۲۳ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱:۰۹
کد خبر: 84292421
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ویروس کرونا، آمریکای لاتین را به دو دهه قبل بازگرداند

۲۳ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱:۰۹
کد خبر: 84292421
ویروس کرونا، آمریکای لاتین را به دو دهه قبل بازگرداند

تهران - ایرنا - کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب ضمن تاکید بر عمیق تر شدن شکاف‌ها و نابرابری‌های ساختاری در کشورهای منطقه گفت، شیوع کووید-۱۹ پیشرفت‌ها در شاخص فقر و فقر شدید را به ترتیب ۱۲ و ۲۰ سال عقب انداخت.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از نشریه ال فینانسیِرو، شیوع همه‌گیری کووید-۱۹ با رساندن شمار فقرا در آمریکای لاتین و کارائیب به حدود ۲۱۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰، در عقب‌گردی تاریخی پیشرفت‌ها در شاخص فقر و فقر شدید را به ترتیب به ۱۲ و ۲۰ سال قبل بازگرداند. به طوری که آمار کنونی از جمعیت فقرا با سطح سال ۲۰۰۵ برابری می‌کند.

«آلبرتو آرِناس» مدیر بخش توسعه اجتماعی کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب ضمن تاکید بر عمیق تر شدن شکاف‌ها و نابرابری‌های ساختاری در کشورهای منطقه گفت: وضعیت اشتغال در بخش غیر رسمی و فعالیت‌های خدماتی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.

همچنین به دلیل تعطیلی مراکز آموزشی و مدارس، ۱۶۸ میلیون دانش‌آموز در یکسال اخیر از مدارس دور بوده و به دلیل پوشش دهی ضعیف اینترنت در برخی کشورها با موانع تحصیلی بسیاری روبرو بوده اند.

به گفته این مقام نهاد وابسته به سازمان ملل، با وجود برنامه‌های اضطراری دولت‌ها برای کاهش بحران و غلبه بر وضعیت گسترش بیماری از مسیر اعمال قرنطینه، تدابیر سختگیرانه و تلاش برای تامین واکسن کرونا در آمریکای لاتین و کارائیب نه فقط عملکرد حوزه بهداشت و سلامت که بخش آموزش و اشتغال را نیز مختل کرده است.  

آرناس خاطر نشان کرد: بدون کنترل وضعیت بحران بهداشتی، بهبودی اقتصادی پایداری در منطقه حاصل نخواهد شد.

سازمان بین‌المللی کار به تازگی اعلام کرد در سال ۲۰۲۰، ۲۶ میلیون شغل به دنبال پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع شدید بیماری کووید-۱۹ در منطقه آمریکای لاتین و کارائیب به عنوان کانون گسترش ویروس کرونا در جهان، از بین رفته است

سازمان غیر دولتی «اقدام علیه گرسنگی» نیز اخیرا از تشدید سه برابری شمار افرادی که از عدم امنیت غذایی در آمریکای لاتین رنج می‌برند در سال ۲۰۲۰ ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ خبر داد.

بر اساس مطالعات انجام شده توسط سازمان «اقدام علیه گرسنگی» بر روی سه هزار و ۷۰۰ خانوار در منطقه آمریکای مرکزی از نیکاراگوئه تا گواتمالا، از هر ۱۰ خانواده فقط یک مورد از آن‌ها در شرایط امنیت غذایی قرار داشته و دست‌کم سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در تامین غذای خود مطابق با حداقل استانداردهای کمیت و کیفیت غذایی با مشکل مواجهند.

همچنین بر اساس نتایج این بررسی، ۸۰ درصد بودجه و درآمد خانوارها در این منطقه صرف خرید مواد غذایی می‌شود.   

اقتصاد کشورهای فقیر آمریکای مرکزی، تحت شرایط قرنطینه و محدودیت‌های مرتبط با همه‌گیری ویروس کرونا از هم پاشیده است. از طرفی وقوع توفان‌های سهمگین «اِتا» و «لوتا» در مناطق وسیعی از نیکاراگوئه، گواتمالا و هندوراس و به دنبال آن خرابی‌ها، سیلاب‌های بزرگ و رانش زمین در ماه نوامبر ۲۰۲۰ (آبان ماه) موجب تشدید معضلات این منطقه شده است.

براساس تارنمای آماری «وردو میترز» که به صورت لحظه ای شمار موارد ابتلا و فوتی در جهان را به روز رسانی می‌کند، تا کنون بیش از ۲۶ میلیون و ۳۰۷ هزار نفر در آمریکای لاتین و کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر ۸۳۳ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب برزیل، کلمبیا، آرژانتین،  مکزیک و پرو به ترتیب در جایگاه سومین،  دوازدهمین، سیزدهمین، چهاردهمین و هفدهمین کشورهای درگیر در فهرست جهانی قرار دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha