عباس پورمیدانی روز پنجشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: راهبرد افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی همچون گل محمدی در استان را با استفاده از ایجاد صنایع تبدیلی درکنار بستر تولید این محصولات دنبال میکنیم تا این فعالیت ارزش افزوده بیشتری برای کشاورزان قمی به دنبال داشته باشد.
وی افزود: طی سالهای اخیر توجه به کشت گیاهان دارویی در قم به عنوان یک اولویت مهم مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی استان بودهاست و هم اکنون سطح زیر کشت گل محمدی به عنوان یکی از گیاهان دارویی کشت شده در قم حدود ۵۰۰ هکتار است که این روند در آینده با توجه به استقرار صنایع تبدیلی و فرآوری همچون گلاب گیری صنعتی و اسانس گیری گسترش خواهد یافت.
وی ادامه داد: گیاهان دارویی کشت شده درقم کیفیت بسیار بالایی دارد و به عنوان مثال گل محمدی کشت شده در استان از جمله بهترین نمونههای آن در سطح کشور است که مورد تایید کارشناسان قرار گرفته و میتواند بازار مناسبی را به خود اختصاص دهد.
پورمیدانی گفت: درهمین رابطه و با توجه به شعار سال، به دنبال آن هستیم تا با تسهیل فرآیندهای مرتبط با صدور مجوزهای لازم و همچنین حمایت بیشتر از سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در عرصه فرآوری گیاهان دارویی در استان، قم را به یکی از مراکز اصلی تولید این محصولات تبدیل کنیم.
وی بیان کرد: استقرار واحدهای فرآوری گیاهان دارویی در قم علاوه بر فراهم کردن زمینههای گسترش سطح تولید این محصولات در زمینهای کشاورزی، موجب افزایش قابل توجه فرصتهای شغلی در بخشکشاورزی استان نیز میشود.
استفاده از انواع گیاهان دارویی همچون گلمحمدی تاثیر فراوانی بر سلامت افراد دارد و به همین خاطر همواره مورد توجه بوده و کشت آن نیز از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
قم به دلیل موقعیت جغرافیایی استان و برخورداری از مناطق گرم و خشک در کنار مناطق مرتفع و کوهستانی قابلیت کشت انواع متنوع گیاهان دارویی همچون گل محمدی را دارد و هم اکنون نیز شمار زیادی از کشاورزان استان در این بخش مشغول فعالیت هستند.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت میکنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
نظر شما