به گزارش ایرنا، نادری در این تحلیل که روز شنبه منتشر شد با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک برجام در ۱۵ آوریل در وین با یادآوری اینکه به دلیل خروج دونالد ترامپ از این توافق، مقامات ارشد آمریکایی مستقیماً با مذاکره کنندگان ایرانی ملاقات نکردند نوشت در عوض، دیپلمات های کشورهای دیگر بین دو طرف واسطه گری کردند.
وی افزود: اگر تاریخ راهنمای خوبی باشد باید نسبت به آینده مذاکرات نگاه «خوش بینی محتاطانه» داشت که می تواند منجر به یک دیپلماسی برد برد شود و علی رغم عناوین متناقض در منافع و خواسته های استراتژیک دو کشور به بن بست مساله هسته ای ایران پایان دهد به ویژه اینکه دولت بایدن مایل است برخی از تحریم ها را که با برجام سازگار نیست در ازای انطباق کامل تهران با برجام کنار بگذارد.
نویسنده با یادآوری موضع شفاف تهران مبنی بر اینکه «همه تحریم ها باید برداشته شود» آورده است: از سوی دیگر ایالات متحده خواهان خاورمیانه ای عاری از سلاح هسته ای است. اگر چنین شود دیگر نیازی نیست خرابکاران برای ایجاد وقفه در مذاکرات و یا وادار کردن ایالات متحده به رویارویی جدی با ایران، در مسیر تولید غنی سازی اورانیوم خرابکاری کنند.
در ادامه این تحلیل با اشاره به سیاست های امریکا در قبال ایران از جمله قراردادن نام ایران به عنوان حامی تروریست در لیست تحریم ها آمده است: این نوع ادعاها در مورد تهدید ادعای ایران علیه متحدان و منافع سرشار از انرژی آمریکا در منطقه، برای توجیه سیاست خصمانه از جمله از طرف کنگره و گروه های لابی ضد ایرانی در واشنگتن مورد استفاده قرار می گیرد.
تحلیلگر تلویزیون جهانی چین با بیان اینکه بایدن پس از انتقاد از استراتژی "فشار حداکثری" ترامپ به عنوان یک شکست آشکار در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری، به مذاکرات وین بازگشته است می گوید: با این حال، به نظر می رسد او اکنون تمایلی به سرمایه گذاری سیاسی در برجام که با مخالفت اسرائیل و حزب جمهوری خواه ایالات متحده است ندارد.
نویسنده در ادامه دولت آمریکا را به «استانداردهای دوگانه» متهم کرده و نوشته است: هدف منطقه ای آمریکا از عدم اشاعه هسته ای دست نیافتنی است .واشنگتن با کشورهایی که سلاح هسته ای دارند و هنوز معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) را امضا نکرده اند روابط استراتژیک برقرار کرده است. در عوض تحریم های اقتصادی و تسلیحاتی علیه ایران اعمال کرده است در حالی که ایران جزو نخستین کشورهایی است که NPT را امضا کرده است. بایدن گفته است که همه تحریم ها را حذف نخواهد کرد، این یک یادآوری واضح است که ایالات متحده به تحریم معتاد است.
نادری در پایان خواستار پذیرش اثرات تحریم و فشار بر اقتصاد ایران از سوی واشنگتن شده و نوشته است آمریکا حتی اگر موفق شود اختلافات عمیق با ایران در مورد توافق را از بین ببرد باز هم بازی طولانی را دنبال خواهد کرد زیرا انها عنوان «تهدید ایران» را همیشه بهانه می کنند.
نظر شما