضدویروس فاویپیراویر و رمدیسیور باتوجه به اینکه خوشبختانه با همت شرکت های تولیدکننده داخلی به مقدار کافی تولید شده است با توجه به مصرف این داروها در بیماران سرپایی و بستری موقت مبتنی بر پروتکل های ابلاغی معاون درمان به منظور کاهش بار بیمارستان ها به خصوص با موج جدید ویروس موتاسیون یافته ترتیبی اتخاذ فرمایید تا این داروها در داروخانه های منتخب به اندازه کافی در دسترس باشد.
وی افزود: داروخانه های منتخب در تعداد حداکثر و فهرست آنها به مراکز ۱۶ ساعته و مراکز خصوصی و خیریه همه شهرستان ها ارسال و برای اطلاع بیماران و جلوگیری از سرگردانی آنها نصب شود. به علاوه در سایت های مختلف جهت اطلاع عموم اعلام شود.
وزیر بهداشت در این نامه نوشت: مصرف این داروها برای جلوگیری از جهش و مقاومت ویروس باید منطبق با پروتکل ها بوده و نسخه نویسی نیز توسط پزشکان متخصص عفونی و ریه یا پزشکان عمومی آشنا به پروتکل ها و مورد تائید معاونان درمان و بهداشت دانشگاه ها صورت گیرد و برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی یا قاچاق این فرآورده ها داروخانه های منتخب مکلف به ثبت موارد با ذکر تعداد دارو، نام بیمار و پزشک معالج در سامانه TTAC هستند.
پوشش بیمه ای داروهای فاویپیراویر و رمدیسیور
نمکی همچنین در در نامه ای دیگر خطاب به محمد مهدی ناصحی، عضو هیات مدیره و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت و سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی بر ضرورت توجه به پوشش بیمه ای داروهای «فاویپیراویر» و «رمدیسیو» در درمان سرپایی مبتلایان به کرونا تاکید کرد.
وی در این نامه نوشت: پیرو تصمیمات قبلی درمورد پوشش داروهای ضد ویروس فاویپیراویر و رمدیسیور برای بیماران سرپایی مبتلا به کووید۱۹، هنوز شکوائیه هایی از بعضی از استانها مبنی بر عدم پوشش بیمه ای این داروها در درمان سرپایی واصل می شود.
نمکی افزود: تجربه ارزشمند ما در خوزستان در اوج همه گیری جدید با ویروس موتاسیون یافته انگلیسی نشان داد که اگر شیوه درمان سرپایی در مراکز ۱۶ ساعته با داروهای ضد ویروس اعمال نمی شد سرریز بیماران بستری علاوه بر تحمیل هزینه سنگین، مرگ و میر را به شدت بالا می برد کما اینکه مرگ و میر نسبت به تعداد بیماران در خوزستان بسیار کمتر از حد انتظار و نسبت های قبلی کشوری بود. بنابراین شایسته است پوشش بیمه ای این داروها در درمان سرپایی مورد توجه قرار گیرد. بی تردید درمان ضد ویروس در روزهای اول به شدت بار بیمارستان ها و هزینه های سنگین مرتبط با این بیماران را خواهد کاست.
به گزارش ایرنا، داروهای فاویپیراویر و رمدسیور از جمله هایی هستند که به علت اثربخشی نسبی آنها در بهبود زودتر بیماران مبتلا کرونا در پروتکل درمان کووید۱۹ در ایران تایید شده و تعدادی از شرکت های ایرانی این داروها را در کشور تولید کرده اند.
نظر شما