مهدی رضایی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از ابلاغ و اجرای طرح جامع در پایانههای مرزی، در پایانه مرزی سرخس مرحله نخست طرح با محوریت محوطهسازی و جمعآوری آبهای سطحی و بازپیرایی مبلمان محوطه مجموعه پایانه به انجام رسید.
وی ادامه داد: مرحله دوم اجرای طرح جامع نیز از اواخر سال ۱۳۹۸ آغاز شد که با هزینهای بالغ بر ۲۵ میلیارد ریال، در حال حاضر مراحل پایانی خود را میگذراند و در این مرحله به موضوع کفسازی، فضاسازی و جمعآوری آبهای سطحی پرداخته خواهد شد.
مدیر پایانه مرزی سرخس به اجرای یک طرح دیگر از اسفند گذشته در این پایانه اشاره و بیان کرد: این پروژه شامل بهسازی سالن جلسات، سقف سالن تجاری و سرویسهای بهداشتی این پایانه مرزی می شود که با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد ریال در حال انجام است و امیدواریم تا روزهای آینده تکمیل شود.
رضایی گفت: براساس پروتکل تدوین شده بین ۲ کشور پس از شیوع ویروس کرونا، از اواخر شهریورماه سال گذشته توافق شد تردد به صورت نیمه یدک با بارگیر انجام شود، بدین صورت که کشندههای ایرانی، بارگیر را در محل مرز به طرف ترکمن تحویل داده و ادامه مسیر توسط طرف ترکمن طی میشود و تا زمانی که کشنده ترکمن بار را به مقصد برساند و بارگیر خالی را به محل مرز برگرداند، کشنده در محل پایانه منتظر میماند تا بارگیر خالی خود را تحویل بگیرد.
وی به تردد مرزی ناوگان حمل و نقل باری از پایانه مرزی سرخس اشاره و بیان کرد: هماینک روزانه بطور میانگین ۶۸ دستگاه رفت و آمد مرزی خودروی در این گذرگاه مرزی صورت میگیرد.
وی همچنین به شرایط ناشی از بحران کرونا اشاره کرد و افزود: اجرای دقیق و کامل شیوهنامههای بهداشتی پیشگیرانه از شیوع ویروس کرونا، هماینک مهمترین موضوع مورد توجه در حوزه پایانه مرزی سرخس است.
پایانه مرزی سرخس واقع در شمال شرقی خراسان رضوی و نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان در فاصله ۱۸۵ کیلومتری شرق مشهد قرار دارد.
خراسان رضوی از سمت شمال و شمال شرق ۵۳۲ کیلومتر مرز با جمهوری ترکمنستان دارد.
این نوار مرزی در محدوده شهرستان های قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد قرار دارد.
۱۴ درصد از مجموع مرزهای خاکی جمهوری اسلامی ایران به طول ۸۳۴ کیلومتر در شرق کشور واقع در حوزه جغرافیایی استان خراسان رضوی همجوار با کشورهای ترکمنستان و افغانستان است.
نظر شما