۸۴۰ نفر از گروه‌های اولویت‌دار جهرم واکسن آسترازنکا تزریق کردند

شیراز-ایرنا-معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت:این دانشگاه یک هزار و ۵۶۰ واحد واکسن آسترازنکا دریافت کرده که ۸۴۰ نفر از گروه‌های اولویت دار تاکنون با آن واکسینه شده‌اند.

دکتر سید مجید ارجمند روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تا کنون گزارشی مبنی بر ایجاد عوارض شدید با این واکسن توسط افرادی که واکسینه شده اند دریافت نشده است.

وی ادامه داد: درد بازو، سردرد، خستگی و بی‌حالی، تب، درد عضلات، حالت تهوع از علائم این واکسن برای افراد واکسینه شده بوده است. 

به گفته وی واکسن اسپوتنیک  روسیه، سینوفارم چینی و بهارات هند از دیگر واکسن‌های زده شده به گروه‌های در اولویت در جهرم بوده که علائم واکسیناسیون آنها شبیه واکسن آسترازنکا بوده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: پرسنل بهداشت، درمان و دانشجویان دانشگاه، جانبازان شیمایی و بالای ۵۰ درصد، پاکبانان، پزشکان عمومی، داروسازان و دندانپزشکان بخش خصوصی و بیماران خاص از گروه‌های در اولویت دریافت واکسن بوده که واکسینه شده اند.  

ارجمند با بیان اینکه واکسیناسیون به طور ۱۰۰ درصد برای این گروه‌ها نیز همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی جهرم تا کنون ۲۹۰۰ دوز واکسن علیه بیماری کووید ۱۹ دریافت کرده است.

هر  کدام از واکسن‌هایی که تاییدیه اضطراری دارند، به دستتان رسید،‌استفاده کنید

متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تا کنون در ایران واکسن های اسپوتنیک وی، سینوفارم چینی، به گروه هایی که در اولویت بوده اند زده شده است و در حال حاضر در کنار واکسن های ذکر شده واکسن آسترازنکا در کشور وارد شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

رحیم رئوفی بیان کرد: تمامی واکسن های تولید شده در جهان مانند مادرنا، فایزر، سینوفارم، سینوواک، آسترازنکا ، اسپوتنیک وی و جانسون اند جانسون مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است و کارایی ۱۰۰درصد در جلوگیری از مرگ ناشی از ویروس کرونا را دارند. همین طور اثر بخشی آنها در برابر کووید۱۹ شدید هم بسیار بالا است.

به گفته وی سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است هر  کدام از واکسن‌هایی که تاییدیه اضطراری دارند و به دستتان رسید از آن استفاده کنید. 

وی گفت: درباره واکسن آسترازنکا نگرانی هایی وجود دارد، در حالی  که سازمان دارویی اتحادیه اروپا اثر بخشی واکسن آسترازنکا  در برابر کووید ۱۹ را  نیز تأیید کرده و تأییدیه اضطراری آن از سوی سازمان بهداشتی جهانی صادر شده است. در حال حاضر ۵۳ کشور جهان از آن برای واکسینه شدن شهروندان خود استفاده می کنند.

وی عنوان کرد: با توجه به ارائه گزارش‌هایی در مورد لخته شدن خون با واکسن آسترازنکا ، هنوز به طور دقیق این موضوع اثبات نشده است که لخته شدن خون از عوارض این واکسن باشد. کشورهایی هم که دستور عدم استفاده از آن را داده بودند، مجددا در حال استفاده از آن هستند.

دکتر رئوفی عنوان کرد: توصیه می‌شود با توجه به کارایی واکسن آسترازنکا و محدود بودن منابع بدون هیچ نگرانی از این واکسن استفاده کنید.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha