بودجه مدیریت بحران کشور امسال ۶۰ هزار میلیارد تومان است

ساری - ایرنا - رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام این‌که معمولا حدود ۶ درصد از منابع عمومی بودجه کل کشور برای مدیریت بحران در نظر گرفته می‌شود ، گفت که امسال برای مدیریت بحران اعتباری بالغ بر ٦٠ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا ، اسماعیل نجار روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از سد هراز در آمل در گفت  و گو با خبرنگاران افزود که نیمی از این بودجه برای  پیشگیری از حوادث و نیم دیگر هم ویژه مقابله با بحران است.

وی گفت : با وجود مشکلات مالی و گستردگی حوادث، دولت طی چند سال اخیر در زمینه مقابله با رخدادهای پیش بینی نشده اهتمام جدی داشته است.

معاون وزیر کشور یکی از عوامل و ریشه های ایجاد بحران های پیش بینی نشده در کشور را تغییرات اقلیمی برشمرد و افزود : متاسفانه تاثیر تغییرات اقلیمی در ایران زیاد است و بر همین اساس هم کشور حدود ١٧ سال با خشکسالی مواجه بود.

وی توضیح داد : در سالیان اخیر تنها سال ٩٨ برای ایران سال پر بارش بود و متاسفانه طبق بیش بینی های انجام شده امسال نیر با خشکسالی و کاهش بارندگی رو به رو هستیم.
نجار آسیب پذیرترین حوزه در مواجهه با تغییرات اقلیمی را تامین آب آشامیدنی معرفی کرد و گفت : تامین آب شرب و کشاورزی برای تامین امنیت غذایی حائز اهمیت است و از این رو احداث سد از اولویت های مهم دولت به شمار می رود.

راه جایگزین ، مشکل مهم سد هراز 

رییس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین به اشاره به بازدیدش از سد هراز ، یکی از مشکلات برای احداث این سد را ساخت جاده حایگزبن عنوان کرد و گفت : سال گذشته برای احداث جاده جایگزین و تکمیل سد حدود ٦٠ میلیارد تومان از بودجه مدیریت بحران اختصاص یافت.

وی افزود : با توجه به ارزیابی و بازدید صورت گرفته از سد هراز ، در سال جاری نیز مبلغی به این دو پروژه از محل بودجه مدیریت بحران اختصاص خواهد یافت.

ساخت سد هراز که به عنوان سد " منگول " هم در طراحی‌های اولیه شناخته می شود در سال‌های ۶۹ و ۷۰ ردیف اعتباری در بودجه ملی کشور گرفت، اما به دلیل اختلافات سیاسی ، زیست محیطی و اجتماعی، عملیات اجرایی آن حدود ۱۸ سال بعد در سال ۱۳۸۸ آغاز شد.

سد مخزنی هراز بر روی رودخانه‌ای با همین نام در آمل در حال ساخت است و با آبگیری آن بخشی از جاده بین‌المللی و یکصد ساله هراز نیز به عنوان اصلی‌ترین راه اتصال پایتخت به مازندران به زیر آب خواهد رفت. 

برای تداوم بهره‌برداری از جاده هراز که سالانه میزبان دهها میلیون تردد است، جاده‌ موقت جایگزین به طول چهارکیلومتر در حال ساخت است که از بالا و مجاور محل احداث سد عبور خواهدکرد که به صورت تک مسیر و از سمت شمال به جنوب است.

نجار به منظور بررسی وضعیت پروژه های مرتبط با مدیریت بحران، شرکت در جلسه ستاد پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران صبح دیروز سه شنبه به مازندران سفر کرد.
وی در نخستین روز سفرش از پروژه های مدیریت بحران از جمله پروژه آبرسانی شهرهای گروه الف ، تصفیه خانه آب شهر بابل، پروژه دیواره سازی رودخانه حاشیه شهر زیرآب و  شهر پل سفید و پروژه تثبیت بستر رودخانه آهنگ رود شیرگاه بازدید کرد.
بازدید از محور گلندرود که به دلیل حوادث طبیعی از جمله برف، سیل و رانش مسدود می شود و بازدید از مجموعه دانش بنیان ابتکار ایمن ساز که در زمینه تولید تجهیزات دریایی و شبیه سازهای کمک آموزشی کشور فعال است ، از دیگر برنامه های امروز سفر رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به استان مازندران است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha