به گزارش ایرنا، شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ایران طرحی است که از سوی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شده و هدف آن شناسایی ظرفیتهای فرهنگی و هنری در سراسر کشور و ایجاد ارتباط بین مناطق دارای استعدادهای فرهنگی و هنری است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری مراسم پایانی مجازی این رویداد فرهنگی و هنری و معرفی شهرهای برگزیده در روز یکشنبه پنجم اردیبهشت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: ۳۶۷ شهر از سراسر کشور برای حضور در این طرح اعلام آمادگی کردند که پس از برگزاری کارگاههای آموزشی در تمام استانهای کشور، پرونده مستندات این شهرها به دبیرخانه مرکزی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ایران فرستاده شد و در نهایت با نظر هیأت داوران ۱۴۳ شهر به مرحله نهایی این طرح سراسری راه یافتند.
عباس زارع اظهار کرد: برای این طرح مهم فرهنگی و هنری ۹ محور شامل موسیقی، ادبیات، مد و لباس، هنرهای تجسمی، صنایع دستی و سنتی، چاپ و بستهبندی، سینما، رسانه و مطبوعات و هنرهای نمایشی در نظر گرفته شد که شهرهایی از مازندران نیز در بخشهای مختلف حضور داشتند. خوشبختانه از بین شهرهای استان هشت شهر در چهار بخش به مرحله نهایی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر راه یافتند.
وی افزود: شهرستان گلوگاه در بخش موسیقی، شهرستانهای آمل، قائمشهر و نور در بخش ادبیات، شهرستان نوشهر در بخش مد و لباس و سه شهرستان بابلسر، محمودآباد و تنکابن در بخش هنرهای تجسمی نامزد مرحله نهایی نخستین دوره طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ایران هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به ظرفیتهای مهم فرهنگی و هنری در شهرستانهای مختلف مازندران تصریح کرد: قطعاً استعداد و توانمندی شهرستانهای مازندران بسیار بیشتر از این تعداد است که با برنامهریزی برای دورههای آتی به ویژه برای محورهایی مانند صنایع دستی، هنرهای نمایشی و سینما که استعدادها و توانمندیهای بالایی داریم، تلاش میشود از این فرصت برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی و هنری مازندران بیشتر بهره گرفته شود.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران مراسم پایانی این رویداد فرهنگی و هنری قرار است ساعت ۱۴:۳۰ روز یکشنبه پنجم اردیبهشت به صورت مجازی و زنده از اسکایروم شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به نشانی http://skyroom.online/ch/daftar۱۴۰۰/r پخش شود.
بنا به اعلام دبیرخانه نخستین طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ایران، ۲۲ شهر در حوزه موضوعی موسیقی، ۲۹ شهر در حوزه موضوعی ادبیات، ۱۹ شهر در حوزه موضوعی صنایعدستی و سنتی، چهار شهر در حوزه موضوعی چاپ و بستهبندی، ۹ شهر در حوزه موضوعی مد و لباس، ۱۰ شهر در حوزه موضوعی سینما، ۲۲ شهر در حوزه موضوعی هنرهای تجسمی، چهار شهر در حوزه موضوعی رسانه و مطبوعات و ۲۴ شهر در حوزه موضوعی هنرهای نمایشی به مرحله نهایی این رویداد راه یافتند که یکشنبه هفته آینده برگزیدگان از بین آنها معرفی خواهند شد.
توجه به ظرفیتهای بومی، محلی، ملی و ارزشهای دینی در طراحی و اجرای برنامهها، تأثیر پایدار در ارتقای سطح فرهنگ و هنر شهر، مشارکت مردمی و فعالان حوزه فرهنگ و هنر و پشتیبانی شرکتهای بزرگ تجاری، کارخانهها و دستگاههای اجرایی برای تأمین هزینهها و سرمایهگذاری در تدوین و اجرای برنامهها، نوآوری در برنامهها، توجه به زیرساختهای فرهنگی و هنری، قابلیت و ضمانت اجرایی طرحها، پیشینه و سوابق هر شهر در حوزه مربوطه از مهمترین شاخص هایهای هیئتداوران برای انتخاب شهرهای خلاق فرهنگ و هنر بود.
شناسایی ظرفیتهای فرهنگی و هنری در شهرها و مناطق جغرافیایی ایران با نگاه آمایش سرزمینی و ایجاد شبکههایی برای تعریف همکاریها و برنامههای مشترک میان شهرها مهمترین هدف معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجرای این طرح است. این طرح با محوریت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت نهادها و دستگاههای فعال فرهنگی و هنری در حوزه شهری از جمله سازمان شهرداری و دهیاریهای کشور، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و کمیسیون ملی یونسکو در حال اجراست.
نظر شما