حسین عباسی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای این طرح همزمان با بارش های اواخر اسفند و بهار و با مشارکت کشاورزان منطقه آغاز شده و ثمرات زیادی را در پی داشته است.
وی ادامه داد: در اجرای این طرح آب رودخانه "الند" که در این ایام به علت بارشهای مناسب سیلابی شده و از دسترس خارج می شد مهار و با یک کانال به طول ۱۶ کیلومتر به حوضچه های طرح تغذیه مصنوعی سفره های زیر زمینی منتقل شد.
فرماندار خوی افزود: در این مدت ۲۳ میلیون متر مکعب آب از این روخانه برداشت و توسط این حوضچهها در منطقه "قشلاق فیرورق" به سفره های زیرزمینی دشت خوی تزریق شد.
عباسی افزود: با اجرای طرحهای آبیاری نوین نیز ۱۰ میلیون متر مکعب آب از این محل صرفه جویی و به دشت خوی تزریق شده است.
وی اظهار داشت: طرح تغذیه مصنوعی دشت خوی شامل هفت حوضچه تغذیه و ۲ حوضچه رسوبگیر است که در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار برای نخستین بار در شمالغرب کشور احداث شده است.
به گزارش ایرنا، دشت خوی در شمال آذربایجان غربی از چند سال پیش به علت کمبود منابع آب زیر زمینی برای حفر چاه کشاورزی دشت ممنوعه اعلام شده است.
به علت نبود سد و طرحهای مهار آب و کنترل سیلاب سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب رودخانه ها در شهرستان خوی از دسترس خارج شده و به هدر می رود و بر اثر سیلاب به هزاران هکتار از مزارع کشاورزی خسارت وارد میشود.
شهرستان خوی ۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۳۰ هزار هکتار آن آبی و باقی دیم است.
نظر شما