تحقق رویکرد جدید واشنگتن در سفر وزیر دفاع آمریکا به اروپا و مقر ناتو

تهران - ایرنا - وزیر دفاع آمریکا در حالی قرار است به بروکسل(مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی-ناتو)، برلین و لندن سفر کند که به نظر می رسد دولت جو بایدن در مسیر تقویت روابط با ناتو و اروپا گام بر می دارد و به دنبال کنارگذاشتن رسمی سیاست دولت قبلی در قبال مسئله هم‌ پیمانی واشنگتن- ناتو است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، "لوید آستین" وزیر دفاع آمریکا که روز گذشته به سرزمین های اشغالی سفر کرد، قرار است به مقر ناتو در بروکسل، برلین و لندن سفر کند تا با مقامات اروپایی در مورد تحکیم روابط میان دو طرف مذاکره کند.

تارنمای وزارت دفاع آمریکا طی گزارشی در این رابطه عنوان کرد: لوید آستین با هدف تحکیم روابط با هم پیمانان واشنگتن به خاورمیانه و اروپا می رود.

این تارنما تصریح کرد: وزیر دفاع آمریکا در سفر به خاورمیانه و اروپا به دنبال این بوده تا با برخی از نزدیک ترین هم‌پیمانان آمریکا در مورد جان تازه بخشیدن به روابط امریکا با این هم پیمانان مشورت کند.

این گزارش تارنمای وزارت دفاع آمریکا نشان می دهد که دولت جو بایدن مسیر احیای روابط با برخی هم پیمانانش را به گونه ای دنبال می کند که به آنها اطمینان دهد کاخ سفید به طور جدی مخالف رویکرد دولت قبلی آمریکا که به برخی روابط با هم پیمانان واشنگتن به ویژه در اروپا خدشه وارد کرده، بوده است.

احیای گسترده روابط با ناتو و اروپا در دولت جدید آمریکا

روابط آمریکا در دوران دونالد ترامپ با برخی هم پیمانانش از جمله برخی کشورهای اروپایی و ناتو بر سر یکسری سیاست‌ها خدشه دار شده بود. در این میان اروپایی ها بارها نسبت به آسیب به این روابط دوجانبه هشدار داده و از دولت  ترامپ انتقاد کرده بود.

پس از روی کار آمدن دولت بایدن، مقامات این دولت به طور آشکار اعلام کردند سیاست‌های دولت قبلی آمریکا در قبال ناتو و برخی کشورهای اروپایی را کنار گذاشته و در مسیر احیای هم‌پیمانی سنتی واشنگتن با ناتو و اروپا گام برمی دارند.

سفر لوید آستین به بروکسل برای دیدار با ینش استولتنبرک دبیرکل ناتو و همچنین سفر به برلین و لندن نیز سیگنالی است که نشان دهنده اقدام دولت بایدن برای احیای این روابط آسیب دیده است.

مقامات آمریکایی اعلام کردند که وزیر دفاع آمریکا در سفر به مقر ناتو به دنبال اعلام این است که آمریکا آماده رویارویی با چالش های کنونی و آتی در جهان است.

گزارش شده است که پنتاگون به دنبال بازبینی طرح دولت قبلی آمریکا مبنی بر خروج حدود 12 هزار نیرویش از آلمان و استقرار دوباره آنها در بخش های دیگر اروپا و آمریکا خواهد بود.

دولت بایدن به دنبال این است تا روابط اش را با اعضای ناتو تقویت کند تا مقابله با چالش‌های دوجانبه از جمله اقدامات روسیه و چین، فعالیت های تروریستی  در جهان و یکسری چالش ها دیگر سازنده و موثرتر شود.

پیامدهای تحکیم روابط آمریکا با اروپا و ناتو برای روسیه

تحکیم روابط آمریکا با اعضای ناتو برخی هم پیمان اروپایی‌اش می تواند نگرانی هایی را برای روسیه ایجاد کند.

رویکرد غیرتعاملی دولت ترامپ با ناتو موجب اختلال در پیشبرد همکاری های این سازمان با واشنگتن در یکسری مسائل از جمله مسئله روسیه شده بود اما با توجه به رویکرد متفاوت دولت جدید آمریکا در این رابطه، احتمالا تحکیم روابط آمریکا با اعضای ناتو و اعلام طرح های نظامی و دفاعی میان دو طرف، نگرانی های کرملین را به دنبال خواهد داشت و روس ها در راستای تقویت بیشتر امور نظامی خود گام برخواهند داشت.

در روزهای اخیر تحولات شرق اوکراین و به دنبال آن واکنش های مقامات کشورها در این رابطه، روسیه را در یک جبهه و آمریکا و هم پیمانان اروپایی‌ را در طرف دیگر قرار داده است.

 با توجه به اینکه دغدغه برخی کشورهای اروپایی نسبت به سیاست کنونی آمریکا در قبال هم‌پیمانانش تا حدودی رفع شده، اکنون اروپایی ها و به ویژه کشورهای نزدیک به روسیه به شدت در مسیر تقویت و گسترش روابط نظامی و دفاعی با آمریگا گام برمی دارند تا دیگر در مورد مسئله اقدامات آتی مسکو نگرانی نداشته باشند. این مسئله می تواند شرایط پیچیده ای در مورد مسئله امنیت و ثبات اروپا ایجاد کند و رقابت تسلیحاتی جدیدی به دنبال داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha