به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: ما امروز با ویروسی مواجه شدیم که قدرت سرایت آن۷۰ درصد بیشتر از ویروس ووهانی است و با یک شدت از جانب این ویروس مواجه شدیم. وقتی "آر ذی رو" ما پایین هست و به گونه ای هست که هر یک نفر، دو یا سه نفر را مبتلا میکند، شرایط یک جور است و زمانی که "آر ذی رو" تغییر میکند و یک مبتلا ممکن است پنج یا هفت نفر را مبتلا کند در این صورت شرایط متفاوت است.
وی اضافه کرد: در روزهای اخیر سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که شرایط در دو ماه گذشته بسیار نگرانکننده بوده و بر اساس آماری که داد، سرایت ویروس هر هفته نسبت به هفته قبل دو برابر شده است. بنابراین با یک حرکت بسیار وسیع از طریق ویروس جهش یافته مواجه هستیم و حتی کشورهایی که کمتر مواجه بودند در این ایام با مشکلات زیادی مواجه شدند.
رییس جمهوری در تبیین این موضوع که با این موج فزاینده چه کار باید کرد، گفت: برای اینکه بتوانیم موفقیتی به دست بیاوریم، یک پروتکل نمیتواند چارهساز باشد و همه پروتکلها باید دست به دست هم بدهند. اگر کسی بگوید من به جای روزی سه مرتبه، ده مرتبه به دستم را میشویم کافی نیست. باید ماسک هم بزند، فاصله را هم رعایت کند، ترددها هم ترددهای ضروری باشد و تجمعات هم نباید انجام بگیرد.
روحانی گفت: علاوه بر این فضایی که فرد در آن قرار میگیرد، باید دارای تهویه باشد و فرد مبتلا بلافاصله ایزوله شده و از جامعه جدا شود و اگر کسی با او تماس داشت، اگر تخلف کرد با آن شدید برخورد شود.
وی خاطرنشان کرد: همه اینها باید دست به دست هم بدهد یعنی هیچ عاملی به تنهایی نمیتواند مسئله را حل کند. سفرها، دورهمیها، فاصله اجتماعی، قرنطینه و ایزوله همه اینها را باید در کلمه سبک زندگی جمع کنیم. شاید این کلمه ای باشد که مسیر و راه را برای ما به طور کامل مشخص میکند.
رییس دولت تدبیر و امید افزود: وقتی در شرایط آرامش قرار میگیریم و وضع خوب و آمار دورقمی میشود و به رقمی زیر ۵۰ میرسد، مسابقه شروع میشود؛ یکی میگوید من این کار را کردم، دیگری میگوید من این کار را کردم یکی میگوید ستاد خیلی معجزه کرد دیگری میگوید قرارگاه این کار را انجام داد و یکی هم می گوید فلان وزارتخانه معجزه کرد از آن طرف میگویند محله محوری معجزه کرد.
رییس جمهوری گفت: اما وقتی شرایط برعکس میشود و مردم پروتکلها را مراعات نمیکنند و با یک ویروس جهش یافته مواجه میشوند، داستان تغییر میکند؛ هر کسی میخواهد این را به گردن دیگری بیندازد. یکی میگوید این بخش مقصر است، آن یکی میگوید بخش دیگر مقصر است و بخش دوم میگوید من خوب عمل کردم و بخش سوم مقصر است.
روحانی خاطرنشان کرد: در شرایطی که مشکل پیش میآید همه باید باهم دست به دست هم دهیم و همه تریبونها هم باید همراه با هشدار و آرامش باشد. نباید تریبونی داشته باشیم که آرامش را در نظر نگیرد. تریبون هم باید به مردم آموزش و هم آرامش دهد و هم هشدارهای لازم را به مردم ارائه کند و به طور متوازن رفتار کند تا به یک نقطه مطلوب برسیم.
هفته سختی پیش رو داریم/ رعایت پروتکل ها باید به ۹۰ درصد برسد
وی اضافه کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون سه موج داشتهایم و به لطف خدا از هر سه موج عبور کردهایم. تاکنون موجهای ما سنگینتر از موجهای دیگر کشورها نبوده است آنها هم با چنین موجهایی مواجه شدهاند. ما تجربه موج دوم و موج سوم را داریم اما این یک موج بلندتر، متفاوت و سختتر است و باید با استفاده از این تجربهها از موج چهارم عبور کنیم.
رییس دولت تدبیر و امید افزود: هفته ای که در آن قرار گرفتهایم، هفته سختی است و همه باید دست به دست هم دهیم و رعایت پروتکلها باید ۹۰ درصد برسد. متاسفانه در این شرایط سخت آمار مراعات پروتکل در برخی از جاها ۷۰درصد بود و باید به ۹۰ درصد برسیم تا در هفتههای بعد این موج را مهار کنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: البته همه استانها یک رقم نیستند و بسیاری از آنها در موج رو به بالا در حرکت هستند و در مسیر پیک بالاتر قرار دارند و برخی استانها کمتر است. اما در مجموع آمارها به همه ما هشدار میدهد که به طور کامل مسئله را مراعات کنیم.
رییس دولت دوازدهم با اشاره به بررسی موضوع واکسن در نشست امروز ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: در نشست امروز به طور مفصل بحث شد که از کی واکسن کرونا به بازار آمد و چه زمانی کشورها شروع به استفاده از واکسن کردند و واکسن چه نقشی میتواند داشته باشد. اینطور نیست که بگوییم یک بار واکسن زدیم و تا آخر عمر خلاص. شاید نیاز باشد واکسنی که میزنیم، ۶ ماه دیگر دوباره تزریق کنیم.
وی ادامه داد: امروز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی میگوید واکسن چیزی نیست که مصونیت ۲ ساله یا حتی یک ساله داشته باشد بنابراین باید به فکر تهیه واکسن انبوه برای سالهای بعد باشیم تا از این مسئله عبور کنیم.
روحانی با اشاره به حافظه ضعیف برخی افراد گفت: یادمان نمیرود که وقتی برای مذاکره خرید واکسن با روسیه و چین رفته بودیم، فردی که در برخی مراکز رسمی مسئولیت دارد، با افتخار میگفت من واکسن نمیزنم. آن یکی متخصص بود میگفت اگر از روسیه واکسن بگیرید من واکسن نمیزنم. دیگری میگفت که اگر از چین واکسن بیاورید من واکسن نمیزنم. یادتان هست نامههایی که برای من نوشته اند و الان هم در دفتر من موجود است پزشکانی بودند و حتی روسای برخی تشکیلات پزشکی هم نامه نوشتند که از روسیه و چین واکسن وارد نکنید.
رییس جمهوری خطاب به این افراد افزود: آن روز که میخواستیم تهیه کنیم شما برای کسانی که به دنبال تهیه و خرید واکسن بودند، تزلزل ایجاد کردید و حتی میخواستید وزارت بهداشت متزلزل شود. برخی نامه نوشتند که واکسن فلان کشور مورد تایید سازمان جهانی بهداشت نیست و حق ندارید از این کشورها واکسن وارد کنید. همان آدمها امروز میگویند چرا کم خریدید چرا زودتر نخریدید چرا از آنجا نخریدید، چرا از این جا نخریدید.
روحانی گفت: بیایید منصفانه رفتار کنیم همه میدانیم واکسن یک ضرورت است و واکسنی که به درد میخورد و میخواهیم آن را بخریم حتماً با مجوز وزارت بهداشت درمان و انجام میشود و ما جز وزارت بهداشت جای دیگری نداریم که به ما میگوید خرید این واکسن مجاز است. البته تاکید کردم و باز هم تاکید میکنم اگر شرکت معتبر مورد قبول وزارت بهداشت توانایی تهیه و خرید واکسن و ورود آن را به کشور دارد و میتواند با قیمت در بازار عرضه کند، برای مردم این کار را انجام دهد.
رییس جمهوری با بیان اینکه همه توانمان را میگذاریم برای اینکه واکسن داخلی ما زودتر به نتیجه برسد، گفت: در داخل هم جاهای مختلفی تلاش میکنند. بعضیها ممکن است زودتر و بعضیها دیرتر به نتیجه برسد. اما برای ما مهم است که روی پای خودمان بایستیم و واکسن داخلی داشته باشیم.
تا پایان هفته یک میلیون ۴۰۰ هزار دز تزریق صورت میگیرد
وی گفت: خیلی امید داریم که تابستان بتوانیم از واکسن داخلی خودمان استفاده کنیم و در۲ ماه پیش روی ما مانده از بهار، هرچه میتوانیم هر چه واکسن میتوانیم از خارج بخریم چه آن ۱۶ میلیون خردهای که از کوواکس خریده ایم و باید زودتر از آنها بگیریم و چه از کشورهایی که قرارداد بستیم بخشیاش را آوردیم و بخش دیگرش را بیاوریم.
روحانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه معلوم شد تا پایان همین هفته نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار واکسن تزریقاش انجام میگیرد و گروه اول ما که برایمان خیلی مهم بود، آنها واکسن را دریافت میکنند و وارد گروه دوم میشویم.
رییس جمهوری ادامه داد: اگر بتوانیم برای هفت، هشت میلیون نفر واکسن بیاوریم و آنها هم تزریق بکنند. آنهایی که سنشان از سن ۶۵ به بالا است. خیلی شرایط متفاوت میشود، همه تلاشها بر این است که انشاء الله واکسن بیاوریم و در اختیار مردم قرار دهیم و مردم بتوانند از این مسأله با یک اطمینانخاطر بیشتری به آینده نگاه کنند.
وی با اشاره به اقدامات دولت برای تامین تخت بیمارستانی گفت: تلاش خواهیم کرد در همین چند ماه باقیمانده دولت، هزارها تخت بیمارستانی را آماده کنیم، آقای دکتر نمکی تختها را آماده کرده یک مقدار تزریق مالی میخواهد که حدود۹۰ الی ۹۵ درصد آماده شده است و با تزریق مالی که این هفته انجام می شود این تختها هم آماده می شود تا با یک راحتی و آرامش بیشتری این هفتههای سخت را بگذرانیم.
نظر شما