۲۵ فروردین ۱۴۰۰، ۱۲:۵۰
کد خبر: 84294968
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

انفجاری با تاثیرات معکوس

۲۵ فروردین ۱۴۰۰، ۱۲:۵۰
کد خبر: 84294968
انفجاری با تاثیرات معکوس

تهران- ایرنا- خرابکاری در تاسیسات نطنز جهت ضربه‌زدن به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و توقف تلاش‌های دیپلماتیک کشورمان در راستای رفع تحریم‌ها، عزم جمهوری اسلامی را برای پیشرفت هم در عرصه هسته‌ای و هم رفع تحریم‌ها راسخ‌تر کرد.

انفجار روز یکشنبه ۲۲ فروردین در بخشی از شبکه توزیع برق مجتمع غنی سازی شهید احمدی روشن (نطنز)، نخستین خرابکاری در نوع خود نیست که رژیم صهیونیستی طی سال‌های گذشته با اهدافی چون ضربه به روند رو به پیشرفت برنامه‌ تحقیقاتی هسته‌ای ایران، تشدید تنش میان ایران و غرب و سنگلاخی کردن مسیر هرگونه روند دیپلماتیک میان تهران و دیگر طرف‌های برجام مرتکب شده است.

هنوز یک سال هم از وقوع انفجار در یکی از ساختمان‌های تاسیسات نطنز نمی‌گذرد. چهار ماه پیش بود که «محسن فخری‌زاده» رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در شهر آبسرد شهرستان دماوند هدف ترور قرار گرفت و به شهادت رسید. در سال‌های گذشته‌ هم کم نبوده خرابکاری‌ها و ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان که از سوی ایادی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، هر بار با هدف آسیب زدن به روند رو به پیشرفت ایران در این حوزه انجام شده است.

ورود رئیس‌جمهوری دموکرات به کاخ سفید از همان ابتدا نگرانی‌های بسیاری را در خصوص احتمال تغییر در وضعیت تحریم‌ها و فعالیت‌های هسته‌ای ایران میان مقام‌های تل‌آویو به وجود آورد. ترامپ  سال‌ها مطلوب رژیم صهیونیستی را در عرصه سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا به ویژه در ارتباط با ایران برآورده کرده بود و هرگونه تغییر در این وضعیت برای رهبران تل آویو خوشایند نبود.

دو ماه ابتدایی روی کار آمدن بایدن، طبق روال معمول صرف مسائل اغلب داخلی و سازماندهی به اموری شد که دولت او باید طی ۴ سال آتی دردست بگیرد. اجرایی‌سازی قانون لغو تحریم‌ها در ایران، چون کاتالیزوری ضرورت پرداختن به مساله برجام را در سطح جهانی تقویت کرد. اروپا پیشگام شد واین بار واشنگتن ناگزیر به درخواست اروپا پاسخ مثبت داد. نشست‌های کمیسیون مشترک برجام با کشورهای ۱+۴ آغاز شد. آمریکا هم به عنوان کشورخارج شده از برجام، هدف رایزنی با طرف اروپایی قرار گرفت تا از مواضع و خواسته‌های ایران در مذاکرات مطلع شود.

به این ترتیب مذاکرات و جلسات متعددی که از هفته گذشته در وین درجریان است، از سوی حاضران و ناظران مثبت و سازنده ارزیابی شد و دورنمای امیدوارکننده‌ای از تسهیل مسیر فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و البته رفع تحریم‌های هسته‌ای به دست داد؛ مساله‌ای که مثل همیشه نگرانی و تحرک خرابکارانه رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته است.

تل‌آویو با اقدام خرابکارانه در نطنز آن هم در روزهایی که مذاکرات در وین در جریان است، نشان داد که هدفی جز اخلال در روند گفت و گوها و دیپلماسی ندارد و از هرگونه تغییر به سمت بن‌بست وتنش‌زایی استقبال می‌کند. از نگاه ناظران این رخداد، نشان داد دشمنان، پیشرفت صنعتی و سیاسی کشور برای توسعه چشمگیر ایران و نیز مذاکرات موفق برای رفع تحریم‌های ظالمانه را شکستی دیگر برای خود پیش‌رو می‌بینند.

 رژیم صهیونیستی برای پیاده‌سازی اهداف مخرب خود بیش از هرچیز نیازمند اتخاذ تصمیمی نسنجیده و اقدامی شتابزده از سوی مسئولان جمهوری اسلامی است. این رژیم  در شرایط کنونی بیش از هرچیز روی عصبانیت تهران و شاید خروج از مذاکرات برای دستیابی به هدف خود حساب می‌کرد؛ هدفی که نه تنها با تاکید بر تداوم مسیر دیپلماسی نقش بر آب شد، بلکه با اعلام آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی و جبران خسارات وارد شده در نطنز نه تنها با ترمیم آسیب‌های وارده، بلکه با افزایش حدود ۱۰۰۰ سانتریفیوژبر تعداد سانتریفیوژهای موجود، نقش بر آب شد.

به گفته «علی ربیعی» سخنگوی دولت، ایران برای ناکام گذاشتن اهداف عاملان این اقدام تروریستی با جدیت تمام به گسترش فناوری هسته‌ای از یک سو و تلاش برای رفع تحریم‌های ظالمانه را از سوی دیگر ادامه خواهد داد.

همچنین «سیدعباس عراقچی» دیروز خبر داد که در دور جدید مذاکرات، هیئت ایرانی با قوت و قدرت کامل حاضر شده است و حادثه نطنز عزم ما را برای هم پیشرفت در عرصه هسته‌ای و هم پیشرفت در عرصه مذاکرات قوی‌تر کرده است. دست ما الان بر خلاف آنچه که ممکن است بعضی‌ها فکر کنند، در مذاکره بسیار پرتر است. ما دیروز به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کردیم که یک‌هزار سانتریفیوژ جدید در نطنز نصب خواهد شد.

عراقچی یک بار دیگر با تکرار مواضع رسمی و محکم جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که هدف ما رفع کلی تحریم‌ها است، باید رفع تحریم‌ها به صورت کامل صورت گیرد، راستی آزمایی شود و بعد ایران به تعهداتش باز خواهد گشت.

وزیر امور خارجه کشورمان هم دیروز در کنفرانس خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه بر بی تاثیری اقدامات خرابکارانه بر موضع سازنده جمهوری اسلامی درمذاکرات تاکید کرد و گفت: هیچ مشکلی با اجرای تعهدات برجامی همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند نداریم؛ اما آمریکایی‌ها باید بدانند که نه تحریم و نه اقدام خرابکارانه ابزار مذاکراتی نخواهد بود و تنها وضعیت را برای آن‌ها دشوارتر خواهد کرد.

ظریف پیش از این هم با اشاره به استفاده از ماشین‌های پیشرفته‌تر در نطنز علاوه بر جبران خسارت‌ها تاکید کرده بود که اتفاقا این عمل زبونانه موضع ما را در مذاکرات قوی‌تر خواهد کرد.

به این ترتیب، جمهوری اسلامی ایران با علم به انگیزه ها و نیات بازی رژیم صهیونیستی، یک بار دیگر با اتخاذ خویشتنداری مقتدرانه و ضمن تاکید بر اقدام تلافی‌جویانه در زمان و با شدتی متناسب، مانع از دستیابی دشمنان به اهداف سیاسی خود شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha