به گزارش روز شنبه ایرنا از رادیو بین المللی چین، پکن اعلام کرده است با اتخاذ تدابیر گسترده تلاش خواهد کرد ابتدا تا پیش از سال ۲۰۳۰ میزان تخلیه کربن خود را به اوج برساند و سپس تا قبل از سال ۲۰۶۰ به وضعیت کربن خنثی برسد.
کربن خنثی یعنی از طریق روش هایی مانند جنگلکاری، کاهش تخلیه گازهای گلخانه ای و صرفه جویی در مصرف انرژی و میزان دی اکسید کربن منتشر شده در یک کشور خنثی شود و به صفر برسد.
چین برای تحقق این مهم سه گام عملیاتی را طراحی کرده است. در گام اول که از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ است انتشار دی اکسید کربن به اوج می رسد، در گام دوم یعنی در سال های ۲۰۳۱ تا ۲۰۴۵ نیز کاهش سریع انتشار دی اکسید کربن اتفاق می افتد و در گام سوم یعنی در سال های ۲۰۴۶ تا ۲۰۶۰ نیز کربن صفر تحقق خواهد یافت.
با تحقق این دو مهم در چین، روند افزایش دمای هوای جهان تا سال ۲۱۰۰ میلادی ۰.۲ تا ۰.۳ درجه کاهش می یابد، میزان انتشار دی اکسید کربن در هر واحد تولید ناخالص داخلی چین تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۶۵ درصد کاهش می یابد و در نهایت ۶ میلیارد متر مکعب به پوشش جنگلی چین تا سال ۲۰۳۰ اضافه می شود.
رسیدن چین به وضعیت کربن خنثی همچنین برای جهان نیز چندین فرصت ایجاد خواهد کرد که یکی از آنها در زمینه انرژی پاک است. بر این اساس چین تلاش خود را برای توسعه انرژی های بادی و خورشیدی افزایش می دهد که این کار باعث افزایش سفارش برای تولید کنندگان تجهیزات انرژی پاک در جهان خواهد شد.
از سوی دیگر با جایگزینی خودروهای سوخت فسیلی با خودروهای برقی، چین به بازار عظیم تولید کنندگان خودرو برقی در جهان تبدیل خواهد شد.
به نظر می رسد میزان سرمایه گذاری چین در پروژه های کم کربن و سبز به صدها تریلیون یوان برسد که فرصت های فراوانی برای موسسات مالی فعال در زمینه این پروژه ها در سراسر جهان ایجاد خواهد کرد.
نظر شما