صادرات نفت خام وابسته به برنامه جامع همکاری ایران و چین است

تهران - ایرنا - یک پایگاه خبری اقتصاد انرژی گزارش داد: صادرات نفت خام آمریکا در حال افزایش است اما در بلندمدت ، صادرات نفت خام ممکن است وابسته به جزئیات برنامه جامع همکاری ۲۵ ساله بین ایران و چین باشد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری "ریویرا" ، اکنون آمریکا نفت خام صادر می کند اما اغلب فراموش می شود که آمریکا وارد کننده نفت خام هم است. یادآوری این مساله از خبرهای "کلیپر دیتا" مطرح شد که اعلام کرده تانکر "سونانوگل نامیبی" اولین محموله نفت خام سبک ۵۰۰ هزار بشکه ای را از نیجریه به پالایشگاه "مونرو" آمریکا صادر کرده است.

کلیپردیتا همچنین خاطرنشان کرد که فعالیتهای پالایشگاهی در ساحل شرقی آمریکا در هفته های اخیر احیا شده و به بیش از ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است که بیشترین میزان از زمان آغاز پاندمی کرونا است.

واردات نفت خام به پالایشگاه مونرو ماه گذشته به بالاترین سطح خود از مارس ۲۰۲۰ رسید و واردات در ماه جاری هم از خود قدرت نشان می دهد.

اما "پیتر سند" تحلیلگر ارشد شرکت "بیمکو" خاطرنشان می کند که آمریکا در مجموع یک صادرکننده خالص نفت خام است و  تاکنون در سال جاری ۴.۲ میلیون تن نفت بیشتر از واردات خود از طریق دریا صادر کرده است و روند سال ۲۰۲۰ را ادامه داده است؛ سال ۲۰۲۰ اولین سالی بود که در آن آمریکا یک صادرکننده خالص نفت از دریا بود. در سال ۲۰۲۰ مجموع صادرات دریایی ۱۴۲.۲ میلیون تن بود در حالی که واردات دریایی ۱۲۳.۹ میلیون تن بود.

تقاضای تن-مایل ناشی از صادرات نفت خام امریکا در دو ماه اول سالی جاری میلادی ۹.۷ درصد در مقایسه با سال قبل کاهش داشته اما میانگین مسافت دریایی هر تن نفت خام آمریکا صادر شده به آسیا  تاکنون در سال جاری ۱۲ هزار و ۵۳۱ مایل دریایی بوده است که تقریبا سه برابر مسافت صادرات به سایر نقاط جهان است.

در میان مدت ، دورنمای موجود برای بازار نفتکشها (تانکر) اندکی مطلوب تر است: اوپک پلاس موافقت کرده که به طرح قبلی خود برای گشودن آرام محدودیتها مطابق با افزایش تقاضا همزمان با کاهش محدودیتهای کرونایی پایبند باشد و این موجب می شود که نفت بیشتری روی آب شناور باشد.

دورنمای بلندمدت تر برای صادرات نفت خام آمریکا در مسافت های طولانی به چین ، اکنون وابسته به چین و تاثیر توافقنامه بزرگ ۲۵ ساله ۴۰۰ میلیارد دلاری است . ایران تامین کننده نفت خام خواهد بود و چین هم ۴۰۰ میلیارد دلار در قالب طرح کمربند و راه در زیرساختهای ایران سرمایه گذاری خواهد کرد.

محتوای این توافق اعلام نشده است و از این رو معلوم نیست که ایران هر ماه یا در هر مدت سه ماهه چه میزان نفت به چین صادر خواهد کرد یا اینکه سازکار قیمت گذاری چگونه است. در حالی که چین به سرعت در حال ساختن ناوگان جدید است ، تاثیر این مساله بر تقاضای تن – مایل برای مالکان و اپراتورهای غیرچینی می تواند تاثیر بزرگی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha