به گزارش ایرنا، رضا زارع زاده مهریزی شامگاه یکشنبه در ستاد مدیریت بحران شهرستان افزود: کاهش بارندگی در سال آبی جاری و ساخت و سازهای بی رویه در مناطق مختلف، شهرستان را در حوزه آب با چالش جدی روبرو کرد.
وی ادامه داد: دهیاران روستایهای بخش مرکزی مواجه با بیآبی، در اسرع وقت با هماهنگی آب و فاضلاب شهرستان نسبت به تهیه تانکرهای سیار اقدام کنند و دستگاههای دولتی هم ماشینآلات و تانکرهای آبرسانی لازم را در اختیار آنها قرار دهند.
به گفته وی برخی چشمه ها و قنات ها، منابع تامین آب تعدادی از روستاهاست که به دلیل تاثیر از کاهش بارشهای سالانه میزان آبدهی این سازه های آبی روبه کاهش است و با توجه به کاهش بارندگی در صورت کم نشدن مصرف از سوی مردم چالشهای جدی در این زمینه بروز می کند.
زارع زاده مهریزی با بیان اینکه باید پیشبینیهای لازم برای تقویت زیرساختهای تامین آب رسانی فراهم شود، تصریح کرد: چاههای آبی که از مدار تولید خارج شد برای آبیاری فضای سبز به مدار بازگردد و چاههای آب آشامیدنی با کیفیت آب شرب برای آبرسانی سیار تجهیز شود.
همچنین رییس شرکت آب و فاضلاب ( آبفا ) مهریز با اشاره به وضعیت بارندگی و کاهش آن در نیمه نخست سال آبی ،نیاز آبی شهرستان را ۲۵۰ لیتر بر ثانیه ذکر کرد که در حال حاضر تنها ظرفیت تامین ۱۷۰ لیتر بر ثانیه فراهم است.
محمدرضا موحد با اشاره به اهمیت همکاری بخشهای مختلف با دهیاران در تامین آب مورد نیاز مردم به خصوص در تابستان به ضرورت صرفهجویی بهینه در مصرف آب اشاره کرد و افزود: روستاهای شهرستان با کمبود جدی آب روبرو ست و جمعیت غیرساکن نسبت به صرفه جویی اهتمام لازم داشته باشند.
وی همچنین ۲۲ فروردینماه امسال به ایرنا گفته بود: سال گذشته ۳۷ میلیارد ریال بودجه استانی صرف اجرای طرحهای آبرسانی شهرستان شد و این طرحها شامل اصلاح، توسعه، خط انتقال و تجهیزچاههای زیرپوشش است .
وی ادامه داد: در این مدت سه هزار و ۸۰۰ متر نسبت به اجرای خط انتقال آب در شهر و مناطق روستایی بخش مرکزی اقدام شد و طرح ها ادامه دارد .
هماکنون ۲۱ هزار مشترک در شهر مهریز و ۱۳ هزار مشترک هم در روستاها زیرپوشش اداره آبفای شهرستان هستند و از جمعیت ۵۵ هزار نفری مهریز حدود ۳۰ درصد در دهستانهای ارنان، تنگچنار، خورمیزات، بهادران و میانکوه سکونت دارند.
مرکز این شهرستان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما