قرارگاه محله‌محور امکانی در پیشبرد امور اجتماعی در استان مرکزی است

اراک - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: قرارگاه محله‌محور امکانی در پیشبرد امور اجتماعی و فرهنگی هدفمند استان است که ساختار آن قابل دفاع بوده و همه دستگاه‌های اجرایی باید تکالیف مرتبط با راهبردهای اجتماعی را در لوای آن به انجام برسانند.

«بهروز اکرمی» روز پنجشنبه در نشست کارگروه امور اجتماعی فرهنگی سلامت زنان و خانواده استان مرکزی، افزود: برنامه‌ها و اقدامات قرارگاه محله‌محور باید در تعامل و همکاری با ارگان‌های مرتبط پی گرفته شود و اقدامات جزیره‌ای و موازی‌کاری در این راستا آفت است.
وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات حوزه فرهنگی اجتماعی  استان شایسته است که دستگاه‌های اجرایی نقشه راه هدفمند با برنامه‌های اثربخش را زیر چتر قرارگاه محله‌محور تعریف و عملیاتی کنند و بیشترین بهره را از ظرفیت این نهاد کارا در قلب محله‌ها ببرند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: دستگاه های اجرایی می توانند  طرح های عمرانی، اجتماعی و فرهنگی خود را با تعامل و همکاری قرارگاه محله‌محور اجرایی کنند.
اکرمی ادامه داد:با توجه با شیوع موج چهارم کرونا در استان مرکزی باید از ظرفیت قرارگاه محله‌محور در راستای پیشگیری و مهار این بیماری به‌شایستگی بهره گرفته شود.
وی اظهار داشت: برگزاری جشنواره تولید رسانه‌ای و رزمایش کاهش آسیب‌های اجتماعی از سوی معاونت اجتماعی سپاه روح الله استان مرکزی نیز اقدام ارزشمندی است که باید  همکاری لازم در خصوص اجرایی کردن این اقدامات فرهنگی انجام پذیرد.

معاونت اجتماعی سپاه روح الله استان مرکزی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: برای ایجاد جامعه اسلامی و اشاعه ارزش‌ها ی معنوی و دینی و بهبود شاخص‌های زیست مطلوب مردم باید در ابعاد مختلف پای کار باشند و هر ناهنجاری و آسیب با مردم و برای مردم پی گرفته و در راستای رفع آن اقدام شود.
«علیرضا براتعلی» افزود: در دوران هشت سال دفاع مقدس با تدابیر ویژه بنیانگذار جمهوری اسلامی از ظرفیت های مردمی بهترین بهره گرفته شد و اقدامات موثری به‌عنوان راهبرد و الگوی موفق در عرصه ‌ای مختلف وجود دارد.

وی با اشاره به ایجاد قرارگاه های محله محور نیز گفت: سپاه و بسیج در تمامی محله‌های مسکونی کشور راهبردی و تکنیک موفق داشته‌اند و برای برون رفت از مشکلات اقتصادی،فرهنگی و اجتماعی نیز باید نقش این دو ارگان را میان مردم برجسته و نهادینه کرد.
معاونت اجتماعی سپاه روح الله استان مرکزی تاکید کرد: ساختار قرارگاه محله‌محور از سال ۹۶ در استان مرکزی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی شکل گرفته است.
براتعلی ادامه داد: آموزش‌ها در حوزه مددکاری و شناسایی آسیب های اجتماعی به افراد توانمند با مساعدت قرارگاه‌های محله‌محور صورت می‌گیرد و شورایی با حضور امام جمعه هر محله و افراد سرشناس معتمد مردم  در مساجد دایر می‌شود که دستورالعمل‌های این قرارگاه را اجرایی کنند.
وی بیان کرد: چنانچه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی نوع نگرش درونزا و محله به محله باشد، باید این قرارگاه در ۶۰ محله اراک تشکیل شود مشروط بر اینکه از ظرفیت نمایندگان دستگاه‌های اجرایی نیز در این راستا بهره‌گیری کامل بشود.
معاونت اجتماعی سپاه روح الله استان مرکزی تاکید کرد: این قرارگاه زمینه و زیرساخت لازم را برای ارایه خدمت و تصمیم‌سازی برای دستگاه‌های دولتی ایجاد می‌کند و اعتباراتی نیز برای بررسی و رفع مشکلات آسیب های اجتماعی تخصیص می‌دهد.
براتعلی با اشاره به اینکه تشکیل کارگروه اشتغال در محله‌ها ضروری است افزود: بیکاری  از معضلات مهم در سکونتگاه های غیررسمی است و در این راستا تا کنون اطلاعات وضعیت اشتغال هشت هزار خانوار در استان جمع آوری شده است.
وی بیان کرد: باید کارگروه عمرانی، محرومیت زدایی و بهداشت و درمان نیز در این محله‌ها تشکیل شود تا خدمات مناسب در اختیار این جامعه هدف قرار گیرد.
معاونت اجتماعی سپاه روح الله استان مرکزی بایادآوری جشنواره تولیدات فرهنگی و هنری، گفت: برگزاری این جشنواره با محوریت کاهش آسیب‌های اجتماعی است و باید تولید محتوا به گونه‌ای باشد که عامه مردم از آن سود بگیرند.
براتعلی دامه داد: برخی تولیدات فرهنگی هنری از سوی مردم با امکانات شخصی تولید می‌شود که غنی و اثربخش هستند و نیاز است که از این تولیدها برای اطلاع رسانی گسترده استفاده شود و کم کم بانک تولید محتوا در استان شکل بگیرد.
وی توضیح داد: در این جشنواره باید از ظرفیت هنرمندان در راستای ایجاد نشاط اجتماعی و ازدواج آسان نهایت استفاده بشود و این تولیدات فرهنگی مناسب را در اختیار مردم و  سایر دستگاه‌ها باشد.
معاونت اجتماعی سپاه روح الله استان مرکزیعنوان کرد: انتظار می‌رود رزمایشی با تعامل و همکاری دستگاهه‌ای اجرایی ذیربط در راستای کاهش آسیب های اجتماعی استان مرکزی برگزار شود.

سرپرست مدیر کل دفتر اجتماعی فرهنگی استانداری مرکزی گفت: کاهش آسیب‌های اجتماعی و ایجاد نشاط از برنامه‌های اولویت‌دار این دفتر است چرا که با توجه به شیوع کرونا، مشکلات اقتصادی و تعطیلی مدارس،  مردم از لحاظ روحی و روانی در فشار هستند و باید از تعمیق این فشار و آسیب‌های جدی پیشگیری کرد.
«جواد اتابکی» افزود : سند کاهش آسیب‌های اجتماعی استان تدوین شده و در ۲۳ منطقه برای حوزه های سلامت، آموزش عالی ، نشاط اجتمافی و ورزش و جوانان در حال اجرا است.
وی تاکید کرد: پیشبرد اهداف برنامه کمک مومنانه با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در ماه مبارک رمضان پیش‌بینی شده و انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی استان نیز در این راستا تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.
سرپرست دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری بیان کرد: در سکونتگاه های غیررسمی برخی فعالیت‌ها به‌صورت جزیره‌ای انجام می‌شود و شماری از دستگاه‌های اجرایی نیز  در پیشبرد برنامه‌های این حوزه کندی دارند که باید بررسی لازم صورت بگیرد.
اتابکی اظهار داشت: اقدامات لازم در خصوص جذب اعتبارات در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام می‌شود و امید می‌رود که دستگاه‌های اجرایی استان از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد بهره بیشتری ببرند.
وی عنوان کرد: کارگروه استانی متشکل از کمیته‌های  سلامت و امنیت غذایی، بانوان و خانواده ، فرهنگی و عفاف و حجاب و  آسیب‌های اجتماعی است که از این پس باید موازی‌کاریی‌ها کنار گذاشته شود.

استان مرکزی با یک میلیون ۴۱۴ نفر جمعیت در قلب ایران قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha