عبدالعظیم نصیری روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پارسال نیز ۱۲ هزار جعبه تخم نوغان بین ۶ هزار بهرهبردار استان توزیع شد افزود: از هر جعبه تخم نوغان به صورت میانگین ۳۵ کیلوگرم پیله تر برداشت میشود که با توجه به مساعد بودن شرایط پارسال حدود ۵۰۰ تن پیله تر در استان تولید شد.
وی ادامه داد: هر جعبه نوغان با احتساب هر کیلوگرم پیله خشک به قیمت حدود ۱.۵ میلیون ریال برای پرورش دهنده ۵۰ میلیون ریال سودآوری دارد.
رییس اداره توسعه نوغانداری خراسان رضوی گفت: هر پنج تا ۶ کیلوگرم پیله تر تبدیل به یک کیلوگرم نخ ابریشم میشود و از هر جعبه به صورت میانگین پنج تا ۶ کیلوگرم نخ ابریشم قابل استحصال است.
وی هر ۲ جعبه نوغان را عامل ایجاد یک شغل ذکر کرد و افزود: با توجه به سرمایهگذاری اندک مورد نیاز و مدت کوتاه به ثمر نشستن این فعالیت اقتصادی این میزان اشتغال بسیار خوب و کمک شایانی برای خانوارهای روستایی محسوب میشود.
نصیری ادامه داد: افزون بر ۸۰ درصد کل پیله تر تولیدی کشور به استان خراسان رضوی ارسال شده و در شهر بایگ تربتحیدریه به نخ ابریشم تبدیل می شود.
وی گفت: توزیع تخم نوغان از پنجم فروردین ماه آغاز شده است و به فراخور سردسیری و گرمسیری شهرستانهای استان توزیع آن تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.
در کنار صنعت نوغانداری، ابریشم بافی به عنوان هنر صنعت منحصربه فرد و بازارپسند مطرح است و تولید نخهای ابریشم زمینه ساز تولید دستبافته های سنتی و هنری در قالب فرشها و تابلوفرشهای دستباف ابریشمی میشود که سودآورترین بخش در مرحله تولید ابریشم است.
نظر شما