به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، همزمان با آغاز هفته هنر انقلاب اسلامی دومین نشست آخرین روز ویژه برنامههای هفته هنر انقلاب اسلامی و گرامیداشت سالروز شهید سید مرتضی آوینی به همت دانشکده هنر دانشگاه سوره برگزار شد.
در ابتدای جلسه کمالالدین شاهرخ عکاس سینما و تلویزیون، از تجربیات عکاسی خود در حج گفت و افزود: سالیانه تعدادی عکاس برای عکاسی از حجاج، شهر مکه و مدینه به مکه اعزام میکنند؛ من نیز، از سالهای۷۰ تا ۷۹ و۸۰ تا ۸۹ اعزام شدم و چندین جلد چاپ بهصورت تصویری در اختیار مسئولین قراردادم.
وی به سختیهای عکاسی در حج اشاره کرد و گفت: در چندین سال گذشته تجهیزات عکاسی سنگین بود و جابهجایی و حمل و نقل آنها به سختی انجام میشد، با گذشت زمان تجهیزات عکاسی کوچک و قابل حملتر شد و عکاسی را برای عکاسان آسان کرد.
شاهرخ به چارچوبهای عکاسی پرداخت و خاطرنشان کرد: همانطور که در دستور زبان، فعل و انفعالات را رعایت میکنیم، در عکاسی هم باید چارچوبها را رعایت کرد تا عکس خوب و تأثیرگذار بگیریم تا عکس تأثیر بصری بر روی مخاطب بگذارد. البته این روزها با وجود گوشی موبایل و عکاسی با آن این چارچوبها و تأثیرات را کمتر در عکسها میبینیم، زیرا افراد از عکاسی اصولی آگاهی ندارند.
وی در ادامه، از عکاس شهید سعید جانبزرگی که از سال ۱۳۷۷ عکاسی مناسک حج را آغاز کرده بود یاد کرد و ضمن نشان دادن عکسهای احمد ناطقی و جمشید بایرامی، گفت: این دو عکاس، عکاسان فوقالعادهای هستند و عکسهایشان در کتاب مشق عشق به چاپ رسیده است.
شاهرخ در رابطه با مجموعه عکسهای روز شمار حج افزود: ما روز شمار حج ۸۳ تا ۹۴ را بهصورت کامل چاپ کردیم و ۵۰ جلد چاپ در اختیار مسئولین قرار دادیم و من از سال ۸۰ تا ۸۹ از مجموعه عکسهایی که داشتم کتابی مصور کردم، عکسهایی که قاب و ترکیب بندی بسیار خوبی داشتند.
وی در ادامه از اهداف عکاسی مستمر گفت: اهدافی که تعیین میکنید و نحوه تلاش شما برای دستیابی به آنها به موقعیت کنونی شما در عکاسی بستگی دارد؛ برای بهتر شدن در عکاسی فقط یک روش مطمئن وجود دارد؛ بیرون رفته و در حالیکه آگاهانه به کارهایی که انجام میدهید فکرکنید، چندین عکس بگیرید. نگاه کردن به آثار عکاسان فوقالعاده، مطالعه نظریههای عکاسی و مطالب آموزشی روی نحوه تفکر شما حین عکاسی تأثیر خواهد گذاشت، اما هیچ کتاب یا آموزشی نمیتواند جایگزین عکس گرفتن و امتحان کردن چیزهای مختلف شود.
نظر شما