۲۹ فروردین ۱۴۰۰، ۱۷:۵۶
کد خبر: 84299787
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارخانه قند ورامین در آستانه بازگشایی قرار گرفت

۲۹ فروردین ۱۴۰۰، ۱۷:۵۶
کد خبر: 84299787
کارخانه قند ورامین در آستانه بازگشایی قرار گرفت

تهران- ایرنا- فرماندار شهرستان ورامین گفت: کارخانه قند ورامین که سال‌ها به دلایل مختلف تعطیل شده و فعالیت تولیدی نداشت، با اهتمام ویژه مسوولان شهرستانی و استانی، پیگیری دادستان و اعضای شورای تأمین شهرستان در آستانه بازگشایی قرار گرفت و به زودی فعالیت خود را از سر می‌گیرد.

حسین کاغذلو روز یکشنبه در جریان بازدید اعضای شورای تأمین شهرستان ورامین از روند آماده‌سازی کارخانه قند ورامین گفت: کارخانه قند ورامین بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی به شرط ادامه فعالیت در زمینه تولید به بخش خصوصی واگذار شد ولی پس از چند سال فعالیت، به دلایل مختلف اعلام شده از سوی مالک از جمله عدم تأمین مواد اولیه شکر خام، تعطیل شد.

وی اظهار داشت: طی سه سال گذشته، اقدامات مؤثری از سوی مسوولان شهرستانی، استانی و کشوری برای راه‌اندازی مجدد این کارخانه که هویت تاریخی شهرستان ورامین است صورت گرفت و در چند نوبت، شکر خام مورد نیاز این کارخانه تأمین و در چند دوره، فعالیت تولیدی در این منطقه انجام شد ولی هر بار، به دلیلی این کارخانه تعطیل شد.

وی تأکید کرد: بر اساس یکی از بندهای قرارداد واگذاری این کارخانه، بخش خصوصی و مالک حق تعطیلی واحد را ندارد.

کاغذلو با تقدیر از دادستان عمومی و انقلاب ورامین، تهران و دستگاه قضا در همراهی با دستگاه اجرایی در پیگیری راه‌اندازی کارخانه قند ورامین افزود: برای راه‌اندازی کارخانه قند ورامین، جلسات تخصصی متعددی با حضور مسوولان شهرستانی، استانی و کشوری برگزار شد و تمامی مسوولان در موضوع بازگشایی این کارخانه اتفاق نظر داشتند.

فرماندار ورامین خاطرنشان کرد: با بازدید مسوولان قضایی و معاون هماهنگی اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور، زمینه بازگشایی کارخانه قند ورامین فراهم شد و هم اکنون مسوولان در حال بازسازی، تعمیر و به روز رسانی ادوات کارخانه هستند و به زودی فعالیت این کارخانه قدیمی که هویت بخشی از شهرستان ورامین است، از سر گرفته می‌شود.
 


تصفیه خانه قند ورامین، یکی از قدیمی‌ترین کارخانه های کشور است که طراحی آن در سال ۱۳۱۲ توسط نیکلای مارکف، معمار روسی انجام شد و با تجهیز آن توسط مهندسان چکسلواکی و تکمیل ساختمان در سال ۱۳۱۳، تولید قند در آن آغاز شد.

اهمیت معماری ساختمان قدیمی این کارخانه موجب شد که نام آن در هفتم مهر ۱۳۸۱ با شماره ۶۱۴۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شود.

این کارخانه نقش مهمی در بسیاری از تحولات این بخش از استان تهران داشته و هم اکنون نیز پس از ۸۶ سال، بخش مهمی از شهرستان را به نام کارخانه قند می‌شناسند و اغلب ساکنان قدیمی ورامین دست کم یک تابستان را در این تصفیه‌خانه کار کرده‌اند.

کارخانه قند ورامین علاوه بر ایجاد شغل و رشد و رنق اقتصادی منطقه، با دارا بودن یک زمین چمن طبیعی، یک سالن ورزش زورخانه‌ای و دو سالن ورزش کشتی و تکواندو، نقش مهمی در رشد ورزش ورامین داشت و بسیاری از ورزشکاران به نام ورامینی سابقه فعالیت در آن را دارند.

همه چیز در کارخانه قند ورامین به خوبی پیش می‌رفت تا این که در سال ۱۳۸۵، این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شد.

هر چند که اسناد و مبلغ واگذاری این کارخانه هیچ گاه به دست رسانه‌ها نرسید و کمتر مسوولی در ورامین از چگونگی این واگذاری اطلاع دارد ولی پس از این واگذاری بود که دوران افول کارخانه قند ورامین آغاز شد و تعطیلی گاه و بیگاه، تعدیل نیرو و کاهش یک شیفت کاری باعث شد تا رفته رفته زمینه تعطیلی آن فراهم شود.

این کارخانه طی سالهای ۸۶ تا ۹۵ بارها تعطیل و مجددا راه‌اندازی شد و هیچ گاه به طور مداوم با ظرفیت کامل، فعالیت خود را ادامه نداد و مسوولان کارخانه قند، کمبود شکر خام به عنوان ماده اولیه را دلیل این تعطیلی مداوم اعلام می‌کردند.

ورامین با۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha