۳۰ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۵۰
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84298146
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشت بهاره در خراسان شمالی ۵۰ درصد کاهش یافت

۳۰ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۵۰
کد خبر: 84298146
کشت بهاره در خراسان شمالی ۵۰ درصد کاهش یافت

بجنورد- ایرنا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۷۰ هزار هکتار از اراضی استان همه ساله زیر کشت محصولات بهاره قرار می‌گرفت که تاکنون این میزان ۵۰ درصد کاهش داشته است.

مهندس پژمان شهابی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشاورزان بهار امسال نسبت به کشت برخی از محصولات زراعی که هر ساله طبق تقویم می کاشتند به علت کاهش ۵۴ درصدی بارندگی تجدید نظر کرده اند.

وی گفت: از زمان فصل کشت بهار تاکنون کشاورزان تنها در سطح ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار پیاز، ۲ هزار و ۱۲۳ هکتار حبوبات آبی، ۱۳ هزار و ۲۲۳ هکتار حبوبات دیم، ۹ هزار هکتار پنبه و حدود ۱۵ هزار هکتار سایر محصول بهاره را کشت کرده اند.

به گفته رییس اداره پیش بینی‌هواشناسی خراسان شمالی، میزان بارندگی در استان از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۰ فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۴ درصد کاهش یافته است که در این مدت میانگین بارش استان تنها ۹۴.۱ میلی متر بوده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: پیش بیینی می شود که کشاورزان امسال نسبت به سال های گذشته پیاز، گوجه فرنگی، برنج، خیار، خربزه، ذرت علوفه ای را کمتر کشت کنند.

وی افزود: هنوز آماز دقیقی از سطح زیر کشت بهاره  تمامی محصولات بهاره در استان را نداریم که این آمار پس از پایان فصل کشت مشخص خواهد شد.

شهابی با بیان اینکه اراضی آبی نیز تحت تاثیر کمبود منابع آبی به علت کاهش نزولات جوی قرار گرفته است گفت: از ۲۶۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ۱۴۷ هکتار دیم و ۱۱۴ هزار آن آبی است.

شهابی گفت: بیشتر سطوح اراضی آبی به کشت محصولاتی از قبیل غلات شامل گندم و جو، گیاهان صنعتی از جمله پنبه، چغندرقند، آفتابگردان  و محصولات علوفه‌ای شامل یونجه و ذرت اختصاص دارد و بیشترین اراضی دیم نیز مربوط به گندم، جو و حبوبات است.

وی  اظهار داشت: در استان ۳۳ نوع محصول زراعی و ۲۶ نوع محصول باغی تولید می شود که از حیث تولید محصولات زراعی از نظر سهم از کشور ۱.۰۸ درصد و از نظر تولید رتبه ۲۶  را دارد.

وی اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی استان انواع محصولات سردسیری شامل غلات، چغندرقند و محصولات نیمه گرمسیری شامل برنج و پنبه در کشتزار های این استان به عمل می آید.  

حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.

سهم استان ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی در کلیه بخش های اقتصادی کشور است، سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

۳۶.۴ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور ۱۸.۹۹ درصد است.

حدود ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان زراعی است که سالانه با توجه به شرایط آب و هوایی بین یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن نیز انواع محصول از آن برداشت می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha