بهرام سرمست روز شنبه در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به صورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفت و گو با خبرنگاران افزود: متاسفانه تعداد بستریها و فوتیهای کرونایی در قم مثل میانگین کشوری در حال رشد است.
وی افزود: برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه باید سیاستمان به نوعی هشدارآمیز باشد و همچنین آرامش و امید آفرینی را نیز در بین مردم تقویت کند تا با رعایت پروتکلها این خیز را پشت سر بگذارند.
استاندار قم اضافه کرد: جزییات این مراحل را مسئولان علوم پزشکی استان به مردم توضیح می دهند ولی به صورت کلی وضعیت کرونایی قم مطلوب نیست و امیدواریم بتوانیم این موج را مهار نموده و با قاطعیت این موارد را مطرح کنیم و شاهد مرگ و میر بیشتری نباشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از مطالب و موارد مطرح شده در این جلسه خاطرنشان کرد: طبق گزارش ارائه شده، موج چهارم کرونا هم یک موج سراسری است که با خیز و شتاب فراینده ای در حال رشد است و هم یک موج جهانی است که در کشورهای مختلف جولان میدهد.
سرمست موضوعهای مفصل مطرح شده در این جلسه پیرامون واکسن و مشکلهای واردات آن را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: رئیس جمهوری بر تولید واکسن در داخل و هم اینکه از هر طریق ممکن خریداری و به گروههای هدف تزریق شود تاکید کرد.
استاندار قم با بیان اینکه تا به حال واکسیناسیون گروه اول انجام شده است گفت: مقرر شد افراد بالای ۶۵ سال نیز در اولویت بعدی قرار بگیرند.
وی یادآور شد: با توجه به شرایط کرونایی موجود، محدودیتها باید اعمال شود و سبک زندگی متناسب با این وضعیت را نیز رعایت کنیم.
استاندار قم بیان کرد: برای شبهای قدر نیز قرار شد که در جلسه آینده ستاد تصمیم گیری شود.
قم از روز هجدهم فروردینماه در نقشه رنگ بندی کرونایی کشور به حالت قرمز درآمده است و دست اندرکاران نسبت به احتمال افزایش موارد ابتلا و فوتی در صورت عدم توجه کافی شهروندان به محدودیت ها، پروتکل ها و توصیه های بهداشتی ابراز نگرانی میکنند.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است. شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما