دکتر «سعید رحیمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیشبینی میشود در این طرح بیش از ۸۵ درصد دامهای سبک(گوسفند و بز) استان مرکزی علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک ایمنسازی شوند.
وی خاطرنشان کرد: مایهکوبی دامهای استان علیه این بیماری با اولویت حاشیه مناطق حفاظت شده و کانونهای بیماری در سالهای اخیر انجام میشود.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: کاهش کانونهای بیماری و زمینهسازی شرایط لازم برای ریشهکنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سالهای آینده در استان مرکزی از جمله مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
دکتر رحیمی یادآور شد: طاعون نشخوارکنندگان کوچک، از جمله بیماری ویروسی بسیار واگیردار گوسفند و بز است که قابلیت سرایت از دام اهلی به حیات وحش را دارد و در صورت انتقال خسارات و تلفات شدیدی درحیات وحش برجا میگذارد.
وی گفت: این بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی تنفس، اسهال بد بو و سرفه آغاز شده و دام مبتلا به این بیماری شدت لاغر شده و در نهایت تلف میشود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: واکسیناسیون به موقع، انجام ضدعفونی بهصورت مرتب و جلوگیری از تردد افراد متفرقه و و سایل نقلیه به دامداری مهم ترین راه پیشگیری ازبیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک است.
دکتر رحیمی خاطرنشان کرد: دامداران درصورت بروز بیماری، برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری باید از جابه جا کردن دام خودداری کرده و اقدامات قرنطینه را اجرا کنند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
نظر شما