دکتر ابراهیم قادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: تاکنون هفت هزار و ۳۴۷ دُز واکسن کرونا به استان اختصاص یافته که ۶ هزار و ۱۸۴ دُز آن به گروههای اولویتدار و در معرض خطر کرونا تزریق شده است.
وی افزود: واکسیناسیون کرونا در استان از ۲۱ بهمن سال گذشته همزمان با سراسر کشور برای گروههای اولویتدار آغاز شد و هم اکنون نیز ادامه دارد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: علاوه بر پرسنل بهداشتی، درمانی بخش آیسییو کرونا، پزشکان و پرستاران مراکز درمانی و بیمارستانها که در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند، سالمندان، افراد دارای بیماری زمینهای، پاکبانان، افراد تحت پوشش بنیاد شهید و کارکنان غسالخانه در آرامستانهادر اولویت دریافت واکسن در مقابل ویروس کرونا قرار دارند.
وی با بیان اینکه تاکنون سه هزار و ۱۵۲ نفر ازکادر درمان واکسیناسیون شدهاند، اضافه کرد: یک هزار و ۱۶۴ نفر از کادر بهداشت، ۲۶۰ نفر از کارکنان فوریتهای پزشکی و ۴۷ نفر از کادر آزمایشگاه واکسینه شدهاند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه ۲۲۸ نفر از پرسنل نظام پزشکی واکسن دریافت نمودهاند، افزود: هم اکنون پزشکان بالای ۵۰ سال عضو نظام پزشکی هم در حال واکسینه در برابر بیماری کووید ۱۹ هستند.
دکتر قادری گفت: تاکنون تعداد ۵۳۰ نفر از پاکبانها، ۳۹ نفر از افراد غسالخانه و آرامستانها، ۲۲۰ نفر از سرای سالمندان و ۱۶۰ نفر از کارکنان بنیاد شهید در برابر بیماری کرونا واکسینه شدهاند.
بیش از ۹ هزار کردستانی غربالگری کرونا شدند
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از هفته گذشته تاکنون ۹ هزار و ۳۶۰ نفر از گروههای پرخطر و دارای علایم بیماری در استان زیر پوشش گام چهارم غربالگری طرح شهید سلیمانی قرار گرفتهاندکه از این تعداد تست ۲ هزار و ۷۹۷ نفر مثبت اعلام شده است.
دکتر حسن محمودی اظهار داشت: در مدت زمان یادشده تاکنون ۲۰۱ نفر در منزل تحت مراقبت درمانی و حمایتی از لحاظ بیماری کرونا در قالب طرح شهید سلیمانی قرار گرفتهاند.
اطلاع رسانی با هدف رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط تیمهای فعال در این طرح با کمک به شناسایی و ارجاع به موقع مبتلایان به مراکز درمانی، رفع موانع قرنطینه، کمکهای معیشتی و فراهم آوری خدمات تکمیل درمان از جمله مواردی است که در این طرح به آن پرداخته میشود.
وی با اشاره به تشدید فعالیت تیمهای رهگیری طرح شهید سلیمانی در سال جدید با توجه به موج چهارم کرونا اضافه کرد: طرح در حال اجرای آمرین سلامت یکی دیگر از اقدامات این طرح است، که در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی در اصناف، مشاغل محلی، تجمعات محلی و مراسم ختم و عروسی که امروز مشکل ساز شدهاند، از این ظرفیت استفاده میشود.
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تیمهای چهار گانه رهگیری، مراقبتی، حمایتی و نظارتی به صورت فعال در اجرای برنامه غربالگری در قالب طرح شهید سلیمانی با تمام توان با حضور در سطح شهر و محلات استان به بیماریابی، انجام تست و ردیابی موارد در تماس با بیماران مبتلا به کرونا اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه از ابتدای این طرح تاکنون تیمهای مذکور به ۲۱ هزار و ۸۸۵ خانواده سالم در سطح استان از لحاظ رعایت پروتکلهای بهداشتی آموزش های لازم را ارایه دادهاند، افزود: به یک هزار و ۹۹۹ خانواده افراد بیمار مبتلا به کووید ۱۹ آموزش داده شده است.
محمودی تاکید کرد: در صورت داشتن علایم سرماخوردگی، تب و لرز، گلودرد و سردرد به مراکز خدمات جامع سلامت و یا پایگاههای بهداشتی سلامت جهت انجام تست مراجعه و تا دریافت جواب آزمایش از تماس با سایر افراد خوداری کنند.
وی افزود: در حال حاضر استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، خودداری از حضور در تجمعات از راهکارهای اساسی پیگیری و انتقال بیماری به سایر افراد است.
محمودی با بیان اینکه طرح مذکور در قالب یک هزار و ۳۰۴ تیم رهگیری، مراقبت در منزل، حمایتی و نظارتی فعالیت دارند، گفت: پیشگیری از کرونا مهمترین هدف اجرای این طرح است و بیشترین اطلاعرسانی در زمینه پیشگیری از بیماری توسط تیمهای مذکور در سطح استان انجام می شود.
در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز دوشنبه ۲۳ فروردین ۶۰۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی شد و پنج بیمار هم جان خود را از دست دادند.
در حال حاضر ۵۱۳ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که ۲۵۲ نفر آنان به سنندج اختصاص دارد و ۶۷ بیمار بدحال نیز در بخش آیسییو تحت مراقبتهای ویژه هستند.
کرونا از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون یک هزار و ۱۴۸ قربانی در کردستان داشته است.
نظر شما