به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور ، بیمارستانهای اغلب مناطق کشور پر شده از بیماران بد حال کرونایی و دیگر تخت خالی در کمتر شهر نارنجی و قرمز وجود دارد که بیماران کرونایی در انتظار آن نباشند.
به گفته مسئولان وزارت بهداشت و درمان ، این موج بسیار جدی تر از موج قبلی است به طوری که انتشار و قدرت سرایت بسیار سریع و خطرناک تری نسبت به نوع کلاسیک خود دارد.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز ضمن هشدار گفته است که وضعیت شیوع کرونا در کشور فاجعه آمیز است، همه تختهای کرونایی بیمارستانها پر است و آمار مرگ و میر به شدت رو به افزایش است، تنها راه تعطیلی کامل و در خانه ماندن مردم است.
به گفته مسعود مردانی ، متاسفانه روند رو به رشد بیماری کووید۱۹ در کشور چشمگیر است، موارد جدید مبتلا به ویروس کرونا به میزان خیلی زیادی بیشتر شده و موارد بستری و مرگ و میر به سرعت و روز به روز رو به افزایش است و تقریبا همه تخت های بیمارستانی و «آی سی یو» های کرونا پر است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پیشتر گفته بود که وضعیت همه گیری ویروس کرونا در هفته جاری نسبت به روزهای اخیر به مراتب سخت تر خواهد شد به نحوی که با روزهای بسیار سخت و دشواری از نظر شیوع ویروس و آمار ابتلا مواجه خواهیم شد.
بنابراین افراد جامعه باید سعی کنند، با ماندن در منزل و رعایت پروتکل های بهداشتی از آلودگی و چرخش بیشتر این ویروس در محیط های عمومی و بین یکدیگر جلوگیری کنند.
البته خوشبختانه خبرهای خوشی از واکسن ایرانی کرونا در راه است و امیدواریم اواخر فصل بهار به مرحله تزریق برسد.
مسئولان بهداشتی گفته اند که تزریق واکسن تنها شدت بیماری و مرگ و میر را کاهش می دهد و تا زمان رسیدن جامعه به سطح کامل ایمنی با تزریق واکسن، تنها راه مقابله و کنترل این بیماری و کاهش مرگ و میر، رعایت شیوه نامه های بهداشتی و همکاری مردم است.
به گفته علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ، امیدواریم ظرف ۱۰ روز آینده واکسیناسون فاز اول کرونا برای کادر درمان و گروهی از بیماران از جمله مبتلایا به سرطان، افراد دارای نقص ایمنی و برخی بیماری های زمینه ای و نیز سالمندان ساکن در خانه سالمندان را تمام کنیم و اواسط اردیبشت وارد فاز دوم شویم.
وی در مورد وضعیت کرونایی کشور گفت که همه مردم حتما اگر نگاهی به اطراف و خانواده های خود بیندازند می بینند که در اقوام و آشنایان خود این روزها حتما یکی دو نفر درگیر کرونا شده اند. سرعت گسترش بیماری بسیار بالاست و باید مراقبت های شدید داشته باشیم قبلا هم اعلام شده که محدودیت های شهرهای قرمز و نارنجی این هفته هم تمدید شد. نیاز است در شهرهای قرمز و نارنجی پروتکل ها به دقت رعایت شود. میزان رعایت پروتکل ها در کشور راضی کننده نیست و رقم ۵۸.۵ درصد رعایت پروتکل ها برای کشور پایین است. در برخی شهرها میزان رعایت پروتکل ها از این هم پایین تر است و باید هر چه سریعتر با نظارت دستگاهها این وضعیت اصلاح شود.
با این همه امروز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جان باختن ۳۱۹ نفر از هموطنان مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته خبر داد تا تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۶ هزار و ۳۲۷ نفر برسد.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۷۶ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۲۱۵ هزار و ۴۴۵ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تا کنون یک میلیون و ۷۷۲ هزار و ۶۸۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. چهار هزار و ۶۹۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۱۴ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۷۸۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، هم اکنون ۲۵۷ شهرستان قرمز و ۱۲۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۱۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تا کنون ۳۷۶ هزار و ۶۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۲۱ هزار و ۸۰۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴۹۸ هزار و ۴۸۷ دوز رسید.
در همین حال از استان اردبیل خبر رسیده است که شیوع فزاینده کرونا در این استان همچنان ادامه دارد به طوری که در شبانه روز گذشته با فوت چهار نفر دیگر از مبتلایان، مجموع آمار جانباختگان کووید.۱۹ در استان اردبیل به یکهزار و ۵۱۸ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل آمار ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان اردبیل را در وضعیت حاد و نگران کننده عنوان کرد و افزود: سرعت و سطح موج چهارم شیوع کرونا در استان اردبیل نسبت به موجهای اول، دوم و سوم بسیار زیاد است.
دکتر شهرام حبیبزاده ادامه داد: در یک هفته اخیر آمار مبتلایان جدید و شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در این استان بیش از چهار برابر شده و رکوردهای جدیدی به ثبت رسیده است.
همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اشاره به روند افزایشی تعداد مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در این استان گفت:هم اکنون تعداد کل بستری شدگان ناشی از کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی هزار و ۴۲۴ نفر است که این میزان در ابتدای امسال ۴۸۰ نفر بود.
دکتر مهدی قلیان اول افزود: روند افزایشی ابتلا به کرونا در استان خراسان رضوی در بخشهای بستری و سرپایی و همچنین فوتی ها همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: تعداد بستری شدگان ناشی از کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه خراسان رضوی ۲۶۵ نفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد مراجعان سرپایی با علائم مشکوک کرونا در مراکز جامع سلامت همچنان در حال افزایش است و با کمال تاسف تعداد فوت شدگان نیز ۲ رقمی شده و روند افزایشی آن ادامه دارد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این باره گفت: شدت سرایت ویروس همهگیر کرونا در چهارمین موج اوجگیری شیوع آن به میزان ۱۰ تا ۳۰ برابر بیشتر از سه دوره پیشین طغیان کرونا شده است.
دکتر امیررضا صالحمقدم گفته است که این واقعیت که شدت کنونی سرایت و انتقال ویروس کرونا از شهروندان مبتلا به افراد سالم چندین برابر بالا رفته، موجب افزایش فزاینده شمار بیماران کووید ۱۹ در سطح جمامعه شده است.
وی ادامه داد: بنابراین گنجایشی که برای مدت یک ماه در شمار تختهای بستری بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطح خراسان رضوی پیشبینی شده بود تنها ظرف سه روز اشغال شد.
از استان هرمزگان نیز گزارش شده است که این روزها حال این استان هیچ خوب نیست و هر روز شماری از مردم این استان قربانی ویروس کرونا می شوند.
آمارهای اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان حکایت از آن دارد که شرایط بسیار وخیم تر و بحرانی تر از آن چیزی هست که برخی از مردم تصور می کنند و در صورتی که همدلی مردم برای شکست این ویروس منحوس نباشد، باید انتظار شرایط بسیار بدتری را در هفته های آتی داشت.
بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا ، به جز شهرستان های بستک، بشاگرد، سیریک و بوموسی، دیگر مناطق هرمزگان قرمز و نارنجی هستند وبرخی از نقاط روستایی از جمله سیاهوی بندرعباس در قرنطیه قرار گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت استان و احتمال بحرانی تر شدن شرایط در صورت همکاری نکردن مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: تنها در شبانه روز گذشته ۵۸۱ فرد مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده که در نوع خود یک رکورد محسوب می شود.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی استان البرز نیز با اشاره تند شدن شیب ابتلا به بیماری کووید۱۹ از مردم خواست برای کنترل این بیماری در خانه ها بمانند.
دکتر مهرداد بابایی گفت : این روزها شمار مراجعه بیماران کووید ۱۹ به مراکز درمانی استان افزایش چند برابری نسبت به اوایل فروردین ماه جاری دارد و انتظار می رود مردم برای مهار این بیماری خطرناک در خانه ها بمانند و از ترددهای غیر ضروری در سطح شهرها خودداری نمایند.
وی تاکید کرد که وضعیت البرز به لحاظ شیوع کرونا خوب نیست و شمار بستری شدگان از یک هزار نفر عبور کرده است که بخشی از بیماری وخیم حال هستند.
بابایی خاطرنشان کرد: میزان مراجعه روزانه بیماران کووید ۱۹ به بیمارستان های البرز بالای سه هزار نفر است ضمن آنکه نتایج آزمایش های بیشتر مراجعه کنندکان مثبت است.
در همین حال رییس دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی گفت : در حال حاضر تست افزون بر ۵۰ درصد از بیماران مشکوک به ویروس کرونا در این استان مثبت می شود.
دکتر سید احمد هاشمی افزود : : با تداوم روند صعودی آمار بیماران کووید ۱۹ در خراسان شمالی حدود ۷۰ درصد از تخت های بیمارستانی پیش بینی برای این بیماران پر شد.
وی اضافه کرد : برای پذیرش بیماران مازاد ، بیمارستان تامین اجتماعی بجنورد نیز برای بستری این بیماران آماده سازی شد تا در صورت نیاز بخشی از بیماران کرونایی استان به این بیمارستان انتقال یابند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: آمارها نشان می دهد ایلام دارای تندترین شیب و رتبه اول ابتلا به کرونا در کشور است.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: روند بستری و بدحالی بیماران در استان افزایشی است و بطور قطع با ادامه چنین روندی آمار فوتی ها نیز افزایش می یابد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است که بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به این ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش این ویروس نیز در انگلستان، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
نظر شما