حمید ملانوری روز چهارشنبه در جلسه برنامهریزی مراسم پنجم اردیبهشت سالروز شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در صحرای طبس و بررسی موضوعات مسجد شکر افزود: واقعه طبس یکی از مهمترین امدادهای غیبی در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و روی کار آمدن نظام اسلامی در برابر نظام سلطه بود و تبیین صحیح شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس نقش بازدارندگی ایمنی و دفاعی دارد.
وی گفت: صحرای طبس درس عبرتی برای جهانیان شد و امروز که نظام جمهوری اسلامی در صحنههای مختلف در مواجهه با نیرنگهای سرسخت دشمنان قرار گرفته است صحرای طبس جنبه بازدارندگی دارد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: این روند باعث شده که در مقابل توطئههای دشمن روز به روز مقاومتر شویم.
وی افزود: بیانات رهبر معظم انقلاب در ارتباط با پنجم اردیبهشت به عنوان فرمانده اردوگاه انقلاب در حوزه بینالملل تاثیرگذار است و نباید از این نعمات خداوندی غافل شد.
ملانوری بیان کرد: کسی که از لطف خدا غفلت کند، ضعف خود را نشان میدهد و شکست آمریکا در صحرای طبس مطمئنا وعده الهی است.
وی گفت: کسانی که در این نظام کارهایشان توفیق و جهش بهتری دارد منافع نظام را به عنوان نظام ارزشی و الهی در نظر میگیرند.
وی افزود: نسلهای آینده کسانی هستند که در جریان وقایع بزرگی همچون صحرای طبس نخواهند بود و از آنجایی که این اتفاق در این محدوده جغرافیایی اتفاق افتاده به عنوان یک سرمایه بزرگ باید تمام ابعادش تبیین و ماندگار شود زیرا اقدامات ما میراثی است که به نسلهای بعدی سپرده خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: متاسفانه در سالهای گذشته وقت کافی برای تبیین و ایجاد زیرساختهای لازم محل شکست آمریکاییها صورت نگرفته است که باید توجه بیشتری به این موضوع مهم شود.
وی افزود: این سند تاریخی انقلاب به معنای واقعی به عنوان یک سلاح دفاعی برای نظام و کشور کارایی دارد.
وی گفت: برای گرامیداشت پنجم اردیبهشت به دلیل ورود به ماه رمضان و شیوع ویروس کرونا باید تمامی برنامهها با محوریت رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود.
ملانوری بیان کرد: دستگاههای فرهنگی برنامههای فاخر و فرهنگی خود را به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اعلام کنند و از ظرفیت فضای مجازی به خوبی استفاده شود.
وی افزود: بهتر است مراسم محوری گرامیداشت این روز در مرکز استان برگزار شود اما اداره کل حفظ آثار و صدا و سیما برای برگزاری برنامه همزمان در محل واقعه برای پخش در شبکههای ملی اقدام کنند.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: در ارتباط با مسایل فنی همچون تامین برق و آب نیز شرکتهای خدماترسان مساعدت لازم را با نهادها انجام دهند.
رییس موزه بینالمللی استکبارستیزی طبس هم گفت: با توجه به اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی دولت و مجلس به ساخت موزه شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس عملیات اجرای این پروژه از سوم خرداد امسال آغاز خواهد شد.
محمدحسین جهانبخش افزود: تفاهمنامهای با آستان قدس رضوی بسته شده که مسجد شکر طبس به مجتمع فرهنگی رفاهی تبدیل شود و در ارتباط با موزه هم به زودی مناقصه را برگزار خواهیم کرد.
وی گفت: در مصوبات جلسه قبل شرکت برق متعهد شد که تا سال ۱۴۰۰ نسبت به تحویل خط انتقال برق از راهآهن اقدام کند و هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
رییس موزه بینالمللی استکبارستیزی طبس اظهار داشت: با توجه به اینکه واقعه طبس یک امداد الهی است میتوان برای آشنایی نسل جوان با این واقعه بزرگ از کتابهای درسی استفاده کرد.
وی افزود: این اقدام همطراز با تقویت روحیه استکبارستیزی است.
جهانبخش با بیان اینکه گرامیداشت پنجم اردیبهشت با رعایت پروتکلهای بهداشتی باید برگزار شود تصریح کرد: پخش سراسری برنامههای تدوین شده میتواند در معرفی این خطه جغرافیایی و نحوه شکست آمریکاییها با امداد الهی بسیار موثر باشد.
به گزارش ایرنا پنجم اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۹ کماندوهای آمریکایی با هواپیماها و بالگردهای خود با هدف ضربه زدن به انقلاب نوپای اسلامی ایران و آزادی جاسوسان در بندشان طی عملیاتی پیچیده وارد عمق خاک کشور شدند و در محلی فرود آمدند که امروز با نام "موزه بینالمللی استکبارستیزی صحرای طبس" شناخته میشود.
عملیات نظامی و حمله تجاوزگرانه نظامیان آمریکایی موسوم به "پنجه عقاب" با اراده و امداد الهی به شکست خفتبار منجر شد.
نظر شما