۲۹ فروردین ۱۴۰۰، ۱۰:۴۷
کد خبرنگار: 1235
کد خبر: 84299130
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه معماری باکو مشغول تحصیل هستند

  باکو – ایرنا – گلچهره محمداوا رییس دانشگاه معماری جمهوری آذربایجان گفت که در حال حاضر ۲۰ دانشجوی ایرانی در مقاطع مختلف در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

 او در دیدار قربانعلی پرومرجان رایزن فرهنگی سفارت ایران در باکو گفت که در حال حاضر این دانشگاه بیش از ۹۰۰۰ دانشجو دارد که در قالب ۷ دانشکده آموزش می بینند که ۵۰۰ نفر از آنها را دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف تشکیل می دهند و از این تعداد ۲۰ نفر دانشجو از جمهوری اسلامی ایران هستند که ۱۲ نفر در دوره لیسانس ، ۴ نفر در دوره ارشد و ۴ نفر هم در دوره دکترای تحصیل می کنند .

به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در باکو ، در دیدار  " قربانعلی پرومرجان" رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو و گلچهره محمداوا رئیس دانشگاه معماری جمهوری آذربایجان توسعه همکاری‌های دانشگاهی دو کشور بررسی شد.  

 پرومرجان در این دیدار با  اشاره به این که هنر در شاخه های مختلف آن ، امروزه در دانشگاهها ی سراسر دنیا از رشته های مورد علاقه و اهتمام جوانان است و رشته معماری از مهمترین آنها است ، گفت : این رشته مهم ارتباط مستقیم با شهرسازی و زیباسازی شهری دارد و نقش معماران در آبادانی شهرها و رسالت آنها در حفظ هویت شهری بسیار سترگ است .

  وی  با  ارایه  گزارشی در باره  شرایط تدریس رشته  های هنری مختلف در دانشگاههای کشورمان ، اظهار داشت : در جمهوری اسلامی ایران در بیش از ۴۰ دانشگاه رشته های هنری تدریس می شود  و معماری هم با رشته های مهندسی و طراحی بیش از گذشته در ارتباط می باشد و ورود رشته های ریز طراحی داخلی در کنار معماری و مهندسی، روح ساختمان سازی را در شهرها زنده تر ساخته است و امروزه بر خلاف سابق از مجموعه این رشته ها استفاده می گردد .

رایزن  فرهنگی کشورمان افزود :  در برخی از دانشگاههای هنری ایران رشته های متعددی در داخل معماری است و هنرهای اسلامی هم به خاطر حفظ هویت دینی در سیستم شهرسازی از رشته های آکادمیک و مهم شده است و لذا جا دارد که  ارتباط دانشگاه معماری جمهوری آذربایجان با دانشگاههای هنری ایران  در حوزه های مختلف ارتقا یابد  تا هم در تبادل استاد و دانشجو و هم در استفاده از تجربیات همدیگر بهره کافی را ببرند .

  پرومرجان خاطرنشان  کرد: خوشبختانه دانشجویان ایرانی زیادی از دانشگاه معماری جمهوری آذربایجان  فارغ التحصیل شده اند و آنها  می توانند رابطین خوبی بین شما و همتایان ایرانی شما باشند .

  پروفسور محمداوا  نیز دانشگاه معماری را یکی از دانشگاههای معتبر و مهم  جمهوری آذربایجان عنوان کرد و گفت : تدریس در آن در رشته های معماری، ساخت و ساز، فن آوری ساخت و ساز، حمل و نقل، ساخت و ساز و اقتصاد، مکانیک، مهندسی نفت در مقاطع لیسانس ، کارشناسی ارشد و دکتری صورت می گیرد.

 به  گفته وی در حال حاضر این دانشگاه بیش از ۹۰۰۰ دانشجو دارد که در قالب ۷ دانشکده آموزش می بینند که ۵۰۰ نفر از آنها را دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف تشکیل می دهند و از این تعداد ۲۰ نفر دانشجو از جمهوری اسلامی ایران هستند که ۱۲ نفر در دوره لیسانس ، ۴ نفر در دوره ارشد و ۴ نفر هم در دوره دکترای تحصیل می کنند .

  رییس دانشگاه معماری جمهوری آذربایجان یادآور شد ، از سال ۱۹۸۹ میلادی تا حالا  تعداد ۵۵۰ دانشجوی ایرانی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند که ۳۰ نفر از آنها در مقطع دکترا بوده اند و از این تعداد ۲۰ نفر موفق به دفاع از پایان نامه خود شده اند و تعداد ۳۸۰ نفر هم در مقطع کارشناسی ارشد فارغ اتحصیل شده اند و بقیه در مقطع لیسانس بوده اند .

محمد اوا  با  ابراز رضایت  از دانشجویان ایرانی گفت : ایرانیها با علاقمندی به تحصیل در این دانشگاه می پردازند .

  وی با اشاره به وضعیت همکاری  دانشگاه معماری جمهوری آذربایجان با دانشگاههای ایران گفت : با دانشگاههای زنجان ، تبریز و دانشگاه آزاد فعالیتهای مشترک محدودی را در گذشته داشته ایم ولی الان با هیچکدام از دانشگاههای ایرانی سند امضا شده معتبری نداریم و لذا علاقمندیم در صورت تمایل دوستان ایرانی برای همکاری با این دانشگاه ، تفاهم نامه های همکاری را با آنها امضا کنیم  و رایزنی فرهنگی سفارت ایران  هم می توانند در این زمینه کمک کند .

رییس دانشگاه معماری جمهوری آذربایجان  همچنین خاطرنشان کرد :  هم اینک با دانشگاههای ترکیه ، انگلیس ، ایتالیا ، قزاقستان و برخی از دانشگاههای معتبر دنیا مراوده داریم و مدرک فارغ التحصیلان ما در اروپا براحتی پذیرفته می شود .

  محمد اوا افزود  : در حال حاضر تدریس در این دانشگاه به سه زبان آذری ، روسی و انگلیسی است و معمولا یکسال برای آمادگی ورود به ترم اصلی زمان لازم است و این دوره را دانشجویان خارجی می گذرانند و ما با  دانشگاههای خارجی تبادلات استاد و دانشجو را داریم و در برخی از برنامه های علمی کشورها مثل برنامه مولانا در ترکیه ارتباط نزدیکی داریم و قطعا بادانشگاههای ایرانی هم می توانیم با امضای اسناد همکاری وارد این نوع فعالیتهای مشترک شویم.

در خاتمه این دیدار ، پیشنهاد شد ، اگر هر کدام از دانشگاههای هنری ایرانی آمادگی داشته باشند می توانند یک نمایشگاه هنری مشترک در این دانشگاه برگزار کنند و کارهای هنری و نتایج کاری دانشجویان دو دانشگاه را به عنوان یک نمایشگاه مشترک در معرض دید علاقمندان قرار گیرد .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha