مدیرکل امور عشایر گلستان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت که معمولا عشایر کوچنده استانهای خراسان شمالی و رضوی با حدود ۴۰۰ هزار راس دام از ۱۵ آبان برای قشلاق گذرانی وارد استان میشوند و تا اوایل فروردین سال بعد حضور دارند.
رضا علپیوری افزود: امسال باتوجه به برخی مشکلات مانند خشکسالی حاکم بر مناطق ییلاقی، وجود برف در ارتفاعات خراسان شمالی و رضوی، وضعیت قرمز کرونایی استانها و تامین وسیله نقلیه برای کوچ مکانیزه، کوچ بهاره عشایر از گلستان با تاخیر یک ماهه آغاز شد.
وی ادامه داد: در شرایط عادی، کوچ مکانیزه عشایر در کمتر از یک هفته انجام میشود اما با وجود مشکلات ذکر شده، امسال مدت جابجایی عشایر و دامهایشان تا پایان اردیبهشت ماه ادامه خواهد یافت.
علیپوری اضافه کرد: هماهنگیهای لازم با نیروی انتظامی، مراکز بهداشت، اداره کل دامپزشکی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای تامین امنیت، فعالیت تیمهای بهداشتی برای انجام غربالگری کرونا و واکسیناسیون دامهای عشایر انجام شده است.
به گفته مدیرکل امور عشایر گلستان، با اقدامات نظارتی و بهداشتی انجام شده و رعایت فاصله اجتماعی، تاکنون هیچ موردی از ابتلا به کرونا در میان عشایر استان گزارش نشده است.
درهمین پیوند محمدصادق عرب قائنی رییس اداره امور تعاونیهای اداره کل امور عشایری گلستان نیز به ایرنا گفت که از آبان پارسال تاکنون ۱۸ هزار تن نهادههای دامی، هزار و ۲۰۰ تن آرد و حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر نفت سفید میان عشایر این استان توزیع شد.
جمعیت عشایری گلستان چهار هزار و ۱۲۲ خانوار با بیش از ۲۳ هزار نفر سکنه است که هزار و ۸۸۸ خانوار آن عشایر بومی ترکمن و ۲ هزار و ۲۳۴ خانوار از عشایر استانهای خراسان رضوی، شمالی و سمنان هستند.
عشایر گلستان اعم از بومی و کوچنده در مجموع ۷۶۷ هزار راس دام برای پرورش در اختیار دارند که در سطح ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع سه شهرستان گنبدکاووس، مراوه تپه و کلاله در شرق این استان مشغول فعالیت هستند.
نظر شما