فاطمه فلاح روز چهارشنبه در نخستین روز آغاز ماه رمضان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برنامه غذایی باید به نسبت مناسبی از همه گروههای میوه، سبزی، گوشت، نان و غلات و لبنیات باشد، افزود: مصرف غذاهای چرب باعث سوء هاضمه، سوزش معده و افزایش وزن میشود و باید از غذاهای آبپز یا بخارپز و کمنمک استفاده شود.
وی به اهمیت رعایت بهداشت و تعذیه مناسب در ماه رمضان اشاره کرد و ادامه داد: در وعده افطار با چای کمرنگ ، آب جوش یا شیرگرم با خرما، عسل یا کشمش روزه باز شود و سپس از غذاها با هضم آسان مثل انواع نان سبوسدار و پنیر همراه با سبزی خوردن و گردو، فرنی یا شیربرنج استفاده شود.
این کارشناس تغذیه گفت: به فاصله مناسبی بعد از افطار، شام مصرف شود که میتواند شامل سوپ ساده و کم چرب، آش با حبوبات کم، حلیم بدون روغن، عدسی، خوراک سبزی با کمی نان سبوس دار به همراه ماست و سبزی یا سالاد باشد و بلافاصله بعد از شام از مصرف چای خودداری شود.
فلاح یادآور شد: این اقدام می تواند جذب آهن را کاهش دهد و بهتر است در فاصله وعده افطار تا شام از میوه و سبزی و سایر نوشیدنیها به خصوص آب و از انواع آجیل بدون نمک مانند فندق، بادام و گردو و خشکبار مانند برگه زردآلو و انجیر استفاده شود.
وی تصریح کرد: وعده سحر بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود، انواع چلوخورشت و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزی مثل عدس پلو ، لوبیا پلو، و سبزی پلو همراه مرغ، ماهی یا گوشت و سبزی های تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد کاهو و ماست برای این وعده مناسب است.
کارشناس ارشد تغذیه بیمارستان مهریز گفت: بلافاصله بعد از سحری از نوشیدن چای پررنگ اجتناب شود زیرا علاوه بر کاهش جذب آهن، باعث افزایش ادرار و دفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی در طول روز میشود و در طول رمضان رژیم غذایی نباید با حالت عادی خیلی متفاوت باشد و به گونهای باشد که وزن روزه دار ثابت بماند.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما